Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Εθνική τραγωδία! Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη- 32 νεκροί, 85 τραυματίες & δεκάδες εγκλωβισμένοι- Συγκλονιστικά βίντεο

Τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 85 τραυματίστηκαν, πολλοί από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, στη σύγκρουση επιβατικής με εμπορευματική αμαξοστοιχία στα Τέμπη αργά το βράδυ της Τρίτης, σύμφωνα με νεότερη επίσημη ενημέρωση από εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Παραμένουν οι φόβοι για περισσότερα θύματα και αρκετούς εγκλωβισμένους. Τα δύο πρώτα βαγόνια έχουν πολτοποιηθεί μετά την μετωπική σύγκρουση.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών είναι σε εξέλιξη και διεξάγεται κάτω από δύσκολες συνθήκες, λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης των συρμών.

Διασώστες μιλούν για μεγάλο αριθμό εγκλωβισμένων που δεν επικοινωνούν, γιατί προφανώς έχουν χάσει τις αισθήσεις τους. Υπενθυμίζεται ότι στην επιβατική αμαξοστοιχεία επέβαιναν 350 άτομα  σύμφωνα με την ανακοίνωση της Hellenic Train.

Οπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης σε νεότερη επίσημη ανακοίνωση γερανοφόρα οχήματα και μηχανουργοί  έχουν ξεκινήσει από την Αθήνα προς τα Τέμπη για να επιχειρήσουν στα συντρίμμια της σύγκρουσης.

Συγγενείς των επιβατών ψάχνουν τους ανθρώπους τους στα νοσοκομεία Λάρισας

Η σύγκρουση ήταν τόσο σφοδρή που ειδικά τα δύο πρώτα βαγόνια του τρένου έγιναν σμπαράλια με τους άνδρες τις πυροσβεστικής να αναζητούν εγκλωβισμένους και τυχόν επιζώντες στα συντρίμμια.

Μάλιστα η πλειοψηφία όσων ήταν στο τρένο ήταν νέοι άνθρωποι ενώ οι σοροί των νεκρών μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της Λάρισας προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία αναγνώρισης και ταυτοποίησης.

Έξω από τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών των δύο νοσοκομείων της Λάρισας, του Γενικού και του Πανεπιστημιακού, εκτυλίσσονται σκηνές βγαλμένες από αρχαία τραγωδία καθώς οι συγγενείς των επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχίας έχουν συγκεντρωθεί περιμένοντας να μάθουν κάποιο νέο για τους δικούς τους ανθρώπους.

Οδυρμοί, κραυγές και δάκρυα σπάνε τη νυχτερινή σιωπή για εκείνους που διαπιστώνουν ότι ο δικός τους άνθρωπος δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Τα ασθενοφόρα δε σταματούν τις διακομιδές, αφού οι τραυματίες υπερβαίνουν τους 85, αρκετοί εκ των οποίων σοβαρά, άλλοι διασωληνωμένοι, άλλοι εγκαυματίες, άλλοι πολυτραυματίες με σοβαρά κατάγματα και τραύματα.

Συγκεκριμένα

Στους 85 οι τραυματίες, ανάμεσά τους και παιδιά


Στα νοσοκομεία Λάρισας νοσηλεύονται 60 τραυματίες εκ των οποίων 25 σοβαρά. Επίσης προσήλθαν με ΙΧ μέσα ελαφρά τραυματίες πέντε άτομα στο ΓΝ Κατερίνης, πέντε στο Γεννηματάς Θεσσαλονίκης και 15 στο ΑΧΕΠΑ. Μεταξύ των τραυματιών είναι και παιδιά. Στις δυο αμαξοστοιχίες επέβαιναν 350 επιβάτες και 20 άτομα προσωπικό.

Λόγω της σφοδρότητας της σύγκρουσης συντρίμμια και από τις δύο αμαξοστοιχίες είχαν εκτοξευτεί σε μεγάλη απόσταση.

Προηγήθηκε ατύχημα με καλώδιο στα Παλιοφάρσαλα;

Το χρονικό της σύγκρουσης

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος ενημερώθηκε για σιδηροδρομικό ατύχημα με πυρκαγιά στην είσοδο της κοιλάδας των Τεμπών. Συγκρούστηκαν εμπορική με επιβατική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη.

 

Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος με 40 πυροσβέστες και 17 οχήματα. Το ΕΚΑΒ επιχειρεί στο σημείο με 30 ασθενοφόρα συνεχίζοντας το έργο της διάσωσης και της περίθαλψης και συνδράμει η ελληνική αστυνομία.

Τραυματίες διακομίστηκαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και αρκετοί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το νοσοκομείο της Κατερίνης.

Επίσης σε επιφυλακή έχουν τεθεί και τα νοσοκομεία Παπανικολάου και Γεννηματά Θεσσαλονίκης που διαθέτουν ειδική μονάδα για εγκαυματίες. Για τον ίδιο λόγο έχουν τεθεί σε επιφυλακή και τα νοσοκομεία της Αττικής. Σε επιφυλακή είναι επίσης και τα στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης, σε περίπτωση που χρειαστεί να δεχτούν τραυματίες.

Επιπλέον, η 1η στρατιά και στρατιωτικές μονάδες στη Θεσσαλία έχουν μπει σε πρωτόκολλο συναγερμού όπως προβλέπεται στην περίπτωση ανάλογων δυστυχημάτων.

Στο ΑΤ Λάρισας ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ μετά το τραγικό δυστύχημα

Στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας οδηγήθηκε ο σταθμάρχης βάρδιας του ΟΣΕ Λαρίσης, στη βάρδια του οποίου συνέβη το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα. Στο τμήμα βρίσκονται και ο κλειδούχος του σταθμού, αλλά και ο εκπρόσωπος της Hellenic Train, με τους τρεις τους να εξετάζονται προανακριτικά.

Ο υπεύθυνος του σταθμού είναι ηλικίας περίπου 60 ετών, υπηρετούσε σε άλλα πόστα του ΟΣΕ και πριν από έναν μήνα έγινε σταθμάρχης Λάρισας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...