Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Εικόνες Αποκάλυψης στην Κρήτη: Ένας νεκρός και δύο αγνοούμενοι- Δήμαρχος Σητείας: ''Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου'' - Πλημμύρισε το αεροδρόμιο (Εικόνες-Βίντεο) (upd)

Νεώτερη ενημέρωση

«Η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Είναι ένα φαινόμενο που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην περιοχή. Αυτή την στιγμή έχουν πέσει πάνω από 350χιλιοστά νερό μέσα σε τρεις ώρες. Παντού είναι τα προβλήματα. Στα τοπικά διαμερίσματα και στο τοπικό δίκτυο και στους χώρους πάρκινγκ, όπου υπάρχουν αυτοκίνητα. Παντού.» επισήμανε ο δήμαρχος Σητείας, Γιώργος Ζερβάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.  Σημειώνεται πως από την κακοκαιρία στο Ηράκλειο της Κρήτης ένα άτομο έχει χάσει τη ζωή του και δύο ακόμη αγνοούνται.

«Υπάρχουν κατολισθήσεις, έχουν κλείσει δρόμοι, είναι σημεία που είναι αδιάβατα από αυτοκίνητα. Οι δρόμοι έχουν γίνει ποτάμια» τόνισε ο δήμαρχος και πρόσθεσε πως «όσα χρόνια είμαι στην Σητεία τέτοιο φαινόμενο δεν το έχω ξαναδεί ποτέ. Προέχουν οι ανθρώπινες ζωές».

Έκλεισε και το αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης» – Πλημμύρισε νερά

Την ίδια ώρα κλειστό πρόκειται να παραμείνει το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης» στο Ηράκλειο, επίσημα μέχρι τουλάχιστον τις 3:00 το μεσημέρι του Σαββάτου, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων από την σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει την Κρήτη.

Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Ηρακλείου, κ. Γιώργο Πλιάκα, οι χώροι του διεθνούς αερολιμένα Ηρακλείου έχουν πλημμυρίσει και αν δεν καθαριστεί, «κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πότε θα ξεκινήσουν και πάλι τα δρομολόγια».

Επίσημα, δεν εκτελούνται πτήσεις έως τις 3:00 μετά το μεσημέρι τουλάχιστον.

Αρχικό κείμενο 

Τραγωδία στο Ηράκλειο, με έναν άνδρα να χάνει τη ζωή του, λόγω της κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, το τραγικό συμβάν σημειώθηκε στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, όπου ένας άνδρας εγκλωβίστηκε μέσα στο όχημα του και παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Παράλληλα, στην παραλιακή περιοχή της Λυγαριάς, δυτικά του Ηρακλείου, οι αρχές προχώρησαν στη διάσωση μιας γυναίκας, που βρισκόταν σε κίνδυνο και είναι καλά στην υγεία της.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, πως το αυτοκίνητο του άτυχου άνδρα, σφήνωσε στο κανάλι του αντιπλημμυρικού έργου, που πραγματοποίησε ο Δήμος Μαλεβιζίου.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με μαρτυρίες που έφτασαν στις Αρχές, κάτοικοι της περιοχής είδαν ακόμη έναν άνθρωπο να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστή κάποια περαιτέρω λεπτομέρεια.

Κάτοικος της περιοχής που μίλησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ όλα συνέβησαν μέσα σε λίγα λεπτά, καθώς λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι ξέσπασε δυνατή βροχή που διήρκησε περίπου 20 λεπτά. Τα λεπτά αυτά ήταν αρκετά ώστε οι δρόμοι να μετατραπούν σε χειμάρρους και αυτοκίνητα να παρασυρθούν ακόμα και μέχρι τη θάλασσα… 

Όπως αναφέρει το cretapost, τουλάχιστον τρεις άνθρωποι αγνοούνται σε δύο διαφορετικά συμβάντα τόσο στην Αγία Πελαγία και όσο και στη Λυγαριά με την Πυροσβεστική να τους αναζητά. Σημειώνεται ότι πρόκειται για τρία άτομα τα οποία ενδεχομένως να έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά της βροχής.


Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για συνολικά άλλα δύο άτομα που αναζητούνται.


 

Στο κέντρο επιχειρήσεων ο Χρήστος Στυλιανίδης
 

Στο Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων Πολιτικής Προστασίας βρίσκεται ήδη ο Χρήστος Στυλιανίδης για να συντονίσει τον κρατικό μηχανισμό, ώστε να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στην Κρήτη λόγω της κακοκαιρίας.

Ποτάμια οι δρόμοι στην Αγία Πελαγία, καταστροφές σε καταστήματα και σπίτια

Σε ποτάμι έχει μετατραπεί από νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο κεντρικός δρόμος της Αγίας Πελαγίας, έξω από το Ηράκλειο, το πρωί του Σαββάτου, εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης που πλήττει σημεία της Κρήτης. 

 

 

Οι εικόνες που έφερε στο φως της δημοσιότητας το cretalive είναι αδιανόητες, κι όμως πραγματικές:

αγία πελαγία

 

Πλημμυρικά φαινόμενα στην παραλιακή περιοχή της Αγίας Πελαγίας και της Λυγαριάς του Δήμου Μαλεβιζιου, έχει προκαλέσει η ραγδαία αλλαγή του καιρού.

Η Αγία Πελαγία δέχθηκε τεράστιους όγκους νερού και οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια, παρασύροντας οχήματα στην θάλασσα. Εντυπωσιακές έιναι οι εικόνες από τα ορμητικά νερά που έχουν παρασύρει αυτοκίνητα στην περιοχή.

Κρήτη

Έντονη είναι η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, αλλά και μηχανημάτων της περιφέρειας, του δήμου και ιδιωτών που επιχειρούν να αντιμετωπίσουν το μεγάλο όγκο νερών στις δυο περιοχές. Κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στο Βόρειο Οδικό 'Αξονα, όπου αρκετά οχήματα έχουν ακινητοποιηθεί, ενώ σε ποτάμια έχουν μετατραπεί δρόμοι, ακόμη και στο κέντρο του Ηρακλείου.

Περιορισμό μετακινήσεων ζητά επιτακτικά ο Δήμος Μαλεβιζίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στο Δήμο Μαλεβιζίου. Παρακαλούνται οι Δημότες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις απολύτως απαραίτητες.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε όλη την έκταση του Δήμου.

Παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 15330 και 2813 400695 για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ