Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Άνοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου: Καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς στην Ελευσίνα

Νεότερη ενημέρωση

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει  η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής στο 29ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών - Κορίνθου, μετά τα διόδια της Ελευσίνας.

Η φωτιά ξεκίνησε από όχημα στον παράδρομο, ωστόσο στη συνέχεια επεκτάθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Νεράκι του δήμου Νέας Περάμου. Το πρωι της Κυριακής η φωτιά  περιορίστηκε αρκετά και στις 9:30 το πρωί υπήρχαν μόνο διάσπαρτες εστίες. 

Δείτε βίντεο: Το πρωί η τροχαία είχε κλείσει για προληπτικούς λόγους τη δεξιά λωρίδα στην Εθνική Οδό Αθηνών - Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο, ωστόσο λίγο μετά δόθηκε ξανά σε κυκλοφορία

Επί τόπου επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 24 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρο, ενώ από αέρος έχουν κινητοποιηθεί δύο αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί άνοιξε η Εθνική Οδός Αθηνών - Κορίνθου από το ύψος των διοδίων της Ελευσίνας μέχρι τον Κόμβο της Νέας Περάμου στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, στην περιοχή υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια, χωρίς όμως να απειλούνται άμεσα

Αρχικό κείμενο

Έκλεισε η Εθνική Οδός Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Κόρινθο λόγω φωτιάς που ξέσπασε σε αυτοκίνητο και επεκτάθηκε στην πλαγιά λόγω ισχυρών ανέμων. Φωτιά ξέσπασε περίπου στις 02:00 τα ξημερώματα της Κυριακής (13.8.2023) σε δασική έκταση στο 29ο χιλιόμετρο στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, μετά τα διόδια της Ελευσίνας στο ρεύμα προς Κόρινθο.

Συναγερμός σήμανε στην πυροσβεστική με τις πρώτες δυνάμεις να σπεύδουν άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς, ενώ η Τροχαία διέκοψε την κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τον κόμβο Νέας Περάμου.

Στο τμήμα αυτό η κυκλοφορία πραγματοποιείται από την παλαιά εθνική οδό και από δύο λωρίδες της Ολυμπίας Οδού. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά ξέσπασε σε αυτοκίνητο και λόγω του αέρα οι φλόγες επεκτάθηκαν σε ξερά χόρτα στην πλαγιά.

Όπως αναφέρθηκε στην τηλεόραση του OPEN λίγο πριν τις 07:30 το πρωί, η φωτιά οριοθετήθηκε και να υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, οι οποίες αναμένεται να σβήσουν εντελώς.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της πυροσβεστικής, Βασίλης Βαρθακογιάννης, δήλωσε λίγο πριν τις 08:00 το πρωί ότι έγινε προληπτική απομάκρυνση 50 περίπου κατοίκων τα ξημερώματα, ωστόσο η φωτιά δεν απείλησε ποτέ τα σπίτια. 

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν σε διάσπαρτες εστίες 72 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος και 24 οχήματα ενώ με το που ξημέρωσε ρίχτηκαν στη μάχη και τα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το 1 για συντονισμό και 2 αεροσκάφη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ