Κοινωνία

Ικανοποίηση του πατέρα του Άλκη για την για την εισαγγελέα που πρότεινε την ενοχή των «12»

Την ικανοποίησή τους για την πρόταση της εισαγγελέως να κριθούν ένοχοι και οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, εξέφρασαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση της μαραθώνιας αγόρευσης οι γονείς του αδικοχαμένου νεαρού. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Βγαίνοντας από τη δικαστική αίθουσα, προχώρησαν σε σύντομες δηλώσεις με τις οποίες θέλησαν να στείλουν ένα μήνυμα για την ανάγκη να μπει τέλος στην οπαδική βία στην Ελλάδα.

«Ήταν συγκλονιστική» είπε ο πατέρας του Άλκη για την εισαγγελέα που περιέγραψε ανάγλυφα τους ρόλους των «12» στη φρικτή εγκληματική ενέργεια και που επεσήμανε ότι οι κατηγορούμενοι «δεν έδρασαν τυχαία εκείνο το βράδυ. Ήξεραν πού στόχευαν και τι ήθελαν να προκαλέσουν. Σημαδευαν με τα όπλα τους, όπως το δρεπάνι και τα μαχαίρι, σε συγκεκριμένα σημεία όπως η μηριαία αρτηρία, θέλοντας να σκοτώσουν τα θύματά τους και όχι να τους προκαλέσουν σωματικές βλάβες».

Παράλληλα, ο πατέρας του αδικοχαμένου Άλκη ευχαρίστησε την εισαγγελέα τονίζοντας ότι έπραξε το καθήκον της. 

Η μητέρα του Άλκη, από την πλευρά της, εστίασε στο γεγονός ότι μπαίνει ένα τέλος στην ατιμωρησία στην Ελλάδα όσον αφορά στα εγκλήμα που γίνονται με οπαδικά κίνητρα. 

Υπενθυμίζεται ότι λίγο νωρίτερα, η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα τόνισε ότι τα στοιχεία είναι ξεκάθαρα και πρότεινε να κριθούν ένοχοι οι εννέα για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, απόπειρα ανθρωποκτονίας και συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, οι δύο για συνέργεια στις πράξεις αυτές και ο πρώτος κατηγορούμενος, ο οποίος θεωρείται ενορχηστρωτής της δολοφονικής επίθεσης, να κριθεί ένοχος ως ηθικός αυτουργός στις παραπάνω πράξεις. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ