Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Φωτιά σε βυτιοφόρο στην Αθηνών-Κορίνθου: Μετέφερε υγραέριο 7,2 τόνων

Συνεχίζεται το «θρίλερ» με το βυτιοφόρο στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, καθώς, μετά τον περιορισμό της φωτιάς και τη διαρροή υγροποιημένου αερίου που έγινε αντιληπτή, βρίσκεται σε εξέλιξη, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η διαδικασία μετάγγισης του επικίνδυνου φορτίου.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά «λεπτή» επιχείρηση, η οποία γίνεται με φυσική ροή από το καμένο βυτιοφόρο στο νέο, και για τον λόγο αυτό η εθνική οδός δεν θ' ανοίξει, αν δεν ολοκληρωθεί με επιτυχία. Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει πολλές ώρες.

Γι' αυτό τον λόγο, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη Ν.Ε.Ο Αθηνών- Κορίνθου:

1. Από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο

2. Από το ύψος των διοδίων Ελευσίνα στο ρεύμα προς Κόρινθο

3. Από το 57ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Αθήνα

Σε συνεργασία με την Τροχαία και την Ελληνική Αστυνομία, καταβάλλεται προσπάθεια διοχέτευσης των οχημάτων στα δύο ρεύματα της παλαιάς εθνικής οδού μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, η οποία, λόγω της επικινδυνότητας της κατάστασης, πραγματοποιείται σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας, αναφέρει η Πυροσβεστική.

Παράλληλα, κλειστή είναι και η Παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου από το ύψος των διοδίων της Ελευσίνας έως την Κινέττα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να έχουν σχηματιστεί ουρές χιλιομέτρων και οι οδηγοί να παραμένουν εγκλωβισμένοι για τουλάχιστον τέσσερις ώρες.

Το χρονικό του «θρίλερ» στην Αθηνών-Κορίνθου 

Όλα ξεκίνησαν, όταν φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι σε βυτιοφόρο  λίγο πριν το πρώτο τούνελ της Κακιάς Σκάλας στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο, με την Τροχαία να διακόπτει την κυκλοφορία στα δύο ρεύματα στη νέα εθνική οδό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά αντιμετβπίστηκε εγκαίρως, ωστόσο παρατηρήθηκε διαρροή από το υγροποιημένο αέριο (LNG) που μετέφερε το βυτιοφόρο. Μετά απο εξέταση με θερμική κάμερα διαπιστώθηκε ότι η διαρροή προέρχεται από σωληνάκια πληρώσεως, που κάηκαν εξαιτίας της πυρκαγιάς. Οι πυροσβέστες που βρίσκονται στο σημείο προχώρησαν σε διαβροχή από απόσταση ασφαλείας. Κατά τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά μεταδόθηκε από τον χώρο της καμπίνας.

Λίγο μετά τις 2:10 στην περιοχή έφτασε εκπρόσωπος της εταιρείας του βυτιοφόρου για να εξεταστεί η δυνατότητα μεταγγίσεως των περισσότερων από επτά τόνων του εύφλεκτου φορτίου.

Όπως εξηγούν άνθρωποι που έχουν διαχειριστεί τέτοια περιστατικά, ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να παρουσιαστεί το φαινόμενο Bleve. Πρόκειται για το αρκτικόλεξο της φράσης Boiled Liquid Expanding Vapour Explosion,. που αφορά περιπτώσεις υγροποιημένου αερίου υπό έντονη πίεση. Πρακτικά προκειται για τον κίνδυνο υπερπίεσης του αερίου που μεταφέρεται σε υγροποιημένη μορφή, η οποία πίεση οδηγεί σε έκρηξη μεγάλης κλίμακας.

Ο οδηγός του βυτιοφόρου που μετέφερε 7,2 τόνους υγραερίου είναι καλά στην υγεία του, καθώς κατάφερε να απομακρυνθεί έγκαιρα από το όχημα.

Λόγω των μέτρων της τροχαίας δημιοιυργήθηκαν μεγάλες ουρές στα διόδια της Ελευσίνας προς Κόρινθο:

Η Ολυμπία Οδός με ανακοίνωσή της «παρακαλεί τους οδηγούς που βρίσκονται στο δρόμο να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή και εκείνους που δεν έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους ακόμα να το αναβάλλουν προσωρινά μέχρι νεοτέρας».

Η ανακοίνωση της Hellenic Train για διακοπή στον προαστιακό

Διακόπηκε η κυκλοφορία στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, λόγω της φωτιάς σε βυτιοφόρο με υγροποιημένο αέριο, πλέον από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο και από το 57ο χλμ. στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

Νωρίτερα γύρω στις 12 το μεσημέρι ξέσπασε φωτιά σε βυτιοφόρο όχημα που μετέφερε υγροποιημένο αέριο στο 45,7 χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς την Κόρινθο, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας.

Η αστυνομία είχε προχωρήσει σε διακοπή της κυκλοφορίας και στα δύο ρεύματα και της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου, όπου πια διεξάγεται κανονικά.

Πλέον, δεν διεξάγεται η κυκλοφορία στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, από το 39ο χιλιόμετρο στο ρεύμα προς Κόρινθο και από το 57ο χλμ. στο ρεύμα προς Αθήνα.

Η φωτιά έχει σβήσει, αλλά οι δυνάμεις της πυροσβεστικής παραμένουν στο σημείο για να κάνουν ψύξη στο βυτιοφόρο

Ο οδηγός εγκατέλειψε έγκαιρα το όχημά του και είναι καλά στην υγεία του.

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του μεσημεριανού δελτίου του ΣΚΑΙ:

Πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 12 το μεσημέρι σε βυτιοφόρο όχημα στο 45,7 χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου ρεύμα προς την Κόρινθο, στο ύψος της Κακιάς Σκάλας. Το όχημα μετέφερε 7,5 τόνους υγραερίου.

Η φωτιά αντιμετωπίστηκε άμεσα και κατεσβέσθη και έχουν αφήσει το αέριο να διαφύγει στην ατμόσφαιρα υπό την επίβλεψη της Πυροσβεστικής. Για λόγους ασφαλείας γίνονται διακοπές στην κυκλοφορία ενώ προληπτικά απομακρύνθηκαν και κάτοικοι από οικίες από την Παραλία Βαρδάρη, κάτω από τη Παλαιά Εθνική Οδό. Ενδεχομένως λίγο αργότερα να δώσουν στη κυκλοφορία και τον Προαστιακό ενώ η ΝΕΟΑΚ θα παραμείνει κλειστή μέχρι να κριθεί ασφαλής η παραχώρηση στην κυκλοφορία.

Η κυκλοφορία των οχημάτων και δύο ρεύματα της παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, που είχε διακοπεί λίγο πριν τις δυο το μεσημέρι λόγω της πυρκαγιάς στο βυτιοφόρο αποκατάσταθηκε ενώ όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ σύμφωνα με ενημέρωση από την τροχαία η κίνηση στο σημείο παραμένει ιδιαίτερα αυξημένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις να πλησιάσουν οι υπεύθυνοι της εταιρείας και να κλείσουν όποια διαμερίσματα του βυτίου μπορούν ώστε να μεταγγίσουν τυχόν ποσότητα είτε να το αφήσουν όλο να εξατμιστεί μέχρι τέλους υπό τον φόβο ότι μπορεί κάποια διαφράγματα στα διαμερίσματα του βυτίου να μην λειτουργήσουν σωστά λόγω των θερμοκρασιών που αναπτύχθηκαν.

Όπως έγινε γνωστό από την πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός πρόλαβε να εγκαταλείψει το όχημά του και είναι καλά στην υγεία του.

Με ανακοίνωσή της η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς που βρίσκονται στο δρόμο να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή και εκείνους που δεν έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους ακόμα να το αναβάλλουν προσωρινά μέχρι νεοτέρας.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train για διακοπή στον προαστιακό

Αρχικό κείμενο: 

Bυτιοφόρο γεμάτο υγραέριο έχει πάρει φωτιά στο 45ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών - Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Άμεσα έκλεισαν και τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της νέας εθνικής οδού, ενώ έκλεισε και η παλιά εθνική οδός με εντολή της Πυροσβεστικής.

Τα οχήματα πραγματοποιούν αναστροφή στο ύψος της ελευσίνας και του Ισθμού. 

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, καίγεται το κέλυφος του οχήματος και υπάρχει ο φόβος εκρήξεων. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής η φωτιά στο βυτιόφορο εκδηλώθηκε στο 45,7 χιλιόμετρο της Νέας Εθνικής οδού Αθηνών- Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς που βρίσκονται στο δρόμο να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή και εκείνους που δεν έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους ακόμα να το αναβάλλουν προσωρινά μέχρι νεοτέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης, παρακαλεί όσους οδηγούς δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη το ταξίδι τους, να το αναβάλουν προσωρινά μέχρι νεωτέρας.

 

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ