Κοινωνία

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: Συνεχίζονται οι εργασίες στο Τατόι

Τα συνεργεία με μηχανήματα βαρέως έργου που βρίσκονται στο Τατόι τις τελευταίες ημέρες «τρέχουν» για να απομακρύνουν ξερά κλαδιά και κορμούς δέντρων, ενώ στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την ταφή του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ, προχώρησαν και στη δημιουργία ενός διαδρόμου με χαλίκια, που οδηγεί στο παρεκκλήσι της Αναστάσεως, όπου θα τελεστεί το τρισάγιο πριν από την ταφή. Παράλληλα, εργασίες αποκατάστασης γίνονται στο μαυσωλείο, ενώ οργανώνεται και ο χώρος στάθμευσης που θα φιλοξενήσει τα αυτοκίνητα των ατόμων που θα παρευρεθούν στην ταφή του τέως βασιλιά.

Στο Τατόι βρέθηκαν χθες, Πέμπτη (12/1) μέλη της οικογένειας του τέως βασιλιά, ο γιος του, Νικόλαος, με τη σύζυγό του Τατιάνα Μπλάτνικ, η σύζυγος του Κωνσταντίνου ΓλύξμπουργκΆννα Μαρία, η αδερφή του Σοφία και ο γιος του Φίλιππος, ώστε να ελέγξουν τις εργασίες και τις προετοιμασίες για την τελετή της Δευτέρας.

Σημειώνεται ότι ο τέως βασιλιάς θα ταφεί δίπλα στον πατέρα του Παύλο και στη μητέρα του Φρειδερίκη, με τον χώρο να τελεί υπό διαμόρφωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η κατάσταση στα βασιλικά κτήματα στο Τατόι από ψηλά



Πανοραμική εικόνα από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα βασιλικά κτήματα στο Τατόι, έδωσαν, μέσω drones, τα κανάλια στο Youtube, Up Stories και Droneasgr.

Ανακοίνωση εξέδωσε η οικογένεια του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου που γνωστοποιεί πως η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας ενώ η σορός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι τυ Αγίου Ελευθερίου από τις 6:00 το πρωί έως τις 10:30. 

Η εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα τελεστεί στις 12.00μμ, την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι.

Αναλυτικά, η επίσημη ανακοίνωση της οικογένειας:  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ



«Η εξόδιος ακολουθία του Βασιλέως Κωνσταντίνου θα τελεστεί στις 12.00μμ, την Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στον Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Θα ακολουθήσει η ταφή στο Τατόι.

Από τις 06.00πμ εως τις 10.30πμ προ της τελετής, η σoρός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου.

Η Οικογένεια έχει ζητήσει από τους καλεσμένους αντί στεφάνου να γίνουν δωρεές σε κάποιο από τα ακόλουθα ιδρύματα ή σε κοινωφελή οργανισμό της επιλογής τους:

‘ΕΛΠΙΔΑ’ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ
AXION HELLAS
ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ AURORA

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,
ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ»

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ