Αντίστροφη μέτρηση ώστε να λυθεί το κουβάρι της υπόθεσης των νεκρών παιδιών από την Πάτρα έχει ξεκινήσει. Η Ρούλα Πισπιρίγκου επιμένει σύμφωνα με τον δικηγόρο της, Κωνσταντίνο Ζάρδα πως είναι αθώα ενώ ο ίδιος τονίζει πως δεν έχει πάρει ακόμη στα χέρια του το πόρισμα των ιατροδικαστών για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.
Ενώ οι καταθέσεις συνεχίζονται και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου σήμερα λίγο πριν τη μία το μεσημέρι πέρασε την πόρτα της ΓΑΔΑ ώστε να δώσει απαντήσεις για το τι συνέβη όταν πέθανε η Ίριδα, καθώς ήταν το μοναδικό άτομο μαζί με τη μητέρα στο σπίτι στην Πάτρα ο συνήγορος της 33χρονης Κωνσταντίνος Ζάρδας επισημαίνει στο Newsbeast: «Όλοι τα μέλη της οικογένειας της πελάτισσάς μου είναι σε κατάσταση αγωνίας».
«Η Ρούλα Πισπιρίγκου διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι είναι αθώα. Όλοι τα μέλη της οικογένειας της είναι στην ίδια κατάσταση αγωνίας με την πελάτισσά μου. Αδυνατούν να πιστέψουν αυτό που ακούγεται ότι συμβαίνει, θέλουν να πιστεύουν ότι δεν είναι αλήθεια, ότι το πόρισμα δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, ”δεν μπορεί να είναι έτσι” λένε» συμπληρώνει ο Κωνσταντίνος Ζάρδας.
«Το πόρισμα θα αξιολογηθεί από τους τεχνικούς συμβούλους»
«Αναμένουμε να λάβουμε στα χέρια μας το πόρισμα που φέρεται ότι έχει κατατεθεί προκειμένου να το δώσουμε στους τεχνικούς μας συμβούλους και να ζητήσουμε από αυτούς να το αξιολογήσουν ώστε να μας πουν εγγράφως τις απόψεις τους» αναφέρει ο δικηγόρος, στον οποίο ανέθεσε η ανακρίτρια την υπεράσπιση της μητέρας των τριών νεκρών κοριτσιών από την Πάτρα.
«Δεν μπορώ εγώ ως δικηγόρος να αμφισβητήσω ένα πόρισμα επιστημόνων άλλης ειδικότητας. Εάν το κρίνουν σκόπιμο και θεωρούν οι τεχνικοί σύμβουλοι ότι υπάρχει βάση αμφισβήτησης και αιτία αμφισβήτησης θα το κάνουν αυτοί. Ανάλογα λοιπόν με τι θα κρίνουν και θα μας συμβουλέψουν αναλόγως θα πράξουμε ως υπεράσπιση» συμπληρώνει.
«Δεν μπορεί να πιστέψει ότι υπάρχει περίπτωση να της αποδοθούν ευθύνες για δολοφονικές ενέργειες και για τα άλλα δύο παιδιά»
Μιλώντας για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και την επικοινωνία που είχε μαζί της μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας που δείχνει ότι «κάποιος αφαίρεσε τη ζωή των κοριτσιών» ο Κωνσταντίνος Ζάρδας εξηγεί: «Η πελάτισσα μου έχει ακούσει τα όσα έχουμε ακούσει όλοι από τα δελτία ειδήσεων».
«Δεν μπορεί να πιστέψει ότι υπάρχει περίπτωση να της αποδοθούν ευθύνες για δολοφονικές ενέργειες και για τα άλλα δύο παιδιά. Ούτως ή άλλως δεν μπορεί να πιστέψει πως της έχουν αποδοθεί εγκληματικές ευθύνες και για το πρώτο παιδί» προθέτει.
«Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει αγωνία να δει τις εξελίξεις» μας λέει ο δικηγόρος της και συμπληρώνει: «Το βασικό είναι να πάρουμε στα χέρια μας το ίδιο το πόρισμα διότι δεν μπορούμε να αρκεστούμε στα όσα ακούμε από τα μέσα ενημέρωσης».
Το πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας
Το πόρισμα των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρια για τον «χαμό» της Μαλένας και της Ίριδας δείχνει ξεκάθαρα προς την κατεύθυνση της εγκληματικής ενέργειας κάνοντας λόγο για «βίαιο μηχανισμό θανάτου».
Στο ιατροδικαστικό πόρισμα για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου και του Μάνου Δασκαλάκη αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Ο συνδυαστικός αποκλεισμός παθολογικών αιτίων θανάτου οδηγεί, σύμφωνα και πάλι με τη μεθοδολογία εργασίας, στο βίαιο μηχανισμό θανάτου».
«Εν συνεχεία, με δεδομένο τον αποκλεισμό επίδρασης μηχανικού, ηλεκτρικού ή άλλου παράγοντα, καθώς και δηλητηρίασης, η διαγνωστική προσέγγιση κατευθύνεται στον στερητικό (ασφυκτικό) μηχανισμό θανάτου. Στη συγκεκριμένη περίπτωση τον ασφυκτικό μηχανισμό ως αιτία θανάτου επιβεβαιώνουν τα εξής: νεκροψιακά / παθολογοανατομικά / φωτογραφικά ευρήματα» επισημαίνεται.
«Εκδορές κατά το ριζορίνιο και εντύπωμα στη δεξιά παρεία, κατά τον νεκροψιακό έλεγχο της Μαρίας Ελένης Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών» αναφέρεται στο πόρισμα για τη Μαλένα ενώ για την Ίριδα η ιατροδικαστική έκθεση διαπιστώνει: «Κακώσεις, εν ζωή γενόμενες, στοματικού βλεννογόνου / άνω χείλους στόματος κατά τον νεκροψιακό έλεγχου του αβάπτιστου θήλεος Δασκαλάκη και την επισκόπηση των φωτογραφιών, σε συνδυασμό με το ανευρεθέν πανάκι που έφερε ικανή ποσότητα αίματος».