Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Προβλέπεται δύσκολη νύχτα: Η φωτιά στη Ρόδο συνεχίζει την καταστροφική της πορεία- 10.000 τουρίστες στον δρόμο – Οι φλόγες σταμάτησαν στη θάλασσα (Βίντεο)

Δύσκολη προβλέπεται η νύχτα στη Ρόδο, καθώς η μεγάλη φωτιά που καίει στο νησί μαίνεται ανεξέλεγκτη. Νωρίτερα εκκενώθηκαν τόσο από την ξηρά όσο και διά θαλάσσης χιλιάδες κάτοικοι και τουρίστες από την ευρύτερη περιοχή Κιοτάρι.

Τις τελευταίες ώρες χρειάστηκε να εκκενωθούν περισσότερα από 12 ξενοδοχεία, κάποια εκ των οποίων παραδόθηκαν στις φλόγες στην περιοχή Κιοτάρι, ενώ σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο ξενοδόχων Ρόδου, Γιάννη Παπαβασιλείου, περίπου 10.000 τουρίστες βρίσκονται στον δρόμο!

Στην ίδια περιοχή εκκενώθηκαν νωρίτερα τα ξενοδοχεία Lindian Village, Rhodos Village και το ξενοδοχείο του Ομίλου Χατζηλαζάρου.

Παράλληλα, κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στο νησί. Όπως μάλιστα ανέφερε το Open, εκτιμήσεις στην Πυροσβεστική αναφέρουν ότι η πυρκαγιά εκτιμάται ότι θα καίει για τέσσερις ακόμα ημέρες.


Δεσμεύτηκαν πλοία για τη φιλοξενία των τουριστών


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη, περίπου 2.000 άτομα μεταφέρθηκαν με πλωτά σκάφη σε ασφαλή σημεία. Παράλληλα, έγιναν προληπτικές εκκενώσεις σε τουριστικά καταλύματα που αντιστοιχούν σε σχεδόν 10% των συνολικών καταλυμάτων.

Επιπλέον, τρία επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία έχουν δεσμευτεί στο λιμάνι της Ρόδου προκειμένου να φιλοξενηθούν οι απεγκλωβισθέντες από τις περιοχές όπου μαίνεται η πυρκαγιά σε περιοχές του νησιού. Πρόκειται για τα πλοία Blue Star Chioς, Dodekanisos Express και Panagia Skiadeni.

Σε εξέλιξη επίσης βρίσκεται η προσπάθεια για την εξεύρεση χώρων έτσι ώστε να φιλοξενηθούν οι επισκέπτες.

Οι περισσότεροι από τους τουρίστες αυτούς έμεναν σε ξενοδοχεία στην περιοχή Κιοτάρι και ευρύτερα στην περιοχή της Νότιας Ρόδου.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης αυτή επιτάχθηκαν όλα τα τουριστικά σκάφη από το λιμεναρχείο της Ρόδου, ενώ παράλληλα ακυρώθηκαν όλα τα δρομολόγια της Δημοτικής Επιχείρησης Συγκοινωνιών ΡΟΔΑ προκειμένου να μεταφερθούν οι τουρίστες από το Κιοτάρι σε ασφαλές σημείο.

Ήδη έχουν μεταφερθεί αρκετοί τουρίστες από το πλωτό του λιμεναρχείου Ρόδου και με ιδιωτικά σκάφη που έσπευσαν να βοηθήσουν την κατάσταση.

Συγκεκριμένα, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου έχουν επιταχθεί όλα τα τουριστικά σκάφη που ελλιμενίζονται στο Μανδράκι και με αυτά μεταφέρονται οι τουρίστες από τα ξενοδοχεία που εκκενώνονται, από το Κιοτάρι σε ασφαλές σημείο στην παραλία Καλάθου.

Αντίστοιχα, ακυρώνονται όλα τα δρομολόγια της ΔΕΣ ΡΟΔΑ και ο στόλος θα κατευθυνθεί προς τη Νότια Ρόδο προκειμένου να παραλάβει τουρίστες και κατοίκους.

Κυβερνητικό κλιμάκιο στο νησί


Αυτή την ώρα μεταβαίνει στη Ρόδο κυβερνητικό κλιμάκιο με τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και διευθυντή Γραφείου πρωθυπουργού, Γιάννη Μπρατάκο, τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για την Κρατική Αρωγή, Χρήστο Τριαντόπουλο, και την υφυπουργό Τουρισμού, Έλενα Ράπτη. Στο νησί βρίσκεται ήδη ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Παππάς.

Στο νοσοκομείο 6 ενήλικες και 2 παιδιά


Ακόμα, στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα μεταφέρθηκαν έξι ενήλικες και δύο παιδιά.

Τελικά αποχώρησαν με ιατρική βεβαίωση χωρίς προβλήματα. 

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις στο νησί


Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν αυτή την ώρα 204 πυροσβέστες με 39 οχήματα και 13 πεζοπόρα τμήματα.

Από αέρος, ρίψεις νερού πραγματοποιούν πέντε ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη., τα οποία θα επιχειρούν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας.

Παράλληλα, στο έργο της κατάσβεσης ρίχτηκαν 31 πυροσβέστες από τη Σλοβακία, με τέσσερα οχήματα.

f

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...
νεκροί Βρετανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αιματοχυσία στην Οδησσό! Ρωσικοί πύραυλοι αποδεκάτισαν επίλεκτη βρετανική μονάδα SAS -40 νεκρούς και τραυματίες αναφέρει Ισπανός

Παράλληλα, ρωσικές πηγές μιλούν για την εξουδετέρωση 50 Γάλλων και άλλων μισθοφόρων του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο...