Κοινωνία

Τέμπη: "Γλίτωσε από του Χάρου τα δόντια" αλλά όχι και από τα fake news


Αναστατωμένη είναι η οικογένεια του 20χρονου Γεράσιμου Ιάσονα, του πολυτραυματία από τα Τέμπη, για ψευδή είδηση περί θανάτου του. Τα fake news ξεκίνησαν το απόγευμα της Τετάρτης (19/07) από αναρτήσεις στο Twitter.


Την ώρα που ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού της επιβατικής αμαξοστοιχίας, που συγκρούστηκε με την αντίστοιχη εμπορική στα Τέμπη, Γεράσιμος Ιάσονας δίνει μία νέα «μάχη» στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας , κυκλοφόρησε μία ψευδής είδηση περί του θανάτου του.


Σύμφωνα με το onlarissa.gr, οι ανυπόστατες φήμες ξεκίνησαν από τα social media και πιο συγκεκριμένα από το Twitter, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στην οικογένεια του 20χρονου φοιτητή. Μάλιστα, αρκετοί ήταν οι χρήστες που πίστεψαν τις κακόβουλες φήμες, με αποτέλεσμα να εύχονται συλλυπητήρια στους οικείους του.

Γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας αναφέρθηκαν, όπως σημειώνει η τοπική ιστοσελίδα, στην περίπτωση του νεαρού φοιτητή, υπογραμμίζοντας πως η κατάστασή του παραμένει σταθερή και για πρώτη φορά, μετά από καιρό, είναι απύρετος.

Άξιο αναφοράς είναι ότι ο 20χρονος επέστρεψε στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας, καθώς κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στη ΜΕΘ του αρχικού νοσοκομείου από τους θεράποντες ιατρούς του κέντρου Αποκατάστασης στο Ανόβερο της Γερμανίας όπου είχε βρεθεί το τελευταίο διάστημα.

Ο νεαρός βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση και μολύνθηκε από ενδονοσοκομειακό μύκητα, τον όποιον πρέπει να καταπολεμήσει για να μπορεί εξ νέου να επιστρέψει στο Κέντρο Αποθεραπείας της Γερμανίας.


Αναστατωμένη η οικογένειά του


Η θεία του παιδιού, μιλώντας για τις ψευδείς ειδήσεις που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκανε λόγο για fake news. Η στενή συγγενής του 20χρονου τονίζει πως ο ανιψιός της είναι ζωντανός και συνεχίζει να δίνει τη μάχη του: «Δεν ξέρω πως έχει προκύψει η είδηση του θανάτου του ανιψιού μου, του Γεράσιμου. Θα το δει ο πατέρας του και θα τρελαθεί».

Αξίζει να τονιστεί ότι η είδηση για τον θάνατο του Γεράσιμου κυκλοφόρησε ευρέως στα social media, με την οικογένειά του να παρακαλεί να γίνει γνωστό πως ο Γεράσιμος ζει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τα “βατράχια μας” ως απάντηση στο παραμύθι των γειτόνων “θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” και στους Τούρκους “ψαράδες” του Αιγαίου

Στις 18 Ιουλίου 2024 αναφέρθηκε η παρουσία Εξήντα Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο με 5 από αυτούς γύηρω από την Ζουράφα-Οι...