Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κούσαντας: Όταν φλέγεται η χώρα είναι αυταπόδεικτη η επιτυχία διάσωσης ζωών αλλά κανένα άλλοθι στις ευθύνες!

Συγχαρητήρια στην διάσωση των ανθρωπίνων ζωών, όχι στο άλλοθι της τεράστιας ευθύνης!

Ο μηχανισμός του 112 της ΓΓΠΠ φαίνεται να λειτουργεί εξαιρετικά τουλάχιστον τα 3 τελευταία χρόνια σώζοντας ανθρώπινες ζωές σε όλες τις φυσικές καταστροφές που έχουν δημιουργηθεί και κυρίως στις φωτιές.

Αυτό σίγουρα φαίνεται να αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία του κρατικού μηχανισμού σε ότι αφορά την υπέρτατη αξία της
ανθρώπινης ζωής και συγχαρητήρια στους διασώστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της ΕΛΑΣ, του Λιμενικού Σώματος των Ενόπλων Δυνάμεων, στις εθελοντικές ομάδες και στους απλούς πολίτες.  τονίζει σε νέα του παρέμβαση ο αντιστράτηγος ε.α. Κωνσταντίνος Κούσαντας.

Σημειωτέον πως ο κ. Κούσαντας έχει υπηρετήσει στο ΝATOϊκό Στρατηγείο Ταχείας Επεμβάσεως στην Ισπανία – Βαλένθια ως Βοηθός Επιτελάρχη στο βαθμό του Ταξίαρχου και είναι κάτοχος δύο Masters στη Διεθνή Ασφάλεια (Plymouth) και στις Διεθνείς Σχέσεις (Brussels).

Ακολουθεί ολόκληρη η τοποθέτηση

Όμως η Ελλάδα δεν είναι ‘’κολυμπήθρα του Σιλωάμ’’ να ξεπλένει τις ευθύνες του καθενός (ατομικές, συλλογικές, Δήμων, Περιφέρειας, τακτικές, επιχειρησιακές, πολιτικές)

1. Υπάρχει και η αξία της ανθρώπινης περιουσίας των σπιτιών, των οικοπέδων, των κατοικιών των ανθρώπων που ναι μεν γλύτωσαν αλλά είδαν τους κόπους μιας ζωής να χάνονται. 

2. Υπάρχει η τεράστια απώλεια ζώων και πτηνών του δάσους που δεν πρόκειται ποτέ να αντικατασταθούν. 

3. Υπάρχει η μεγάλη απώλεια των εκατοντάδων χιλιάδων στρεμμάτων δασών στην Βαρυμπόμπη, στην Εύβοια, στην Δαδιά του Έβρου, στον Κουβαρά Αττικής, στην Κέρκυρα, στην Ρόδο.

4. Υπάρχει η ένδεια της χώρας σε πυροσβεστικά μέσα με αποτέλεσμα να έρχονται από όλη την Ευρώπη να βοηθήσουν την “ανήμπορη Ελλάδα’’. 

5. Υπάρχει το μεγάλο κόστος της οικονομίας που αποτελεί το σημαντικότερο έσοδο του ΑΕΠ, τον τουρισμό, με σκηνές τρόμου να εκτυλίσσονται και τους τουρίστες να τρέχουν στην θάλασσα ανοργάνωτοι μέσα σε πανικό.

6. Υπάρχει το εξωφρενικό γεγονός να παρακαλάς τον πρώην Αρχηγό ΓΕΕΘΑ που υπέγραψε ως Υπουργός την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, να γίνει Υπουργός Πολιτικής Προστασίας και στο τέλος να μην δέχεται.

7. Υπάρχει η απελπισία να φέρνεις πρώην επίτροπο των Βρυξελλών από την Κύπρο και να τον κάνεις Υπουργό γιατί δεν βρίσκεις κανέναν στην Ελλάδα κατάλληλο για την ‘’ηλεκτρική καρέκλα του Υπουργού Πολιτικής Προστασίας’’. 

Βρείτε τα αίτια των καταστροφών και αποδώστε ευθύνες σε αυτούς που επιχειρησιακά καθυστέρησαν, ολιγώρησαν σε όλα τα επίπεδα, δεν εκτίμησαν σωστά, δεν έστειλαν έγκαιρα τα πυροσβεστικά και πρώτα πρώτα σε επίπεδο πολιτικό.

Τέλος θα πρέπει να σταματήσει η κομματική δικαιολογία των χαρτών των πυρκαγιών ανά τον κόσμο, της κλιματικής αλλαγής και της διαρκούς συγγνώμης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ