Κοινωνία

Τραγωδία στα Τέμπη: Άμορφες μάζες σιδερικών τα βαγόνια του τρένου

Άμορφες μάζες σιδερικών είναι ό,τι απέμεινε μετά την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, που άφησε πίσω δεκάδες νεκρούς και μια ολόκληρη χώρα πληγωμένη. Τα τρένα διαλύθηκαν…

Τα δύο τρένα που συγκρούστηκαν μετωπικά στα Τέμπη σηκώθηκαν τις προηγούμενες μέρες από το σημείο της εθνικής τραγωδίας και μεταφέρθηκαν έξω από την Λάρισα, όπου ειδικοί εμπειρογνώμονες, συνεχίζουν να κάνουν αυτοψίες. Οι νέες εικόνες δείχνουν τη σφοδρότητα της μετωπικής σύγκρουσης. Οι λαμαρίνες έχουν διαλυθεί και πολλές έχουν ακόμα τα σημάδια από τη φωτιά που εκδηλώθηκε. Είναι χαρακτηριστικό, πως κάποια στιγμή η θερμοκρασία στο εσωτερικό βαγονιών έφτασε ακόμα και τους 1.300 βαθμούς Κελσίου.

Σε ανοιχτό χώρο, έξω από την πόλη της Λάρισας, έχουν μεταφερθεί τις τελευταίες ημέρες τα συντρίμμια των βαγονιών και ό,τι άλλο απέμεινε από την ολέθρια σύγκρουση στα Τέμπη, τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου του 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι εικόνες καταδεικνύουν τη σφοδρότητα της σύγκρουσης καθώς οι βαριές κατασκευές διαλύθηκαν με πολλές εξ αυτών να έχουν μετατραπεί σε άμορφες μάζες σιδερικών.

Ο χώρος – πλησίον του παλαιού εργοστασίου Ζαχάρεως – μοιάζει πλέον με «νεκροταφείο» βαγονιών και εξαρτημάτων, στα οποία γράφηκε η εθνική τραγωδία με τους 57 νεκρούς.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του Larissanet.gr

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ