Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Πέραμα: «Φως» στο τι έφταιξε και οδηγηθήκαμε στην τραγωδία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη επιχειρούν να ρίξουν οι Λιμενικοί

Νεότερη ενημέρωση 

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, προχώρησε η Λιμενική Αρχή Περάματος, μετά το εργατικό δυστύχημα που σημειώθηκε στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα τη Δευτέρα, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 47χρονος και να τραυματιστούν σοβαρά άλλα δύο άτομα.

Πρόκεται για τον πλοίαρχο του πλοίου, τον τεχνικό ασφαλείας - επιβλέπων των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων, τον εργοδότη του χειριστή του γερανοφόρου οχήματος και τον εκπρόσωπο της επιχείρησης που διενεργούσε τις επισκευαστικές εργασίες.

Αρχικό κείμενο

Σε εξέλιξη είναι η έρευνα από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για τις συνθήκες θανάτου ενός 47χρονου χειριστή γερανού χθες το μεσημέρι στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Ο άτυχος εργαζόμενος ήταν παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών, ενός 25χρονου και μιας μαθήτριας Γυμνασίου.

Χθες το απόγευμα επικοινώνησε με την οικογένεια του 47χρονου ο υπηρεσιακός υπουργός Ναυτιλίας κ. Θεόδωρος Κλιάρης ο οποίος εξέφρασε τα συλλυπητήρια του. Σύμφωνα με πληροφορίες ως αργά χθες λαμβάνονταν καταθέσεις από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για το εργατικό δυστύχημα ενώ για την υπόθεση είχε ενημερωθεί και εισαγγελέας.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες ένα από τα σενάρια που εξετάζουν τα στελέχη του ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ. είναι να υπήρχε κάποιο πρόβλημα με τον γάντζο του γερανού στον οποίο είχε τοποθετηθεί το συρματόσχοινο που κράταγε το πτερύγιο της προπέλας.

Κατά τη διαδικασία τοποθέτησης του πτερυγίου στην προπέλα πλοίου που ήταν σε μια από τις πλωτές δεξαμενές, αυτό έπεσε με αποτέλεσμα να σκοτώσει τον 47χρονο και να τραυματίσει άλλους δυο εργαζόμενους. Έναν συνομήλικο του θύματος ο οποίος στο πόδι και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση στο Τζάνειο νοσοκομείο με την κατάσταση της υγείας του να μην εμπνέει ανησυχία ενώ ο τρίτος, 45 ετών, μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική με τραύμα στο κεφάλι.

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί 24ωρη απεργία των εργαζομένων στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος με ανοικτό το ενδεχόμενο πορεία διαμαρτυρίας για τις συνθήκες εργασίας στο υπουργείο Ναυτιλίας. Ανακοίνωση για το εργατικό δυστύχημα εξέδωσε το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδας, με την οποία και καλεί τους εργαζομένους να απεργήσουν αύριο, Τρίτη. Στην ανακοίνωσή του κάνει λόγο για «προδιαγεγραμμένο έγκλημα». Το Τμήμα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν σε επισκευαστικές εργασίες κάνουν ξανά λόγο για ελλιπή μέτρα ασφάλειας και για μηδαμινούς ελέγχους.»

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Αγρίεψε το ελληνικό υπουργείο Άμυνας στη διαρροή των Τούρκων περί «ευχαριστιών»: Δεν σας σεβαστήκαμε και ούτε θα σας σεβαστούμε

«Ουδείς «σεβασμός» επεδείχθη ή θα επιδειχθεί στο μέλλον από τις ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε παράνομες ενέργειες της...
Κόσμος 0

"Εμετικό" - "Συγνώμη Χριστιανοί": Σάλος με την αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου από drag queens στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων - Τα σχόλια στο διαδίκτυο (Βίντεο)

Η επίσημη σελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων δήλωσε ότι η παράσταση ήταν μια «ερμηνεία του ελληνικού θεού του κρασιού και της...