Κοινωνία

Πλακιωτάκης: Αυξημένες κατά 50% οι μεταναστευτικές ροές σε σχέση με το 2020

«Είμαστε συν 50% σε μεταναστευτικές ροές από το καλοκαίρι του 2020 υπάρχει πίεση και στα θαλάσσια και στα χερσαία σύνορα» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Σε σχέση με το 2021 η πίεση είναι τριπλάσια, όπως είπε. «Μιλάμε για περίπου 15.000 αποτροπές παράνομης εισόδου μεταναστών. Σε επίπεδο περιστατικών σχεδόν τριπλάσια περιστατικά» δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο κ. Πλακιωτάκης υποστήριξε πως «τα στελέχη του λιμενικού, που έχουν δεχθεί πολύ μεγάλη κριτική το τελευταίο διάστημα, επιχειρούν με αποφασιστικότητα, με απόλυτο σεβασμό στο διεθνές δίκαιο, και με προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής. Τα στελέχη του λιμενικού υπερβάλλουν εαυτόν, έχουν σώσει από το 2015 έως σήμερα δεκάδες χιλιάδες συνανθρώπους μας.

Οι όποιες καταγγελίες γίνονται διερευνώνται και σε εθνικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί καμία από αυτές. Εμείς σε κάθε περίπτωση είμαστε έτοιμοι».

Σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις. ο κ. Πλακιωτάκης είπε πως τα στελέχη του λιμενικού απαντούν πάντα με ψυχραιμία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο Ζελένσκυ σε πανικό: Μία ρωσική τεθωρακισμένη Μεραρχία κινείται ανεξέλεγκτα στο Χάρκοβο ενώ συναντώνται Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ (Βίντεο)

ΟΙ Ρώσοι προελαύνουν σε Ζαπορίζιε Χερσώνα και Ντιεπρπετρόφσκ-Αλεξάνντερ Ζιμόφσκυ : Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν...