Κοινωνία

Κακοκαιρία Genesis - Δήμαρχος Παγγαίου για καταστροφές : Γυναίκα πιάστηκε από δέντρο για να σωθεί

Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα η κακοκαιρία Genesis η οποία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας.

Στον Δήμο Παγγαίου η κατάσταση ήταν δύσκολη και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την άντληση υδάτων στην περιοχή. Ο δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης μίλησε στο Newsbomb.gr για την δύσκολη κατάσταση που έχει περιέλθει ο δήμος του λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης που έπληξε την περιοχή.

Μάλιστα, στο ύψος του οικισμού του Ορφανίου ο δήμαρχος εγκλωβίστηκε μαζί με άλλα οχήματα στο σημείο, αφού τα ορμητικά νερά από τη σφοδρή καταιγίδα έκαναν το σημείο απροσπέλαστο.

«Ζητήσαμε τη συνδρομή της Πυροσβεστικής ώστε να μπορέσει να μας απεγκλωβίσει», ανέφερε ο δήμαρχος Παγγαίου, Φίλιππος Αναστασιάδης και συνέχισε: «Απεγκλωβίσαμε και μία ηλικιωμένη γυναίκα η οποία κρατιόνταν από δέντρο για να μην την παρασύρουν τα ορμητικά νερά. Και μία οικογένεια που πλημμύρισε το σπίτι τους, τους βοηθήσαμε να απεγκλωβιστούν».

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε πως αν και η βροχόπτωση αυτή την ώρα έχει σταματήσει, δεν έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση καθώς το νερό που κατεβαίνει από το Παγγαίο όρος συνεχίζει να είναι αρκετό.

 

Πλημμύρες σε πολλά χωριά της Καβάλας

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεγάλα ύψη βροχής έχουν πέσει και σε άλλα χωριά της Καβάλας.

Να αναφέρουμε ότι έχει κλείσει ο δρόμος από τον Ακροπόταμο προς την Κάριανη και από τον κόμβο της Εγνατίας Οδού προς το Ορφάνι. Προβλήματα σημειώθηκαν και στην Χρυσούπολη Καβάλας, καθώς οι δρόμοι πλημμύρισαν από την ισχυρή νεροποντή.

Κακοκαιρία Genesis: Μήνυμα του 112 σε Μακεδονία, Θράκη, Βόρειο Αιγαίο - Θεομηνία σε Λάρισα, Εύβοια

Οι σφοδρές καταιγίδες έχουν προκαλέσει τα πρώτα πλημμυρικά φαινόμενα ενώ ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε εγρήγορση. Μάλιστα, το απόγευμα της Παρασκευής (10/6), στάλθηκε εκ νέου μήνυμα από το 112 στους κατοίκους της Ανατολικής και Κεντρικής Μακεδονίας, της Θράκης και των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ