Κοινωνία

Κ. Μητσοτάκης: Η ενεργειακή κρίση στο επίκεντρο των επαφών με Μπαρκίντο και Λίντνερ

Με την ενεργειακή κρίση να σοβεί ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει αυτήν την ώρα μια πολύ σημαντική συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με έναν από τους παγκόσμιους παίκτες στην αγορά πετρελαίου τον γ.γ. του ΟΠΕΚ, Μοχάμεντ Σανούσι Μπαρκίντο.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιείται την ώρα που οι τιμές του πετρελαίου παγκοσμίως είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πληθωριστικές πιέσεις, ενώ ο ΟΠΕΚ τουλάχιστον μέχρι σήμερα και από την αρχή της κρίσης δεν έχει καταφέρει να αυξήσει την παραγωγή, γεγονός που ωθεί τις τιμές προς τα πάνω σύμφωνα με το νόμο της αγοράς και της ζήτησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στις 13:30 ο πρωθυπουργός θα έχει άλλη μια σημαντική συνάντηση με τον Ομοσπονδιακό Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Κρίστιαν Λίντνερ, στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Λίντνερ είναι ο πρώτος ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών που ταξιδεύει στην Ελλάδα μετά το 2013. Ο ίδιος έχει εκφραστεί με πολύ θετικά λόγια για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Στόχος της επίσκεψης είναι να δοθεί ένα μήνυμα για τη συνεργασία Ελλάδα – Γερμανίας στον τομέα της δημοσιονομικής πολιτικής. Το περιεχόμενο των συνομιλιών θα αφορά στην ενεργειακή κρίση αλλά και στην μεταρρυθμιστική διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη στη χώρα μας

Εξάλλου, εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί το Eurogroup το οποίο αναμένεται να επικυρώσει την διαδικασία εξόδου της χώρας μας από την Ενισχυμένη Εποπτεία. Τέλος, απόψε στις 11:00 ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Στο Κέντρο», στον δημοσιογράφο Γιώργο Κουβαρά.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κόσμος 0

Οργή στην Αλβανία για το εξώφυλλο στο βιβλίο της Γ' Δημοτικού με τον "τρανσέξουαλ χαρακτήρα" ντυμένο στα χρώματα του ουράνιου τόξου: "Θα τους αλλάξει μυαλά ή φύλο;"

"Να σκίσουν οι γονείς το εξώφυλλο" γράφουν στα Social Media - Το ουράνιο τόξο είναι ένα παιδικό σύμβολο και από την...