Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Δυστύχημα στα Τέμπη: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των επιβατών του τρένου

Για τη σύγκρουση τρένων στη Λάρισα που άφησε πίσω της μέχρι στιγμής 32 νεκρούς μίλησε μία γυναίκα που επέβαινε στην αμαξοστοιχία Intercity 62 λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι «το τρένο διαλύθηκε και έφυγε στο γκρεμό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Έσπασαν τα πάντα μέσα καθίσματα, έφυγε όλη η πλευρά του τρένου, διαλύθηκε και έφυγε στο γκρεμό», λέει χαρακτηριστικά μία γυναίκα που επέβαινε στο τρένο.

«Βγήκαμε μόνοι μας, σπάσαμε τα τζάμια», είπε. Η γυναίκα στη συνέχεια αναφέρθηκε σε μία ομάδα φοιτητών που βοηθούσε στους απεγκλωβισμούς των ανθρώπων.

 

«Υπήρχαν φοιτητές που βοηθούσαν τον κόσμο να βγει από το τρένο».  Η γυναίκα υποστήριξε επίσης ότι παρόλο που υπήρχαν ασθενοφόρα, δεν υπήρχαν γιατροί.

«Υπήρχε μία κοπέλα στην άσφαλτο για 45', υπήρχαν ασθενοφόρα που δεν είχαν γιατρούς», κατέληξε.

Σοβαρά ερωτήματα δημιουργεί η μαρτυρία επιβάτη που βρισκόταν μέσα στο τρένο

“Είχαμε μείνει με καθυστέρηση και άκουσα με τον μηχανοδηγό να μιλάει με τον υπεύθυνο εισιτηρίων και να λέει, “πάμε και όπου βγει”. Σίγουρα είσαι προϊδεασμένος ότι κάτι δεν θα πάει καλά. Αυτό ακριβώς άκουσα μέσα από τους ασυρμάτους. “Πάμε και όπου βγει”. Τίποτε άλλο”.

 Μαρτυρία σοκ επιβάτη από το τρένο – «Το πρώτο και το δεύτερο βαγόνι ήταν λιωμένα»

Ο Παναγιώτης Σταφυλάς ήταν στο μοιραίο τρένο και μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» κι όσα περιγράφει ανατριχιάζουν: «Ήμουν στο βαγόνι 5 από τύχη , ενώ το εισιτήριο μου έλεγε βαγόνι 2. Την ώρα που έγινε εκείνο το ατύχημα εγώ κοιμόμουν, λίγα δευτερόλεπτα πριν από την σύγκρουση κάτι με ενοχλούσε και ξύπνησα. Και ξαφνικά καταλαβαίνω το απότομα φρενάρισμα και μία κυρία ήταν με αίματα στο πρόσωπο».

Σε ερώτηση αν υπήρχε φρενάρισμα ο επιβάτης εξήγησε ότι ήταν παρομοίωση φρεναρίσματος και δεν υπήρχε σταδιακή μείωση της ταχύτητας.

Για τον απεγκλωβισμό από το τρένο ο κ. Σταφυλάς περιέγραψε ότι αρχικά προσπάθησε να σπάσει τα παράθυρα, αλλά δεν τα κατάφερε και μετά με τους υπόλοιπους επιβάτες κατάφεραν να ανοίξουν μία πόρτα.

«Το πρώτο και το δεύτερο βαγόνι ήταν λιωμένα και έβγαινε δυνατή φωτιά», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με την πληρότητα του τρένου ο επιβάτης εκτίμησε ότι το τρένο πρέπει να ήταν γεμάτο.

Οι σοβαρότερα τραυματισμένοι είναι στα πρώτα βαγόνια

«Στην αρχή μας είπαν ότι θα υπάρχουν καθυστερήσεις. Μας λένε ότι υπάρχει σύγχυση στις γραμμές. Ακούω δύο υπαλλήλους του τρένου να λένε «πού είναι αυτός ο υπεύθυνος;« και σε ένα λεπτό μπαμ», λέει ο ένας επιβάτης.

«Είχε πιάσει φωτιά δίπλα μας. Βρήκαμε μία τρύπα και από εκεί καταφέραμε να βγούμε», δήλωσε ένας άλλος επιβάτης.

«Οι σοβαρότερα τραυματισμένοι είναι στα πρώτα βαγόνια. Είναι όλα νέα παιδιά. Ελπίζω από καρδιάς να μην έχουμε θύματα», είπε άλλη επιβάτης, συμπληρώνοντας πως: «Μας βοήθησαν τα νέα παιδιά. Άνοιξαν την πόρτα, πήραν τα πράγματα μας, μας βοήθησαν να κατεβούμε».

Μαρτυρία νεαρού επιβάτη για τη σύγκρουση των τρένων

Ένας νεαρός αφηγείται πως έζησε την αποψινή τραγωδία και συγκλονίζει από την προσπάθεια να σώσουν επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας.

«Ήταν ένας σεισμός»… «δεν μπορώ να μιλήσω», «το ένα βαγόνι καίγονταν»…

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...