Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Ξεσπά η μητέρα της Μυρτούς: "Ντροπή, το τέρας που την κατέστρεψε θέλει να αποφυλακιστεί"

Την πρώτη αίτηση αποφυλάκισης υπό όρους καταθέτει ο Πακιστανός Αχμέτ Βακάς που το 2012 συνέθλιψε το κεφάλι της τότε 15χρονης σε παραλία της Πάρου – Έντονη οργή από την Μαίρη Κοτρώτσου

Ραγίζει καρδιές η ανάρτηση – απάντηση της Μαίρης Κοτρώτσου της μητέρας της Μυρτούς της Πάρου, όπως έγινε γνωστή, μετά την απόπειρα δολοφονία της και τον βιασμός της σε ηλικία μόλις 15 ετών από τον Πακιστανό Αχμέτ Βακάς, ο οποίος δέκα χρόνια μετά τον έγκλημα του έρχεται να καταθέσει μέσω του δικηγόρου του την πρώτη αίτηση αποφυλάκισης του υπό όρους.

Το 2017 το Μικτό Ορκωτό Εφετείο, όπως και το πρωτόδικο δικαστήριο, επέβαλλε στον Βακάς ισόβια και επιπλέον κάθειρξη 25 ετών.


Στην ανάρτηση της στο Facebook η Μαίρη Κοτρώτσου ξεσπά και τα λέει έξω από τα δόντια, καθώς θυμάται όλες τις δραματικές στιγμές που βίωσε και βιώνει το παιδί της, που από την μια στιγμή στην άλλη βρέθηκε με 16 κατάγματα στο κεφάλι της και βιασμένο σε σώμα και ψυχή :

«ΑΙΣΧΟΣ, ΝΤΡΟΠΗ ΑΗΔΙΑ ΘΥΜΟΣ
Μου είναι αδιανόητο εξωφρενικό παράλογο εφιαλτικό και αδυνατώ να το δεχθώ:
Ο δολοφόνος του παιδιού μου ΕΞΩ????
Ποια δικαιοσύνη υπάρχει σ αυτόν τον τόπο που ζούμε?
Ποιος δικάζει?
ποιος επιβάλει ποινές?
Οι δικαστές? Όχι βέβαια!!!
Τι νόημα έχει η ύπαρξη νόμων και η τήρηση τους?
Από ποιους πρώτα απ όλα...
από τους νομοταγείς; ήσυχους ανθρώπους που δεν κάνουν κακό?
Η από τα κάθε είδους καθάρματα αδιακρίτως φυλής και χρώματος που σκοτώνουν βιάζουν ληστεύουν ανύποπτους αθώους πολίτες που δεν φταίνε σε τίποτε;
Και τα παράθυρα <ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ> των νόμων γιατί υπάρχουν; Γιατί δεν τα κλείνουν επιτέλους;
Για να μπορεί το κάθε Τέρας αφού κάνει ότι κάνει να λέει: ΔΩΣΤΕ μου μια δεύτερη ευκαιρία; Η
για να βγαίνουν αυτοί που θέλουν κάθε φορά?
Και για τα θύματα που είτε σαπίζουν στο χώμα είτε είναι ζωντανοί νεκροί τι κάνει το Κρατος;
ΛΥΠΑΤΑΙ μόνο και η ζωή συνεχίζεται…,
Εκείνα και οι οικογένειες τους δεν θα έχουν ποτέ μια δεύτερη ευκαιρία….
Γι αυτούς η ζωή έχει ήδη τελειώσει …
Αυτό είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ισονομία.
Έτσι μετά από 10 εφιαλτικά χρόνια ατελείωτου σωματικού και ψυχικού πόνου έρχεται το <ΤΕΡΑΣ >που κατέστρεψε την ζωή της ΜΥΡΤΩΣ μου που της στέρησε τα νιάτα της και τις χάρες για πάντα, που την καταδίκασε σε συνεχή σιωπή και αδυναμία οποιασδήποτε κίνησης να ζητήσει τι?
Αποφυλάκιση!!!
Απλό κατανοητό και ΑΔΙΚΟ!!!…
Και που δικάστηκε Τι?
Και που πήρε ποινή; Τι?
Για ποιο λόγο υπάρχουν η αστυνομία και οι δικαστές;?
Για να κάνουν συλλήψεις , δικές και μετά να έρχεται ενα παραθυράκι κοινώς <ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ> που ψηφίστηκε κάπου κάποτε για να βγάζει έξω τον εκάστοτε ειδεχθή δολοφόνο?
ΣΥΝΗΘΗΣ τακτική νόμιμη και πονηρή!!!
ΟΛΑ ΨΕΥΤΙΚΑ! ΟΛΑ για τα ΜΑΤΙΑ του κόσμου. Ένας σανός που μας ταΐζουν και μας κοιμίζουν και εμείς τον τρώμε γιατί θελουμε να πιστεύουμε οι νόμοι είναι πάνω απ όλους και απ όλα…
ΘΑΥΜΑΖΩ & ΖΗΛΕΥΩ την τσιγγάνα που μπήκε στο δικαστήριο και σκότωσε τον φονιά του παιδιού της.
Αυτή μπορεί να κοιμάται ήσυχη τουλάχιστον. Ο φονιάς του παιδιού της είναι εκεί που του αξίζει.
Έδωσε ένα όρκο και τον τήρησε. Μπράβο της.
Όλα τα αλλά είναι να χαμε να λέγαμε για να ξεχνάμε….
Δήθεν ισόβια δήθεν μεταμέλεια δήθεν άσχημη διαβίωση στις φυλακές. Για ποιους;
Σίγουρα όχι ΓΙ αυτούς που προστατεύουν οι γνωστοί αγνωστοι,
που τους πληρώνουν τους δικηγόρους στις δικές τους,
που στέλνουν ΜΚΟ να δίνουν για λογαριασμό τους λεφτά στην φυλακή για να καλοπερνάνε και να παχαίνουν από την καλοπέραση για να κάνουν και τους μάγκες γιατί ως γνωστό οποίος έχει χρήματα στη φυλακή καλοπερνάει,
και να ορμάνε να κτυπούν και άλλους , αυτοί οι δήθεν μεταμελημένοι και να τους στέλνουν στην εντατική με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. (μια απορία μόνο:Τόσο θράσος που κτυπά και Αλβανό? Μπράβο τον φοβούνται και αυτοί φαίνεται και τους είχα για σκληρότερους)….
ΕΡΩΤΗΣΗ:γιατί δεν έχει γίνει δίκη για τον τραυματισμό του Αλβανού στην φυλακή πριν 1,5 χρόνο ?
Μήπως για να μην γραφτεί ως νέα καταδίκη στον φάκελο του και δεν μπορεί να κάνει αίτηση Αποφυλάκισης???σκοπίμως???
ΤΑ ΙΣΟΒΙΑ στα ειδεχθή εγκλήματα πρέπει να είναι ΙΣΟΒΙΑ
Τι θα πω εγώ στην ΜΥΡΤΩ?
Ο φονιάς σου ο βιαστής σου αυτός που σου έλιωσε το κεφάλι με 16 κατάγματα που σου έχυσε το μυαλό σου για να σε ληστέψει ζητα: ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ?
ΠΟΤΕ ….συγχώρεση στα ΤΕΡΑΤΑ…
εύχομαι και προσεύχομαι ο Θεός να κάνει αυτό που του αξίζει … γιατί οι ανθρώπινοι νόμοι δεν είναι παρά μόνο μελάνι στο χαρτί….
Κανονικά θα έπρεπε να βάλω φωτό της Μυρτως μετά το μαρτύριο της αλλά φοβάμαι ότι θα σοκάρω όλο τον κόσμο. Επιφυλάσσομαι όμως στο μέλλον».

 

 

Το ύψος της αποζημίωσης θα καθοριστεί από το διοικητικό εφετείο Αθηνών.

Η μητέρα της Μυρτούς έχει ζητήσει ως αποζημίωση για ηθική βλάβη το ποσό των 200 χιλιάδων ευρώ και μηνιαίως την καταβολή 2.900 ευρώ για τα έξοδα νοσηλείας της.

Οι Σύμβουλοι Επικρατείας αναίρεσαν σχετική απόφαση του διοικητικού εφετείου, το οποίο είχε απορρίψει το αίτημα της μητέρας της για αποζημίωση από το Δημόσιο, λόγω παραλείψεων της Αστυνομίας αναφορικά με την παράνομη είσοδο στη χώρα του αλλοδαπού δράστη.

Έκριναν ότι υπάρχει «αιτιώδης σύνδεσμος μεταξύ της παράνομης παραλείψεως των αστυνομικών οργάνων να άρουν την παράνομη κατάσταση που προκλήθηκε από την παράνομη είσοδο και παραμονή επί μακρόν στη χώρα υπηκόου τρίτης χώρας και του επιζήμιου αποτελέσματος (της προσβολής υγείας ή σώματος) τρίτου» και ότι «δεν αίρεται ο αιτιώδης σύνδεσμος εκ του ότι παρεμβάλλεται η εγκληματική ενέργεια του αλλοδαπού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ έκρινε ότι«η είσοδος στη χώρα αλλοδαπών/υπηκόων τρίτης χώρας και η περαιτέρω διαμονή τους – η οποία μπορεί να είναι και μακρά – δεν είναι ελεύθερη ούτε ανεξέλεγκτη, αλλά διέπεται από κανονιστικό καθεστώς (του ν. 3386/2005) που επιβάλλει σ' αυτούς την υποχρέωση εφοδιασμού τους με διαβατήριο/ταξιδιωτικό έγγραφο, θεώρηση εισόδου και άδεια διαμονής για συγκεκριμένο σκοπό (για εργασία, ανεξάρτητη οικονομική δραστηριότητα, σπουδές ή άλλο νόμιμο σκοπό) και καθιδρύει δεσμία αρμοδιότητα των αστυνομικών οργάνων για την έκδοση πράξεως απελάσεως σε περίπτωση, μεταξύ άλλων, που ο αλλοδαπός έχει παραβιάσει τις σχετικές διατάξεις, μετά δε την έναρξη ισχύος του ν. 3907/2011 πράξεως επιστροφής για τους παρανόμως διαμένοντες».

Παράλληλα,  οι σύμβουλοι Επικρατείας  επισημαίνουν ότι «οι ρυθμίσεις του ν. 3386/2005 αποσκοπούν όχι μόνον στην προστασία του γενικού (Δημόσιου) συμφέροντος (της διασφαλίσεως της δημόσιας τάξεως, ασφάλειας, κοινωνικής ειρήνης, δημόσιας υγείας), αλλά και στην προστασία του συμφέροντος των ιδιωτών με την αποτροπή της προσβολής των συνταγματικώς προστατευόμενων έννομων αγαθών (της ζωής,  της υγείας, της σωματικής ακεραιότητας, της τιμής, της υπολήψεως, της προσωπικής ελευθερίας, της γενετήσιας ελευθερίας, της περιουσίας, της ιδιοκτησίας τους) από τη συμπεριφορά των παρανόμως εισελθόντων, διαμενόντων και εργαζόμενων στη χώρα αλλοδαπών».

Επίσης, συνεχίζει  το ΣτΕ  αποσκοπούν και στην προστασία του συμφέροντος των προσώπων αυτών, τα οποία, όπως επισημαίνεται στην οικεία αιτιολογική έκθεση, «παραμένουν στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής ορισμένες μάλιστα φορές σε συνθήκες κατώτερες του ελαχίστου που υπαγορεύει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια, με αποτέλεσμα να εξωθούνται μοιραία σε ποικίλες μορφές παραβατικότητας, τροφοδοτώντας έτσι ακούσια, κατά καιρούς, τάσεις   επιφυλακτικότητας εκ μέρους του ημεδαπού πληθυσμού».

Μάλιστα, υπογραμμίζουν οι σύμβουλοι:

«Όσο τα αστυνομικά όργανα παραβιάζουν τις υποχρεώσεις τους και δεν εκδίδουν κατ' ενάσκηση της δεσμίας αρμοδιότητάς τους πράξη απελάσεως ή μετά τις 26.1.2011 πράξη επιστροφής για τους παρανόμως διαμένοντες, δημιουργείται η βεβαιότητα σε όποιον αλλοδαπό εισήλθε λάθρα, διαμένει παρανόμως στη χώρα και επιθυμεί να συμπεριφερθεί παρανόμως και να προσβάλει κάποιο έννομο αγαθό ότι ποτέ δεν θα τιμωρηθεί, αφού η ταυτότητά του δεν είναι γνωστή στις ελληνικές αρχές ούτε έχουν ληφθεί τα δακτυλικά αποτυπώματά του.Ενόψει των επιδιωκόμενων ως άνω προστατευτικών σκοπών των ρυθμίσεων του ν. 3386/2005, κατά τα διδάγματα της κοινής πείρας, σε περίπτωση παρανόμως εισελθόντος στη Χώρα αλλοδαπού που επί μακρόν διαμένει και εργάζεται παρανόμως σε περιορισμένο κατ’ έκταση τόπο (λ.χ. νησί), η παράλειψη των αστυνομικών οργάνων να άρουν την παράνομη κατάσταση που προκλήθηκε από την παράνομη είσοδο και παραμονή του επί μακρόν στη Χώρα, μη εκδίδοντας, ενώ έχουν υποχρέωση και μπορούν, πράξη απελάσεως κατά παράβαση του άρ. 76 παρ. 1 περ. β΄ ν. 3386/2005 ή μετά τις 26.1.2011 πράξη επιστροφής κατά παράβαση άρ. 21 παρ. 1 εδ. τρίτο ν. 3907/2011, μπορεί να θεωρηθεί αντικειμενικώς  και κατά τη συνήθη πορεία των πραγμάτων ως πρόσφορη αιτία του παραχθέντος επιζήμιου αποτελέσματος (εγκλήματος). Συνεπώς, υπάρχει γενικώς και αφηρημένως αιτιώδης σύνδεσμος μεταξύ της παράνομης αυτής παραλείψεως των οργάνων του Δημοσίου και της ζημίας (λ.χ. βλάβης του σώματος ή της υγείας ή θανατώσεως) τρίτου προσώπου, η οποία προκαλείται όταν ο παρανόμως εισελθών και διαμένων στην Ελλάδα υπήκοος τρίτης χώρας προσβάλει απολύτως προστατευόμενο έννομο αγαθό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Επίσης, σημειώνει το ΣτΕ:            

«Μη νόμιμη η κρίση διοικ. εφετείου για τη μη συνδρομή αιτιώδους συνδέσμου μεταξύ των παραλείψεων των αστυνομικών οργάνων και του βαρύτατου τραυματισμού της εκπροσωπούμενης από την οριστική δικαστική συμπαραστάτριά της (μητέρας της) αναιρεσείουσας, ηλικίας τότε 15 ετών, συνεπεία εγκλημάτων (βιασμός, απόπειρα ανθρωποκτονίας) που διαπράχθηκαν εις βάρος της από υπήκοο τρίτης χώρας. Δεν αίρεται ο αιτιώδης σύνδεσμος εκ του ότι μεταξύ της παρανομίας των οργάνων του Δημοσίου και του βαρύτατου τραυματισμού παρεμβάλλεται η εγκληματική ενέργεια του αλλοδαπού, ο οποίος εισήλθε λάθρα στη χώρα, διέμενε και εργαζόταν επί μακρόν παρανόμως σε ελληνικό νησί και χωρίς να έχει εντοπισθεί, παρότι τούτο ήταν εφικτό, διότι ο τραυματισμός αυτός δεν θα είχε προκληθεί αν τα αρμόδια όργανα του Δημοσίου είχαν τηρήσει τη συμπεριφορά που επιβαλλόταν από τις παραβιασθείσες διατάξεις των ν. 3386/2005 και 3907/2011 οι οποίες έχουν τεθεί και για χάρη της προστασίας, μεταξύ άλλων, της ζωής, της υγείας, της σωματικής ακεραιότητας, της τιμής και της γενετήσιας ελευθερίας όλων των προσώπων που βρίσκονται στη χώρα».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ