Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Πυρκαγιά με εκρήξεις σε κατάστημα με φιάλες υγραερίου στην Αχαρνών: Διακόπηκε η κυκλοφορία

Νεότερη ενημέρωση

Ένας άνδρας υπέστη βαριά εγκαύματα από την έκρηξη και την πυρκαγιά που προκλήθηκε σε κατάστημα στην Αχαρνών. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

Για τη μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε κατάστημα με φιάλες προπανίου και αργότερα επεκτάθηκε στην πολυκατοικία στην οδό Αχαρνών, μίλησε στο Newsbomb.gr κάτοικος της περιοχής, ο οποίος γνωρίζει τον άνθρωπο που τραυματίστηκε όταν έσκασε μια φιάλη υγραερίου

«Στην αρχή ήταν μια έκρηξη και φούντωσε πολύ λίγο το μαγαζί. Μετά από κανά δεκάλεπτο πήρε πάρα πολύ μεγάλη φωτιά. Έσκαγαν συνέχεια οι μπουκάλες. Έσκασε ένα μπουκάλα πετρογκάζ και μετά φούντωσε. Βγήκε ένας άνθρωπος καμένος από μέσα, τον πήρε ασθενοφόρο και μετά φούντωσε πάρα πολύ.», τόνισε στον φωτορεπόρτερ Νίκο Χριστοφάκη ο αυτόπτης μάρτυρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Το κατάστημα είναι με φιάλες υγραερίου, ισόγειο και υπόγειο. Από πάνω έχει σπίτια. Η αστυνομία ήρθε γρήγορα και έκανε ζώνες ασφαλείας. Η Πυροσβεστική άργησε λίγο αλλά λόγω της περιοχής ήταν λογικό», περιέγραψε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής στο Newsbomb.gr οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν. Έως αυτή την στιγμή επιχειρούν 27 πυροσβέστες με 9 οχήματα.

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Αχαρνών. Συγκεκριμένα η ΕΛΑΣ προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων επί της οδού Αχαρνών από το ύψος της οδού Νιόβης έως την οδό Αγίου Μελετίου και στα δύο ρεύματα.

 

Στις φλόγες έχει τυλιχθεί ολόκληρη η πολυκατοικία μετά την έκρηξη που σημειώθηκε νωρίτερα στο ημιυπόγειό της στην οδό Αχαρνών στο νούμερο 210.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο εσωτερικό της υπάρχουν εγκλωβισμένοι.

Η έκρηξη που πιθανώς ευθύνεται σε φιάλη προπανίου σημειώθηκε σε κατάστημα που βρίσκεται σε ημιυπόγειο χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει τουλάχιστον ένας τραυματίας που παρελήφθη από το ΕΚΑΒ.

Στο σημείο για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 5 οχήματα και ένα ειδικό κλιμακοφόρο όχημα ενώ ακούγονται συνεχώς εκρήξεις.

Λόγω της φωτιάς σύμφωνα με την Τροχαία έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων επί της οδού Αχαρνών από το ύψος της οδού Νιόβης έως την οδό Αγίου Μελετίου και στα δύο ρεύματα.

Επίσης ενημέρωσε ότι η φωτιά που ξέσπασε στο ισόγειο έχει μεταφερθεί μέχρι τον 5ο όροφο της πολυκατοικίας καίγοντας από τέντα σε τέντα. Τόνισε ότι οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν προχωρήσει μέσα στο κλιμακοστάσιο, απομακρύνοντας τους ενοίκους πόρτα-πόρτα. Οι εκρήξεις στο σημείο όπως είπε είναι συνεχείς και κάλεσε τους πολίτες να μην προσεγγίζουν το σημείο.

Αρχικό κείμενο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πυρκαγιά ξέσπασε περί τις 16:00 σε κατάστημα επί της Αχαρνών, στο κέντρο της Αθήνας.

Επί τόπου επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 5 οχήματα, καθώς και ειδικό κλιμακοφόρο όχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η φωτιά προκλήθηκε έπειτα από έκρηξη σε μπουκάλα προπανίου.

Οι φλόγες έχουν επεκταθεί και στους πάνω ορόφους και σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει κίνδυνος για τους ενοίκους.

Δείτε φωτογραφίες του Newsbeast

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τα “βατράχια μας” ως απάντηση στο παραμύθι των γειτόνων “θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” και στους Τούρκους “ψαράδες” του Αιγαίου

Στις 18 Ιουλίου 2024 αναφέρθηκε η παρουσία Εξήντα Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο με 5 από αυτούς γύηρω από την Ζουράφα-Οι...