Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Εκτός ελέγχου η φωτιά στην Ρόδο! Έχει μπει σε χαράδρα και καίει πυκνό δάσος- Συγκλονιστικά πλάνα από την μάχη των Πυροσβεστών Βίντεο)

Στο κέντρο του νησιού καίει πλέον η φωτιά που ξέσπασε στη Ρόδο την Τρίτη το απόγευμα σε δασική έκταση στην περιοχή Έμπωνα και λόγω των δυνατών ανέμων έχει επεκταθεί. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την πυροσβεστική, η πυρκαγιά κατευθύνεται νοτιοανατολικά, έχει μπει σε χαράδρα, έχουν ανοίξει ζώνες και την περιμένουν. 

Οι φλόγες είναι κοντά στα χωριά Λάερμα και Απόλλωνα ωστόσο προς ώρας δεν υπάρχει κίνδυνο για τα σπίτια. Ήδη επιχειρούν εναέρια μέσα καθώς με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρούν στο σημείο 3 air tractors, ένα Mi-8 και ένα Σινουκ.

Με δήλωσή του, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, σημείωσε πως: «Η μάχη στην φωτιά στα Απόλλωνα της Ρόδου δίνεται συντεταγμένα και με όλες τις δυνάμεις που ο τόπος διαθέτει. Δυνάμεις, που σε όλες τις αντίστοιχες περιπτώσεις μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους. Είμαστε δίπλα τους».

Στο νησί επιχειρούν 86 πυροσβέστες, 3 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα. 

Η φωτιά καίει πυκνό δάσος με πεύκα και κυπαρίσσια με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να προσπαθούν να περιορίσουν το μέτωπο.

Με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν ρίψεις νερού τρεις τράκτορες και ένα ελικόπτερο ενώ ανάλογα με την εξέλιξη του μετώπου δεν αποκλείεται να ζητηθεί να απογειωθούν για ρόδο και δύο καναντέρ από την Κρήτη.

Η μάχη της κατάσβεσης δίνεται από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, ομάδες εθελοντών, ιδιώτες, ενώ συνδράμουν στην προσπάθεια στελέχη των υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του δήμου Ρόδου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...