Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Τέμπη- Σταθμάρχης: Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο - Μέχρι τότε θα παραμείνει κρατούμενος-«Αναλαμβάνω την ευθύνη που μου αναλογεί»

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο 4 Μαρτίου. «Έχει αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, αλλά δεν είναι μόνο το λάθος αυτό. Υπάρχει ένα δάσος ευθυνών. Υπάρχει αμέλεια και από τους υπέυθυνους», είπε μεταξύ άλλων ο δικηγόρος του σταθμάρχη.

Ο σταθμάρχης είναι 59 ετών και βρισκόταν σε άλλα πόστα (αχθοφόρος στον ΟΣΕ, εργαζόμενος στο υπουργείο Παιδείας), είχε εκπαιδευθεί ένα χρόνο, ενώ είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή μόλις πριν από ένα μήνα και ήταν η πρώτη του υπηρεσία.

Μέχρι στιγμής φέρεται να παραδέχεται το μοιραίο του λάθος και αποδίδει το αιματοβαμμένο περιστατικό στην “κακιά στιγμή”.

Συνήγορος σταθμάρχη: Αναλογίζεται αυτό που έγινε και δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Υπάρχει κατηγορία κακουργηματικού χαρακτήρα» δήλωσε έξω από το δικαστικό μέγαρο ο συνήγορος του σταθμάρχη που λέγοντας ότι ο πελάτης του είναι συντρετριμμένος.

Μιλώντας για τις κατηγορίες με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπος ο βασικός ύποπτος για την σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη είπε ότι η κατηγορία είναι η διατάραξη των συγκοινωνιών.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ και στη ρεπόρτερ Λία Χριστάρα που βρέθηκε στο σημείο ο πελάτης του πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο το μεσημέρι.

«Από ανθρώπινη πλευρά είναι συντετριμμένος. Αναλογίζεται αυτό που έγινε και δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της ευθύνης. Αλλά αυτό που μετράει είναι να ψάξουμε όχι το δέντρο αλλά το δάσος ευθυνών. Εδώ υπάρχει ένα δάσος ευθυνών», δήλωσε ο συνήγορος του σταθμάρχη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...