Κοινωνία

Τέμπη: Στον ανακριτή ο επιθεωρητής και 2 σταθμάρχες - Τι λέει ο μοιραίος σταθμάρχης για τα «πάρτι»

Δεν είχε εκπαιδευτεί στο σύστημα τηλεδιοίκησης υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες, ο μοιραίος σταθμάρχης της Λάρισας, Βασίλης Σαμαράς, με αποτέλεσμα, ακόμη και να λειτουργούσε πλήρως το σύστημα, εκείνος να μην ήταν σε θέση να το χειριστεί.

Ο 59χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος έχει προφυλακιστει για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών με τους δεκάδες νεκρούς και τραυματίες, φέρεται να ισχυρίζεται, επίσης, ότι δε γνώριζε μέρος του πίνακα που χειρίζονται οι σταθμάρχες στον σταθμό της Λάρισας. Από τον συγκεκριμένο πίνακα, γίνονται, μεταξύ άλλων, οι αλλαγές τροχιάς των τρένων αλλά και η παρακολούθηση των αμαξοστοιχιών για μερικά χιλιόμετρα (δεξιά και αριστερά του σταθμού).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Επιπλέον, φέρεται να υποστηρίζει ότι ο πίνακας υπολειτουργούσε, κάτι το οποίο ανέφερε η καθαρίστρια του ΟΣΕ που βρίσκονταν σχεδόν καθημερινά στο σταθμαρχειο Λάρισας. Σχετικά με την καταγγελία της ίδιας γυναίκας, για... πάρτι με αλκοόλ, μουσική και τσιγάρα που γίνονταν πολλά βράδια στο σταθμαρχειο της Λάρισας, ο 59χρονος φαίνεται να μην αρνείται όσα ανέφερε η εργαζόμενη, όμως υποστηρίζει ότι δεν γίνονταν... πάρτι όταν είχε ο ίδιος βάρδια.

Τέλος, ο σταθμάρχης αναμένεται να προβάλει τον ισχυρισμό ότι κάποια από τα «κλειδιά» δεν δούλευαν ή εμφάνιζαν προβλήματα.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο εφέτης ανακριτής που ερευνά το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, αναμένεται να καλέσει μέσα στο επόμενο 24ωρο, τον προϊστάμενο επιθεώρησης που έβαλε στη συγκεκριμένη νυχτερινή βάρδια τον 59χρονο και βγήκε σε αναρρωτική άδεια ένα 24ωρο μετά την τραγωδία και τους δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας, εις βάρος των οποίων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ