Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Πατέρας Καμπανού: «Η θυσία του Άλκη ας γίνει αφορμή για αθλητισμό χωρίς βία»

Ειδικότερα, όπως μεταφέρει η ΕΡΤ, εμφανώς συγκινημένος ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, ευχαρίστησε τον κόσμο για την αγάπη του και παρακίνησε ώστε η θυσία του γιου του να αποτελέσει ένα νέο ξεκίνημα στον αθλητισμό, χωρίς καθόλου βία και θύματα. «Πριν από δύο εβδομάδες ήρθα στο σημείο, για πρώτη φορά. Καταλαβαίνεται την συγκίνηση μου. Η αγάπη του κόσμου μου δίνει κουράγιο και με βοηθάει να το ξεπεράσω…όσο μπορώ», είπε χαρακτηριστικά.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, τόνισε ότι είναι χρέος μας να κρατάμε ζωντανή την παρουσία του Άλκη, ο Άλκης να βρίσκεται ανάμεσά μας και αυτό το σημείο να θυμίζει για πάντα τον άδικο χαμό του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νωρίτερα, με δάκρυα στα μάτια, ο Αριστείδης και η Μελίνα Καμπανού άφησαν λίγα λουλούδια στα σκαλιά όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο 19χρονος γιος τους.

Δείτε το βίντεο από την μετονομασία της οδού σε «Άλκης Καμπανός»

 
Χρέος της πολιτείας είναι να κρατήσει άσβεστη ητη μνήμη του Άλκη, Και αυτό γίνεται και με τη σημερινή ονοματοδοσία, δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εσωτερικών τομέα Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

Έκανε λόγο για μία προσπάθεια που πρέπει να είναι αδιάλειπτη και συνεχής, για να μην συμβεί ποτέ ξανά κάτι τέτοιο.


«Ο Άλκης είναι στις καρδιές μας και θα είναι για πάντα» είπε χαρακτηριστικά.

«O Άλκης χάθηκε με έναν τραγικό, με έναν βίαιο τρόπο, αλλά δικό μας χρέος είναι να κρατάμε την παρουσία του ζωντανή»σημείωσε στη δήλωσή του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Επισήμανε πως η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τη μετονομασία αποσκοπεί στο να παραμείνει στη μνήμη μας για πάντα ο 19χρονος και ο άδικος χαμός του, προσθέτοντας πως όλοι μαζί πρέπει να φροντίσουν έτσι ώστε να μην ξαναζήσουμε ποτέ, να μην έχουμε τέτοιες τραγωδίες, τέτοια εγκλήματα. 


Από την πλευρά του τέλος, ο πρόεδρος του Α.Σ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, έκανε λόγο για μία πάρα πολύ συγκινητική στιγμή, ευχαριστώντας τόσο την περιφέρεια όσο και τον δήμο Θεσσαλονίκης που αποδέχθηκαν το αίτημα του Α.Σ για τη μετονομασία της οδού.

«Ο στόχος ήταν και θα είναι για πάντα να παραμείνει άσβεστη η μνήμη του Άλκη, που τόσο άδικα, άνανδρα δολοφονήθηκε σε αυτό το σημείο, ώστε το φως της ψυχής του να διώξει για πάντα το σκοτάδι που έχει απλωθεί σε αυτήν την πόλη» τόνισε ο κ. Αρβανίτης.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ