Κοινωνία

Φωτιά στην Πάρνηθα: Απανθρακώθηκαν δεκάδες ζώα - Σε απόγνωση οι κάτοικοι

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι στη Χασιά μετά την καταστροφική φωτιά στην Πάρνηθα, οι αναζωπυρώσεις της οποίας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη πέντε μέρες μετά την εκδήλωση του μετώπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, 20 ποιμνιοστάσια έχουν γίνει στάχτη από τον πύρινο εφιάλτη της Αττικής. «Τριάντα χρόνια μένω εδώ. Με πήραν και μου είπαν να φύγω γιατί ήταν η φωτιά ήταν κοντά και με πήγαν κάτω. Ήταν πολλά χρόνια μαζί μου τα ζώα» δήλωσε, εμφανώς συγκινημένος, ο Διονύσης Καπουγιαννάτος κάτοικος της περιοχής.

«Το σπίτι είναι για επισκευή ξανά από την αρχή» δήλωσε επίσης για τις ζημιές, που υπέστη το σπίτι του από την καταστροφική πυρκαγιά. Στο ίδιο μήκος κύματος και η κα Αργυρώ, η οποία μαζί με τον πατέρα της, είναι κτηνοτρόφοι.

«Έπιασε φωτιά, ήρθε ένας ξάδερφός μου που είναι εθελοντής πυροσβέστης, γιατί ο πατέρας μου δεν ήθελε να αποχωριστεί τον χώρο και τα ζώα του. Τον πήρε άρον-αρον, δεν πήρε τίποτα μαζί του, κάηκαν δέκα κότες. Στο μαντρί ήταν μέσα 12 ζωάκια και ήταν κατά βάση προβατάκια, με ένα εξ αυτών να είναι έγκυος» δήλωσε με τη σειρά της η κόρη του κ. Διονύση.

Οι διασώστες κατάφεραν να σώσουν έξι πρόβατα, τα οποία εμφανώς φοβισμένα με τον πύρινο εφιάλτη, μπήκαν μέσα στο μαντρί για να αποφύγουν τον θάνατο. «Ψάχναμε τα ζώα και ξαφνικά είδαμε να έρχονται από το μαντρί ορισμένα εξ αυτών, ζωντανά μεν αλλά καμένα στην πλάτη τους» πρόσθεσε στον ΑΝΤ1.

Ανάλογη τραγωδία βίωσε και η κα Μάρθα με τον σύζυγό τους, οι οποίοι βλέποντας τη φωτιά να πλησιάζει, έσπευσαν να φύγουν χάνοντας τον κόπο 30 χρόνων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ