Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Φωτιά στο Βόλο: Εντολή εκκένωσης για το Καστράκι - Αναζωπύρωση τώρα στο Σέσκλο

Νέος συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για πυρκαγιές σε Χαλκιδική, Αιτωλοακαρνανία και Τανάγρα Βοιωτίας.

Εφιαλτικές στιγμές έζησαν τη νύχτα οι κάτοικοι περιοχών της Μαγνησίας λόγω της μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε, η οποία συνεχίζει να καίει.

Εστάλησαν μηνύματα από το 112 για εκκενώσεις περιοχών.

Στα υπόλοιπα μέτωπα, οι αναζωπυρώσεις συνεχίζονται στη Ρόδο όπου η φωτιά καίει για δέκατη ημέρα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αντιμετωπίζονται οι αναζωπυρώσεις σε Κέρκυρα, Κάρυστο και Αχαΐα. Ελέγχθηκαν οι πυρκαγιές σε Λαμία και Τιθορέα Φθιώτιδας.

Υπό έλεγχο τέθηκε, επίσης, η φωτιά που ξέσπασε σήμερα στην Κύμη Εύβοιας.

Πέντε νεκροί ο έως τώρα τραγικός απολογισμός, καθώς τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις φωτιές, ενώ θρηνούμε τους δύο πιλότους του Καναντέρ.

16:01 Νέο μήνυμα από το 112 στη Μαγνησία

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Καστράκι, εκκενώστε τώρα προς Μικροθήβες», αναφέρει το νέο μήνυμα του 112.

15:58 Νέα μεγάλη αναζωπύρωση στο Σέσκλο

Μεγάλη είναι η αναζωπύρωση που σημειώνεται αυτή την ώρα στο Σέσκλο, σύμφωνα με το thenewspaper.gr.

Η φωτιά φαίνεται πως παίρνει νέες διαστάσεις με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να επιχειρούν στο σημείο, ενώ τα εναέρια μέσα αναμένονται στο χωριό μετά τον ανεφοδιασμό τους.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις θα χαράξουν ζώνη άμυνας με πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρα τμήματα ώστε να μην κατεβεί η φωτιά μέχρι τα πρώτα σπίτια του χωριού.

15:53 Πώς συνδέονται οι βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών με τις πυρκαγιές

Ο καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ, Γιάννης Γήτας, μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο συνδέονται οι βροχοπτώσεις των προηγούμενων μηνών με τις πυρκαγιές.

15:37 Μελισσοκόμος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση μετά τη φωτιά στην Κάτω Τιθορέα

Σύμφωνα με το tvstar.gr, χθες βράδυ και ενώ το μέτωπο της πυρκαγιάς μαίνονταν στον κάμπο της Κάτω Τιθορέας, 65χρονος πήγε να σώσει τα μελίσσια του στην περιοχή του Αγίου Χαραλάμπους και τα ρούχα του πήραν φωτιά με συνέπεια να υποστεί εγκαύματα εσωτερικά και εξωτερικά. 

15:25 «Προς το παρόν την προλάβαμε»

Φωτιά ξέσπασε πριν λίγο στην Τανάγρα της Βοιωτίας σε αγροτοδασική έκταση με ξερά χόρτα.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις όπως και μηχανήματα και βυτιοφόρα από τον δήμο Τανάγρας και από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

«Προς το παρόν την προλάβαμε… Είμαστε όλοι εδώ και ελπίζουμε να μην έχουμε πρόβλημα» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο δήμαρχος Τανάγρας, Βασίλης Περγάλιας.

15:06 Έσωσαν νεογέννητο ελάφι από τη φωτιά στη Ρόδο

Στη διάσωση ενός νεογέννητου ελαφιού προχώρησαν εθελοντές που συμμετείχαν στην περιφρούρηση καμένων εκτάσεων στο χωριό Απόλλωνα στο νησί της Ρόδου, όπου για δέκατη ημέρα καίει η μεγάλη φωτιά.

14:53 Φωτιά στην Τανάγρα Βοιωτίας

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει αγροτοδασική έκταση νοτιοανατολικά της Τανάγρας.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχειρούν 38 πυροσβέστες, 3 πεζοπόρα τμήματα, 11 οχήματα και 1 ελικόπτερο.

Η φωτιά δεν απειλεί οικισμούς.

Το μήνυμα του 112

Αναζωπύρωση τώρα στο Σέσκλο – Μήνυμα από το 112 για εκκένωση 5 περιοχών

φωτιά στην ευρύτερη περιοχή του Σέσκλου Μαγνησίας συνεχίζει να καίει, χωρίς, ωστόσο, να απειλείται αυτή τη στιγμή το χωριό. Οι εικόνες από το σημείο συγκλονίζουν, καθώς η φωτιά χθες έκαψε τουλάχιστον 50.000 στρέμματα.

Αυτή την ώρα, το 112 ήχησε στα κινητά των κατοίκων της περιοχής. Όσοι βρίσκονται στις περιοχές Νέα Αγχίλαος, Στουπί, Βελανιδιά, Μάραθος και Κριθάρια, καλούνται να εκκενώσουν τώρα προς Βόλο.

Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μαγνησίας Ευάγγελος Λιακόπουλος δήλωσε στο magnesianews.gr ότι «υπάρχει αναζωπύρωση ανατολικά – νοτιοανατολικά του χωριού, προσπαθούμε να την ελέγξουμε. Θα χαράξουμε ζώνη άμυνας με πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρα τμήματα ώστε να μην κατεβεί στο χωριό. Χθες το βράδυ δόθηκε μάχη για να μην μπει στο χωριό, κερδήθηκε η μάχη, σήμερα είναι νέα μάχη Ευελπιστούμε να τη σταματήσουμε».

Τα εναέρια μέσα συνεχίζουν να επιχειρούν στο σημείο, ενώ εκεί βρίσκεται και ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Χρήστος Τριαντόπουλος και ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...