Κοινωνία

Τα ειλικρινή συλλυπητήρια του πολιτικού χώρου για τον θάνατο των δύο πιλότων

Δεκάδες είναι τα συλλυπητήρια μηνύματα των υπουργών, βουλευτών αλλά και σύσσωμου του πολιτικού κόσμου για την απώλεια των δύο χειριστών, του  34χρονου Σμηναγού Χρήστου Μουλά και του 27χρονου Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη, που έχασαν τη ζωή τους όταν το Καναντέρ, του οποίου ήταν χειριστές, συνετρίβη στην Κάρυστο.

«Οι Έλληνες θρηνούμε, σήμερα, τον τραγικό χαμό των πιλότων μας Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη στην Εύβοια. Έδωσαν τη ζωή τους, σώζοντας ζωές. Αποδεικνύοντας πόσο ριψοκίνδυνες είναι οι καθημερινές αποστολές τους στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Αλλά και πόσο μεγάλη είναι η αυταπάρνηση των μαχητών της πρώτης γραμμής» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων για την απώλεια των χειριστών του πυροσβεστικού αεροσκάφους CL-215.

«Η πολιτεία στέκεται με σεβασμό στο πλευρό των οικογενειών των δύο ηρώων. Είναι δύο παιδιά, δύο αδέλφια όλων μας. Τα λόγια είναι φτωχά για να περιγράψουν το εθνικό πένθος για την απώλειά τους. Σφίγγουμε, λοιπόν, τα δόντια και μετατρέπουμε τη σιωπή μας σε δύναμη. Στη μνήμη τους, συνεχίζουμε τον πόλεμο με τις καταστροφικές δυνάμεις της φύσης» πρόσθεσε.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου με συλλυπητήριο μήνυμά της για την απώλεια των δύο χειριστών του Καναντέρ τονίζει ότι « η ευγνωμοσύνη μας είναι μεγάλη και η οδύνη για την απώλειά τους βαθιά. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους, καθώς και στους συναδέλφους τους. Όλη η Ελλάδα πενθεί μαζί τους».

Ειδικότερα στο μήνυμά της η Πρόεδρος αναφέρει: «Δύο νέοι άνθρωποι, ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης, έχασαν σήμερα τη ζωή τους στη μάχη κατά της φωτιάς. Δύο ιπτάμενοι ήρωες, ανάμεσα στους εκατοντάδες άλλους που παλεύουν μέρες τώρα με την πύρινη λαίλαπα. Αψηφώντας τις αντίξοες συνθήκες, οι χειριστές του μοιραίου Canadair θυσιάστηκαν επιτελώντας το καθήκον τους. Η ευγνωμοσύνη μας είναι μεγάλη και η οδύνη για την απώλειά τους βαθιά. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους τους, καθώς και στους συναδέλφους τους. Όλη η Ελλάδα πενθεί μαζί τους».

«Η τραγική είδηση του θανάτου των χειριστών του Canadair, που συνετρίβη στην Κάρυστο, μας συγκλονίζει», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «δύο νέοι άνθρωποι, ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς και ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης έχασαν τη ζωή τους δίνοντας με αυταπάρνηση τη μάχη με τις φλόγες στις πιο αντίξοες συνθήκες» και «τους οφείλουμε τον απέραντο σεβασμό μας».  

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς τους και τη συμπαράστασή του στους συναδέλφους τους που εδώ και ημέρες παλεύουν στα πύρινα μέτωπα.   

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει ότι «οι συνθήκες του δυστυχήματος πρέπει να διερευνηθούν και παράλληλα να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα εν ώρα καθήκοντος».  

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των δύο νέων συνανθρώπων μας, κυβερνήτη και συγκυβερνήτη του πυροσβεστικού αεροπλάνου που έχασαν τη ζωή τους καθώς επιχειρούσαν για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Κάρυστο.

«Το νέο αυτό τραγικό δυστύχημα, του οποίου τα αίτια πρέπει άμεσα να διερευνηθούν, αποτελεί συνέπεια μιας διαχρονικά εγκληματικής πολιτικής και αναδεικνύει όχι μόνο τις δύσκολες συνθήκες της πυρόσβεσης, αλλά και την έλλειψη όλων των αναγκαίων μέτρων για να μη χάνονται ανθρώπινες ζωές» υπογραμμίζει ανακοίνωση του κόμματος.

Είμαι συγκλονισμένος από την απώλεια των δύο ηρωικών μας πιλότων, που με αυτοθυσία επιχειρούσαν πάνω από το μέτωπο της φωτιάς στην Κάρυστο, αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης για τη τραγωδία της πτώσης του Καναντέρ.

«Τους αποχαιρετούμε με ευγνωμοσύνη και σεβασμό για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος και την προσφορά τους στην πατρίδα.

Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους συναδέλφους τους» αναφέρει ο Νίκος Ανδρουλάκης στην δήλωσή του .

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης γράφει:

«Η Ελλάδα, θρηνεί σήμερα, τον τραγικό χαμό του Σμηναγού Χρήστου Μουλά, και του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη που με αυταπάρνηση στο βωμό του καθήκοντος, στην πρώτη γραμμή της σκληρής μάχης απέναντι στις καταστροφικές πυρκαγιές, έδωσαν την ίδια τους τη ζωή. Στις οικογένειες των ηρώων, αλλά και στη μεγάλη οικογένεια των Ενόπλων Δυνάμεων, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια»
 

Τα θερμά του συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των δύο χειριστών του CL-215 που κατέπεσε κατά τη διάρκεια αεροπυρόσβεσης, στον Πλατανιστό Ευβοίας, εκφράζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα αναφέρει: «Όλοι οι Έλληνες αποχαιρετούμε με οδύνη τους δύο νέους Αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας, που με αυταπάρνηση έχασαν τη ζωή τους την ώρα της μεγάλης μάχης με τις φλόγες. Ο Σμηναγός Χρήστος Μουλάς κι ο Ανθυποσμηναγός Περικλής Στεφανίδης έφυγαν ως ήρωες κι έτσι θα τους θυμόμαστε. Θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειές τους!».

Τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στις οικογένειες των πιλότων της πολεμικής αεροπορίας, Χρήστου Μουλά και Περικλή Στεφανίδη εκφράζει με γραπτή του δήλωση, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Η θυσία τους υπέρ Πατρίδος, θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας. Το κράτος οφείλει να σταθεί έμπρακτα στις οικογένειες των ηρώων που η θυσία τους θα μνημονεύεται εις το διηνεκές», σημειώνει ο κ. Βελόπουλος και επισημαίνει ότι «η Ελληνική Λύση απαιτεί από την κυβέρνηση την κήρυξη εθνικού πένθους». Παράλληλα τονίζει ότι «πέραν της έμπρακτης στήριξης στους οικείους των ηρώων, θα απαιτήσουμε την διενέργεια ενδελεχούς έρευνας για την πτώση του συγκεκριμένου αεροσκάφους και την απόδοση τυχόν ευθυνών προς πάσα κατεύθυνση».

«Σήμερα είναι μια μαύρη μέρα για την πατρίδα μας. Ανείπωτος είναι ο πόνος για το πλήρωμα του μοιραίου Canadair CL 215 που κατέπεσε το μεσημέρι στην περιοχή του Πλατανιστού, στην Κάρυστο. Πονάμε σαν να είναι μέλη της οικογενείας μας», τονίζει το κόμμα Σπαρτιάτες σε ανακοίνωσή του σχετικά με την απώλεια των δύο πιλότων του αεροσκάφους.

«Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε με τον πιο τραγικό τρόπο για την πρόσφατη ανάδειξη των ελλείψεων στα σύγχρονα μέσα αεροπροστασίας», αναφέρουν ακόμη οι Σπαρτιάτες στην ανακοίνωσή τους, ενώ επισημαίνουν: «Τα Canadair CL-215 επιχειρούν αποστολές αεροπυρόσβεσης και έρευνας και διάσωσης σε όλη την Ελλάδα από τον Δεκέμβριο του 1975 έως σήμερα, ενώ στην κυριολεξία πρέπει να αναγνωρίσουμε, ότι είναι οι σωτήρες της πατρίδας μας. Επιτέλους μέχρι εδώ. Η πυρόσβεση πλέον στην Ελλάδα - εξαιτίας των εγκληματικών παραλείψεων της κυβέρνησης - έχει φθάσει στα όριά της με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να μετράμε νεκρούς στο έδαφος και στον αέρα».
Τέλος, οι Σπαρτιάτες εκφράζουν την «βαθύτατη θλίψη τους στους οικείους των δύο ηρώων, της 355ης Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της 112ης Πτέρυγας Μάχης», ενώ ελπίζουν να μην υπάρξουν άλλα θύματα στα πύρινα μέτωπα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...