Κοινωνία

Θεσσαλονίκη: Νέα προθεσμία για τον 45χρονο που δολοφόνησε τον φίλο του

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί, ζήτησε και πήρε από την 6η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 45χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 50χρονο φίλο του έξω από βενζινάδικο, στην περιοχή της Ανάληψης, την προηγούμενη Πέμπτη.

 Ο 45χρονος τελικά θα απολογηθεί στον ανακριτή αύριο νωρίς το πρωί, καθώς ο συνήγορός του ζήτησε χρόνο για να προετοιμάσουν μαζί την απολογία του.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, παράνομη οπλοχρησία και οπλοφορία. 

Ο κατηγορούμενος είπε σε αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, την περασμένη Παρασκευή, όταν παραδόθηκε και ομολόγησε την πράξη του, ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει και ότι το θύμα τον είχε απειλήσει για τη ζωή του και του επιτέθηκε με πρόθεση να τον σκοτώσει, ενώ για τον καβγά επικαλέστηκε οικονομικές διάφορες.

Ο 45χρονος, πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, κατά πληροφορίες, κατέθεσε ότι προμηθεύτηκε το όπλο, με το οποίο τέλεσε το έγκλημα, για λόγους προστασίας, εξαιτίας των απειλών που, όπως ισχυρίζεται, δεχόταν.

Αφού πυροβόλησε δύο φορές τον 50χρονο, απομακρύνθηκε με το αυτοκίνητό του από τον τόπο του εγκλήματος και κινήθηκε προς τη Χαλκιδική, μέσω της της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών. Κατά μήκος της διαδρομής πέταξε το όπλο, ενώ άφησε το όχημα στην παραλία Καλύβες της Χαλκιδικής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Πρόθυρα παγκόσμιου πολέμου-ISW: Ο Πούτιν σπρώχνει τον Χαμενεί να κτυπήσει με πάταγο το Ισραήλ που έκανε "αεροπορική επιδρομή" στην Τεχεράνη

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ κατηγόρησε το Ισραήλ ότι πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή στην Τεχεράνη-Οι Ιρανοί στον ΟΗΕ ανέφεραν...