Κοινωνία

Πύλος: Άκαρπες οι έρευνες για επιζώντες- Αναφορές για 568 αγνοουμένους! Στον Εισαγγελέα Καλαμάτας οι εννιά συλληφθέντες

Σε επίπεδα που ξεπερνούν την πιο νοσηρή φαντασία φτάνει ο αριθμός που μπορούν να φτάσουν οι νεκροί από το ναυάγιο στην Πύλο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες τα χειρότερα σενάρια περί 750 επιβαινόντων στο αλιευτικό σκάφος τείνουν προς επιβεβαίωση!

Ειδικότερα, όπως εκτιμούν άνθρωποι του Λιμενικού, βασιζόμενοι σε μαρτυρίες των επιζώντων του ναυαγίου, καθώς και στα όσα είπαν οι διακινητές, οι οποίοι συνελήφθησαν από τις Αρχές, οι αγνοούμενοι υπολογίζονται σε 568, με τις έρευνες για τον ακριβή αριθμό να συνεχίζονται.

Με αυτά τα δεδομένα, οι επιβαίνοντες στο αλιευτικό σκάφος που ανετράπη ανοιχτά της Πύλου, το πρωί της Τετάρτης ήταν 750, κάτι που αν ισχύει και δεν εντοπιστούν (πολλοί ακόμη) επιζώντες δίνουν στο ναυάγιο της Πύλου τη θλιβερή πρωτιά της μεγαλύτερης πολύνεκρης τραγωδίας με μετανάστες στη Μεσόγειο.

Την ίδια ώρα, έγινε γνωστό πως το πρωί της Παρασκευής μετά τις 08.00 πρόκειται να ξεκινήσουν από την Καλαμάτα τα μισθωμένα από το δήμο λεωφορεία τα οποία θα μεταφέρουν τους διασωθέντες στη δομή της Μαλακάσας.

Ανάμεσά τους είναι και κάποιοι ανήλικοι που θα μεταφερθούν αρχικά στη Μαλακάσα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε δομές ανηλίκων.

Στον Εισαγγελέα Καλαμάτας οι εννιά συλληφθέντες

Στις 11 το βράδυ βγήκαν από το Λιμεναρχείο Καλαμάτας οι συλληφθέντες αιγυπτιακής υπηκοότητας που φέρονται ως οι διακινητές των μεταναστών που επέβαιναν σε αλιευτικό σκάφος που βυθίστηκε στα διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου.

Οι εννέα συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας.  Σύμφωνα με το γραφείο τύπου του Λιμενικού Σώματος οι συλληφθέντες αιγυπτιακής υπηκοότητας είναι από 20-40 ετών.

 

 

 

Στην Μαλακάσα οι διασωθέντες

Σήμερα το πρωί μετά τις 08.00 πρόκειται να ξεκινήσουν από την Καλαμάτα τα μισθωμένα από το δήμο λεωφορεία τα οποία θα μεταφέρουν τους διασωθέντες στη δομή της Μαλακάσας.

Ανάμεσά τους είναι και κάποιοι ανήλικοι που θα μεταφερθούν αρχικά στη Μαλακάσα για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης και στη συνέχεια θα μεταφερθούν σε δομές ανηλίκων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ