Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Πύρινη λαίλαπα στο Λουτράκι: Ελέγχθηκε το «μέτωπο» στα διυλιστήρια, τιτάνια μάχη- Κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 6 μήνες-Live update

Φωτογραφίες από τις ανυπολόγιστες καταστροφές - Καμένα σπίτια και αυτοκίνητα

Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές από τη φωτιά στο Λουτράκι όπου έχουν χαθεί περιουσίες, έχουν καταστραφεί σπίτια και αυτοκίνητα ενώ οι εκτάσεις γης που έχουν καεί είναι ανησυχητικά μεγάλες. 

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων για έξι μήνες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι έκτακτες ανάγκες και να γίνει διαχείριση των ζημιών που δημιουργήθηκαν από την πυρκαγιά. 

Μήνυμα του 112 έλαβαν, νωρίτερα, οι πολίτες που βρίσκονται στον οικισμό Γλυκιά Ζωή στους Αγίους Θεοδώρους, κοντά στα διυλιστήρια.

Υπενθυμίζεται, δε, ότι λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στο Λουτράκι η Αστυνομία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων τόσο στην νέα όσο και στην παλιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
 

Φωτογραφία: Ακινητοποιημένα δεκάδες λεωφορεία στον Ισθμό, λόγω διακοπής κυκλοφορίας στην παλιά και νέα Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου

Ταλαιπωρία για εκατοντάδες επιβάτες οι οποίοι βρίσκονται στον Ισθμό μέχρι να δοθεί σε κυκλοφορία η εθνική οδός και να γίνει επανεκκίνηση των δρομολογίων.

Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα είναι δεκάδες λεωφορεία στον Ισθμό της Κορίνθου, όπου στεγάζονται τα ΚΤΕΛ, λόγω της διακοπής κυκλοφορίας των οχημάτων τόσο στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, όσο και στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, εξαιτίας των καταστροφικών πυρκαγιών που μαίνονται σε Άγιο Χαράλαμπο, Γλυκιά Ζωή Αγίων Θεοδώρων και Μάνδρα Αττικής.

Ελέγχθηκε το «μέτωπο» στα διυλιστήρια

Ελέγχθηκε η φωτιά που αναζωπυρώθηκε από τα Δερβενοχώρια προς τα διυλιστήρια της Motor Oil, όπου δόθηκε τιτάνια μάχη με 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη. Νωρίτερα, έχει σταλεί μήνυμα από το 112 για εκκένωση του διπλανού οικισμού Γλυκιά Ζωή. 

Το πύρινο μέτωπο στο Λουτράκι μαίνεται ανεξέλεγκτο. Όσο περνούν οι ώρες και πλησιάζουμε προς τη δύση του ηλίου, τόσο εντείνεται η αγωνία. Ο Δήμος έχει κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι φλόγες που ξεκίνησαν από την Καλλιθέα, έχουν κάψει μέχρι και σπίτια στον Άγιο Χαράλαμπο.

Διακοπές ρεύματος στην Ανατολική Αττική

Φωτιά στο Λουτράκι: Μήνυμα του 112 - Εκκένωση του οικισμού Γλυκιά Ζωή στους Αγίους Θεοδώρους

Μήνυμα του 112 έλαβαν οι πολίτες που βρίσκονται στον οικισμό Γλυκιά Ζωή στους Αγίους Θεοδώρους, κοντά στα διυλιστήρια, καθώς η φωτιά πλησιάζει επικίνδυνα.

«Αν βρίσκεστε στην περιοχή Γλυκιά Ζωή εκκενώστε τώρα προς Αγίους Θεοδώρους. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή. Ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών» αναφέρει χαρακτηριστικά το μήνυμα.
 

 
Υπενθυμίζεται ότι λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στο Λουτράκι η Αστυνομία προχώρησε στη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων τόσο στην νέα όσο και στην παλιά Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου από τα διόδια Ελευσίνας μέχρι τα διόδια Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 6 μήνες κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου, καθώς κλείνει η Εθνική Οδός από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι και την Κόρινθο, ώστε Πυροσβεστικό Σώμα, Ένοπλες Δυνάμεις και εθελοντές να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα που πλησιάζει επικίνδυνα τα διυλιστήρια.

Μετά από εντολή της Τροχαίας, λόγω της φωτιάς στο Λουτράκι, ισχύει διακοπή κυκλοφορίας σε Παλαιά και νέα Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου στα δύο ρεύματα, από τα διόδια Ελευσίνας έως τα διόδια Κορίνθου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η διακοπή κυκλοφορίας στην Εθνική Οδό Αθηνών Κορίνθου ανακοινώθηκε λίγο πριν τις 19:00 της Τρίτης (18.7.2023) για να μην κινδυνεύσουν οι πολίτες αλλά και να διευκολυνθεί το έργο της πυροσβεστικής στη φωτιά στο Λουτράκι.

Ήδη έχει γίνει γνωστό ότι ο Δήμος Λουτρακίου έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τους επόμενους 6 μήνες ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της φωτιάς, η οποία έχει κάψει πολλά στρέμματα γης και σπίτια.

Η μάχη συνεχίζεται και σήμερα σε όλα τα μέτωπα στο Λουτράκι, τη Μάνδρα, τα Δερβενοχώρια, τον Άγιο Χαράλαμπο και στην Κορινθία.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Λουτρακίου, λόγω της φωτιάς που ξέσπασε χθες (17.7.2023) και καίει μέχρι σήμερα στις γύρω περιοχές. Οι φλόγες ξεκίνησαν από την Καλλιθέα και σήμερα έχουν κάψει μέχρι και σπίτια στον Άγιο Χαράλαμπο.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση στο Facebook, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 6 μήνες (δηλαδή μέχρι τις 17 Ιανουαρίου 2024) για να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της φωτιάς που έχει κατακάψει ολόκληρα στρέμματα και σπίτια.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αφορά τις Δημοτικές Κοινότητες Λουτρακίου – Περαχώρας και Ισθμίας της Δημοτικής Ενότητας Λουτρακίου – Περαχώρας και της Δημοτικής Κοινότητας Αγίων Θεοδώρων.

Η ανακοίνωση του Δήμου στο Facebook:

Ανεξέλεγκτο το πύρινο «μέτωπο» σε Μάνδρα-Νέο Πόντο

Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης στη Νέα Ζωή Μάνδρας, όπου οι φλόγες «καταπίνουν» σπίτια. Η φωτιά που ξεκίνησε από τα Δερβενοχώρια κι έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, έχει τεράστια δυναμική, πλησιάζοντας επικίνδυνα τη βιομηχανική ζώνη της Μαγούλας, με τον οικισμό Ποντίων να εκκενώνεται, ενώ στο έλεος της έχει παραδοθεί και ο Νέος Πόντος.

Μάλιστα, για την κατάσβεση της φωτιάς στο Νέο Πόντο επιστρατεύτηκαν και δύο «Αίαντες» της ΕΛ.ΑΣ με εντολή του Γαδάρχη. Μάχη τώρα δίνεται και στον οικισμό Αγία Σωτήρα, για να μην επεκταθούν οι φλόγες, όπου κατευθύνονται με ιλιγγιώδη ταχύτητα. 

Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις αλλά και ο Στρατός δίνουν τιτάνια μάχη, η επιχείρηση διάσωσης στη Νέα Ζωή Μάνδρας είναι δραματική, με την εκκένωση να γίνεται πόρτα – πόρτα, ύστερα από την έκκληση των Αρχών στους κατοίκους της περιοχής να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τα οποία «γλείφει» η φωτιά. Να σημειωθεί πως παράλληλα έχει εκκενωθεί κι ένα μοναστήρι, από το οποίο έχουν μεταφερθεί τέσσερις μοναχές. 

Την ίδια ώρα, πολύ δύσκολη είναι και η κατάσταση στο Λουτράκι, που κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η φωτιά κατακαίει σπίτια στον Άγιο Χαράλαμπο, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις ολοένα και να ενισχύονται, τις Αρχές να στέλνουν συνεχώς μήνυμα εκκένωσης και τους φόβους πως οι φλόγες καραδοκούν και στα διυλιστήρια να εντείνονται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...
Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...