Κοινωνία

Υπόθεση θανάτου της 4χρονης Μελίνας το 2015: Διακοπή με το… καλημέρα στη δίκη-Αναβολή για τις 25 Νοέμβρη

Αρχισε στο Εφετείο αλλά διακόπηκε για τις 25 Νοεμβρίου λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης η πολύκροτη υπόθεση του θανάτου της 4χρονης Μελίνας Παρασκάκη το 2015 ύστερα από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Αν και πρωτόδικα η αναισθησιολόγος που κατηγορήθηκε για τον θάνατο αθωώθηκε, η υπόθεση αναβιώνει στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Ανατολικής Κρήτης, ύστερα από έφεση που είχε ασκήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας κατά της απόφασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον Μάρτιο του 2021 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου κήρυξε αθώα την αναισθησιολόγο, Νεκταρία Πολάκη , η οποία κατηγορούνταν για ανθρωποκτονία από αμέλεια, ενώ ο εισαγγελέας είχε προτείνει ενοχή. Η απόφαση προκάλεσε οργή στην οικογένεια του παιδιού και εν πολλοίς στηρίχθηκε στις καταθέσεις των τριών πραγματογνωμόνων που είχε διορίσει το δικαστήριο.

 

Ηταν 27 Δεκεμβρίου του 2015 όταν η Μελίνα από τη Νεάπολη Λασιθίου εισήχθη στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου για να υποβληθεί σε χειρουργείο για «κρεατάκια». Την επόμενη ημέρα μετά το χειρουργείο, κατά τη διάρκεια της ανάνηψης από τη νάρκωση, η 4χρονη παρουσίασε επιπλοκές. Οι γιατροί διασωλήνωσαν το παιδί και το μετέφεραν σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο ΠΑΓΝΗ.

Στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου το 4χρονο κορίτσι άφησε την τελευταία του πνοή παρά τις προσπάθειες των γιατρών. Οι πραγματογνώμονες που όρισε το δικαστήριο συμπέραναν ότι στην αντιμετώπιση του περιστατικού ακολουθήθηκαν τα σωστά βήματα και δεν υπήρχε κάποια επιπλέον ιατρική πράξη που να μπορούσε να αναστρέψει το αναφυλακτικό σοκ στο οποίο αποδίδουν τον θάνατο του παιδιού.

Η αναισθησιολόγος είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων, κατά την απολογία της τον Δεκέμβριο του 2020: «Καταλαβαίνω απόλυτα και δικαιολογώ τον πόνο των γονιών. Αυτός ο πόνος δεν αντισταθμίζεται από κανέναν άλλον. Θέλω να τους πω ότι έκανα τα πάντα για να τη σώσω». Η ίδια απέδωσε το μοιραίο σε μια σπάνια επιπλοκή κατά τη διαδικασία ενός καθημερινού χειρουργείου, σε σοβαρή διφασική αλλεργική αντίδραση (4ου βαθμού) σε χορηγούμενο φάρμακο (αντίδοτο στη νάρκωση).

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ