Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Πάτρα: Οι αστοχίες και τα λάθη του ΕΚΑΒ όταν κλήθηκε για τον θάνατο της Ίριδας (βίντεο)

Οι δύο έμπειροι ιατροδικαστές έχουν κληθεί να εξετάσουν τα πάντα από την αρχή ώστε να ξεκαθαρίσει εάν τελικά μιλάμε για τριπλή εγκληματική ενέργεια στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας.

«Θεωρώ ότι με τη μέθοδο του αποκλεισμού οδηγούμαστε καθαρά σε ασφυκτικό θάνατο και το είδος του θανάτου προκύπτει ως εγκληματική ενέργεια διότι δεν υπάρχει κάτι παθολογικό και δεν υπάρχει κάποια τοξική ουσία η οποία θα μπορούσε να επιφέρει τον θάνατο των παιδιών», δήλωσε στο MEGA η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη.

Η νέα ιστολογική εξέταση στην Μαλένα μπορεί να ξεκαθαρίσει εάν ο θάνατος του μωρού οφείλεται σε παθολογικά αίτια ή όχι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα χαμένα στοιχεία

Ένα χρόνο μετά το θάνατο της Ίριδας στην κούνια του σπιτιού στην Πάτρα, αποκαλύπτονται οι αστοχίες και τα λάθη που είχαν σαν αποτέλεσμα να κλείσει τότε ο φάκελος πολύ γρήγορα και να χαθούν πολύτιμα στοιχεία.

«Εδώ δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο όχι όμως γιατί θέλαμε να παραβιάσουμε ή θέλαμε να υποκρύψουμε κάτι αλλά λόγω του ζήλου να σώσουμε ένα βρέφος, να κάνουμε ότι μπορουμε για να επανέλθει στη ζωή. Επομένως εκεί χάθηκε ενδεχομένως η ιδιότητα της αυτοψίας», δήλωσε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

Η αστυνομία τότε αρκέστηκε κυρίως στην κατάθεση που πήρε από την αδερφή της 33χρονης. Το πόρισμα περί αγενεσίας φλεβόκομβου λίγο αργότερα έκλεισε την υπόθεση πρόωρα…

Δείτε το βίντεο του Mega

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...