Κοινωνία

Σέρρες: Οι κτηνίατροι έσωσαν πελαργούς που έπεσαν από τη φωλιά τους

Οι νεοσσοί πελαργοί έπεσαν από μεγάλο ύψος από κολώνα της ΔΕΗ στο Άνω Μητρούσι με τους κατοίκους του χωριού να καλούν άμεσα τους εθελοντές κτηνιάτρους.

Τα μικρά πουλιά μεταφέρθηκαν από τους ειδικούς κτηνιάτρους στην έδρα της φιλοζωικής οργάνωσης στις Σέρρες και περιθάλπονται με ασφάλεια.

«Ήταν πολύ μικρά. Είναι τα νεαρότερα που έχουμε διασώσει. Ήταν αφυδατωμένα με αίματα στο στόμα από την πτώση. Δεν ξέραμε αν θα ζήσουν. Σήμερα είναι κάποιων εβδομάδων, έχουν ανακάμψει, μπορούν να φάνε μόνα τους αλλά ακόμη δεν μπορούν να πετάξουν γιατί είναι πολύ μικρά. Είναι υγιέστατα πλέον» είπε στην ΕΡΤ Σερρών η πρόεδρος της οργάνωσης ««Κτηνίατροι σε δράση» και επιστημονική συνεργάτιδα του Φιλοζωικού Ομίλου Σερρών Ζωή Κοντού.

Η οργάνωση σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα εξωτικών ζώων της Κτηνιατρικής σχολής του Α.Π.Θ. θα αποφασίσουν το πότε οι νεοσσοί πελαργοί θα σταλούν στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων στην Αίγινα.

Η οργάνωση «Κτηνίατροι σε δράση» είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, κομμάτι της διεθνούς Οργάνωσης «Vets in Action», με έδρα την Ελβετία και κατά τόπους οργανώσεις σε Ιταλία, Ελλάδα και Βουλγαρία. Έχει ως στόχο την περίθαλψη άγριων ζώων και πτηνών, αλλά και τη στείρωση αδέσποτων και οικόσιτων ζώων. Αποτελείται από φιλόζωους εθελοντές και κτηνιάτρους, ενώ όσον αφορά τις Σέρρες, μόνο τους τελευταίους μήνες κατάφεραν να στειρώσουν περισσότερες από 400 αδέσποτες γάτες και να περιθάλψουν πολλά ζώα και πτηνά. Tο μεγάλο έργο των «Κτηνιάτρων σε δράση», χρηματοδοτείται αποκλειστικά από δωρεές πολιτών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ