Επιπλέον αναφέρει, πως σύμφωνα με όσα του είχε πει η ίδια η κοπέλα -15 ετών σήμερα-, «μέσα στο “εκπαιδευτικό πρόγραμμα”, ήταν να μαζεύουν ελιές και να φυλάνε τα πρόβατα στο βουνό». Επιπλέον σημείωσε, πως σύμφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα, το διάστημα που φιλοξενείτο στη δομή της Χίου η κόρη του, του έφεραν προσκόμματα στο να την επισκέπτεται, σύμφωνα με την ερτ.
«Το 2016 είχε πριν από εμένα την υπόθεση μία εξαίρετη συνάδελφος, η οποία είχε κάνει όλες τις ενέργειες με ζήλο και με γνώση. Όταν συναντηθήκαμε μου είπε: «έχω πέσει σε τοίχο» Αναφερόταν πρωτίστως στη δικανική συμπεριφορά της Κιβωτού. Η αντιδικία συνήθως γίνεται με τον πατέρα, ο οποίος θέλει να πάρει πίσω ή τη μάνα που θέλει να πάρει πίσω το παιδί και τον εισαγγελέα ανηλίκων. Η Κιβωτός, το εκάστοτε ίδρυμα, έχει έναν παρεμβατικό χαρακτήρα στη δίκη. Δεν είναι ο κύριος διάδικος» ανέφερε ο δικηγόρος Δημοσθένης Δέπος.
Όπως σχολίασε «στα δικαστήρια υπήρχε μία πολεμική εναντίον του γονέα από την Κιβωτό. Μία οργάνωση καταπληκτική σε έγγραφα, σε μαρτυρίες. Σκαλίζοντας την Τετάρτη το φάκελο να φρεσκάρω τη μνήμη μου, είδα ότι για το 2018 υπήρχαν πέντε εκθέσεις κοινωνικής λειτουργού της Κιβωτού. Δεν έφτανε δηλαδή η μία, υπήρχε μια επικαιροποίηση των εγγράφων ανά δύο μήνες. Η έκθεση έλεγε πως το παιδί δεν πρέπει να επιστρέψει στον πατέρα. Πως είναι ακατάλληλος και ότι είναι προσχηματική η αγάπη του».
Στο ερώτημα εάν προσπάθησε ο πατέρας του παιδιού να συναντήσει το πατέρα Αντώνιο, ο δικηγόρος σχολίασε πως «ο πατήρ Αντώνιος ήταν ένα πρόσωπο υπερκόσμιο, δεν ήτανε για να τον συναντάει οποιοσδήποτε».
Όπως σημείωσε «Ούτε εγώ τον συνάντησα. Η υπόθεση έφτασε μέχρι τον Άρειο Πάγο. Έστειλα μία επιστολή προσωπική στον πατέρα Αντώνιο να επιτρέψει τουλάχιστον, εφόσον δεν δικαιώθηκε ο πατέρας, να πάρει πίσω το παιδί του, να του επιτρέψει μία τακτική επικοινωνία. Μετά από ένα μήνα και με όσα είχαν γίνει με τα δικαστήρια υπήρξε μία αντίδραση. Το παιδί έφυγε από τη δομή της Χίου, πήγε στον Όρμο στην Παλλήνη. Το παιδί όταν το πήραν ήταν 8 ετών. Θα κλείσει τα 15 σε λίγο».
Ο δικηγόρος Δημοσθένης Δέπος, ενημερώνει πως «Ξέρω από το στόμα της μικρής και του πατέρα της ότι υπήρχε στο πρόγραμμα εκπαιδευτικό – εντός κι εκτός εισαγωγικών- να δουλεύουν, είτε να μαζεύουν ελιές, είτε να φυλάνε τα πρόβατα στο βουνό στη δομή της Χίου»
Όπως υπογράμμισε «υπήρχε και ένας αδερφός ανήλικος, ο οποίος συνέχισε όλα αυτά τα χρόνια να μένει με τον πατέρα. Δηλαδή υπήρξε ένας χωρισμός του αδελφικού δεσμού»
Και αναρωτήθηκε «Πως είναι δυνατόν για το ένα παιδί ο πατέρας να είναι ακατάλληλος και για το άλλο να μην είναι»