Κοινωνία

Η...Ελλαδάρα των συνδικαλιστών! ''Έφαγαν πόρτα'' στο Εθνικό πάρκο και στο Δέλτα Έβρου

Αποδέκτες παραπόνων και μάλιστα έντονων από επισκέπτες εκτός Έβρου, που ήθελαν να επισκεφθούν την περιοχή  το προηγούμενο τριήμερο της Πρωτομαγιάς και συγκεκριμένα να περιηγηθούν και να γνωρίσουν από κοντά τα μοναδικής ομορφιάς Εθνικά Πάρκα Δαδιάς-Λευκίμης και το Δέλτα του Έβρου, έγινε η ιστοσελίδα Evros-news.gr. 

Όπως επεσήμαναν, αναζητώντας τηλέφωνα και πληροφορίες από την ιστοσελίδα, ήθελαν με την ευκαιρία της Πρωτομαγιάς και το γεγονός ότι είχαν ένα τριήμερο, Σάββατο, Κυριακή και χθες Δευτέρα να επισκεφθούν τα συγκεκριμένα πανέμορφα και με μοναδικής χλωρίδα και πανίδα μέρη του Έβρου, αλλά διαπίστωσαν ότι ήταν… ΚΛΕΙΣΤΑ. Κι αυτό γιατί υπήρχε η αργία όπως και στο υπόλοιπο Δημόσιο. Τα τηλέφωνα στο Κέντρο Ενημέρωσης του Δέλτα Έβρου δεν απαντούσαν, ενώ όσοι έφτασαν έως το Δάσος της Δαδιάς, διαπίστωσαν ότι και εκεί οι αρμόδιοι είχαν… κλείσει το μαγαζί.

Έτσι, είτε κάποιοι έφυγαν άπρακτοι, είτε δεν ήρθαν στο νομό Έβρου και μάλιστα ένα γκρουπ άνω των 20 ατόμων που από την Ξάνθη ήθελαν να επισκεφθούν το Δέλτα του Έβρου, αφού δεν βρήκαν κανέναν στα τηλέφωνα ακύρωσαν την επίσκεψη. Κι ύστερα θέλουμε να αναπτύξουμε τον τουρισμό στην περιοχή μας, όταν ημέρες που κόσμος έχει την διάθεση και τον χρόνο να επισκεφθεί αυτά τα μοναδικής  ομορφιάς μέρη, τα βρίσκει κλειστά.

Η ειρωνεία; Τις ίδιες ημέρες τόσο η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δια του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού και στελεχών της, όσο και ο δήμος Αλεξανδρούπολης με επικεφαλής τον δήμαρχο Γιάννη Ζαμπούκη, συμμετείχαν σε τουριστική έκθεση της Κύπρου, το “ΤΑΞΙΔΙ 2022”. Με τα Εθνικά Πάρκα Δαδιάς-Λευκίμης αλλά το Δέλτα του Έβρου είναι από τα εμφατικά σημεία που προβλήθηκαν και προτείνονταν για επισκέψεις στους Κύπριους τουρίστες.

Ύστερα ο δήμος Σουφλίου έκανε τα πάντα προκειμένου να επιλεγεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού ως “Best Tourism Village” και κατάφερε τεράστια επιτυχία, αφού είναι ο μοναδικός προορισμός στην ηπειρωτική Ελλάδα που επιλέχθηκε και προβάλλεται και από τον ΠΟΤ. Δεν χρειάζεται φυσικά να σκεφθεί κανείς την… τραγωδία για τους επαγγελματίες του τουρισμού στα συγκεκριμένα μέρη, οι οποίοι περιμένουν να δουλέψουν με τους επισκέπτες. Είτε ξενοδόχοι, είτε καταστήματα εστίασης, είτε σκάφη για βαρκάδα στο Δέλτα Έβρου, είτε γραφεία που διαθέτουν λεωφορεία μεταφοράς και πολλά ακόμα.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ