Κοινωνία

Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών: «Eίμαστε κάθετα αντίθετοι με την επαναπρόσληψη συνταξιούχων»

Ο μηχανοδηγός και μέλος του Δ.Σ, της Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, Αλέξανδρος Ιορδανίδης μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις ελλείψεις στο προσωπικό των σιδηροδρόμων.

Ο κ. Ιορδανίδης αναφέρθηκε στις κινήσεις των εργαζομένων και τις προτάσεις που έχουν θέσει, για να βελτιωθεί το σύστημα στους σιδηροδρόμους.

«Με την λίγη εμπειρία που έχω, φαίνεται πως ο οργανισμός στραγγαλίζεται αφήνοντας οργανικές θέσεις χωρίς να τις καλύψει, και χωρίς να κάνει προσλήψεις σε προσωπικό. Δεν θα έπρεπε να βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις συνταξιούχοι, παρά νέοι άνθρωποι, που θα εκπαιδευτούν κατάλληλα και θα μπουν στον εργασιακό βίο ακολουθώντας την δική τους ζωή. είμαστε κάθετα αντίθετοι με την επαναπρόσληψη συνταξιούχων», είπε αρχικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δεν έχω συνεργαστεί με τον 59χρονο σταθμάρχη. Ήξερα ότι βγήκαν νέοι σταθμάρχες αλλά δεν είχαν εμπειρία. Εγώ είμαι μηχανοδηγός στην Hellenic Train εδώ και 5 χρόνια. Το επάγγελμα του μηχανοδηγού είναι στην παραγωγή πάνω, είχαμε αντιληφθεί ότι ποιότητα της γραμμής δεν ήταν αυτή που έπρεπε», συμπλήρωσε ο κ. Ιορδανίδης.

Υπήρχε ανταγωνισμός ανάμεσα στις εταιρείες;

Δεν γνωρίζω τι μπορεί να υπήρχε. Ως εργαζόμενος βλέπω αυτά που αντιμετωπίζω στην καθημερινότητά μου. Από το 2018 που προσλήφθηκα δεν υπήρχαν αυτά τα συστήματα σε εφαρμογή. Μεταξύ μας συνεννοούμαστε με ασύρματο αλλά όταν είμαστε στα βουνά είναι δύσκολο. Πολλές φορές έχω πάρει άλλο συνάδελφό μου σε εμπορική αμαξοστοιχία τηλέφωνο, για να διασφαλίσω την υγεία μου», δήλωσε σχετικά.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...