Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Οριοθετήθηκαν οι 2 φωτιές που ξέσπασαν στη Μεσσηνία

Νεότερη ενημέρωση

Οριοθετήθηκαν και οι δυο πυρκαγιές στη Μεσσηνία, η πρώτη στην Πλάτσα έκαψε 4 στρέμματα και η δεύτερη στο Καλό Νερό 12 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης κυρίως ελιές. Και στα δυο σημεία θα παραμείνουν δυνάμεις για να αντιμετωπίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Αρχικό κείμενο

Φωτιά τώρα σε δύο μέτωπα έχει ξεσπάσει στη Μεσσηνία, με την Πυροσβεστική να επικεντρώνει τις επιχειρήσεις της συγκεκριμένα στην περιοχή της Μηλέας και στο άνω Καλό Νερό.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, η πρώτη εστία ξέσπασε στην περιοχή της Μηλέας, πάνω από την Πλάτσα της δυτικής Μάνης, με τις ίδιες πληροφορίες να κάνουν λόγο πως εκδηλώθηκε από κεραυνό. Υπενθυμίζεται πως και άλλα μέτωπα φωτιάς προκλήθηκαν από την έντονη κεραυνική δραστηριότητα, που μαίνεται για δεύτερη συνεχή ημέρα σε αρκετές περιοχές της χώρας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής για την κατάσβεσή της, ενώ συνδρομή παρέχει και η εθελοντική ομάδα «ΓΑΙΑΣ» από την ευρύτερη περιοχή της Μάνης.

Δεύτερο μέτωπο στο άνω Καλό Νερό

Παράλληλα, την ίδια στιγμή φωτιά έχει ξεσπάσει και σε αγροτοδασική έκταση στο άνω Καλό Νερό του δήμου Τριφυλίας με την κινητοποίηση να είναι μεγάλη και σε αυτή τη φωτιά από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι πυρκαγιές δεν απειλούν για την ώρα οικισμούς και γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να ελεγχθούν άμεσα πριν προλάβουν και πάρουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ