Κοινωνία

Πάτρα: Η απεγνωσμένη προσπάθεια της Πισπιρίγκου να γλιτώσει–Τι ζητά από τους δικηγόρους της

Η πρωτοφανής στα εγκληματολογικά χρονικά της χώρας μας, υπόθεση με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη με αμείωτο ενδιαφέρον, την ώρα που η «πρωταγωνίστρια» Ρούλα Πισπιρίγκου όντας προφυλακισμένη, προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποποιηθεί οποιαδήποτε ευθύνη, παρά τις κατηγορίες ότι σκότωσε την 9χρονη κόρη της Τζωρτζίνα.

Την ίδια ώρα η έρευνα έχει «ανοίξει» και προς τα δύο άλλα παιδιά της οικογένειας την Μαλένα και την Ίριδα. Μάλιστα το υπουργείο Δικαιοσύνης έχει δώσει εντολή να διεξαχθεί πειθαρχική έρευνα για τυχόν λάθη στην εξέταση του θανάτου της Μαλένας και της Ίριδας στον επικεφαλής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Νίκο Καρακούκη, η οποία είναι σε εξέλιξη.

Η απεγνωσμένη προσπάθεια της Ρούλας Πισπιρίγκου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παρά τα όσα βλέπουν καθημερινά το φως της δημοσιότητας σχετικά με την ενοχή της Ρούλας Πισπιρίγκου, η ίδια επιμένει ότι είναι αθώα. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να ζητήσει εκ νέου γονιδιακό έλεγχο προκειμένου να μάθει αν υπάρχει κάποιο «ένοχο» γονίδιο που να σχετίζεται με τον θάνατο των παιδιών της. Πρόκειται για μία απεγνωσμένη προσπάθεια, δεδομένου ότι οι δύο πρώτοι έλεγχοι, που έγιναν, δεν έχουν δείξει το παραμικρό πρόβλημα για τα παιδιά. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, έχουν ελεγχθεί αρχικά 128 γονίδια και στη συνέχεια άλλα 839, που σχετίζονται με τον αιφνίδιο νεανικό θάνατο και όλα είχαν αρνητικό αποτέλεσμα.

Η ίδια ισχυρίζεται ότι ο γονιδιακός έλεγχος που ζητά δεν είχε γίνει καθώς έπρεπε να πληρώσουν το ποσό των 700 ευρώ τόσο εκείνη όσο και ο πατέρας των παιδιών Μάνος Δασκαλάκης, ωστόσο όπως ισχυρίζεται δεν είχαν τα χρήματα.

Παράλληλα, η ίδια σε συνάντηση που θα έχει με τους δικηγόρους της μέσα στις επόμενες ημέρες θα τους ζητήσει να «τρέξουν» το αίτημα αποφυλάκισης.

Τα λάθη που έκανε λίγες ώρες πριν πεθάνει η Τζωρτζίνα

Τα λάθη που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου τις τελευταίες 18 ημέρες πριν το θάνατο της Τζωρτζίνας παρουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star. Aπό τα φάρμακα που αναζητούσε και την επιμονή της να γίνει η νεκροτομή στην Πάτρα μέχρι και την ημέρα που επέλεξε να χορηγήσει την κεταμίνη στο παιδί.

Η τοξικολογική έκθεση της Μαλένας είναι καθαρή από ουσίες αλλά χωρίς να έχει γίνει έλεγχος για κεταμίνη, γιατί δεν υπήρχαν τότε υποψίες. Έχοντας στα χέρια της η Ρούλα Πισπιρίγκου αυτή την έκθεση, ζητούσε να γίνει η νεκροτομή στην Πάτρα, ελπίζοντας ότι δεν θα ανιχνευθεί το δηλητήριο. «Η Ρούλα Πισπιρίγκου στο Αγλαΐα Κυριακού παρατηρούσε κάθε κίνηση των γιατρών μέσα στο νοσοκομείο. Μάθαινε για το κάθε φάρμακο, που λάμβανε η Τζωρτζίνα, αλλά και τη δοσολογία. Έβλεπε μέρα με τη μέρα ότι οι γιατροί αρχίζουν να έχουν υποψίες για τα περίεργα επεισόδια και αποφασίζει να ολοκληρώσει το δολοφονικό της σχέδιο το Σάββατο 29 Ιανουαρίου», αναφέρει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, Δημήτρης Γαλεντέρης.

Όπως εξηγεί, «η ημέρα δεν επιλέχθηκε τυχαία. Το νοσοκομείο δεν εφημέρευε. Είχε υπολογίσει ακόμα και το χρόνο, που γίνεται η αλλαγή της βάρδιας. Φροντίζει η κεταμίνη, σύμφωνα με στοιχεία, να δοθεί μισή ώρα πριν αλλάξει το προσωπικό».

«Την 29η Ιανουαρίου 2002, ημέρα Σάββατο, το νοσοκομείο μας δεν εφημέρευε. Ήταν αυτό που λέμε οι γιατροί “κλειστοί εφημερία”. Αυτό σημαίνει ότι δεν παίρνουμε νέες εισαγωγές ασθενών», αναφέρει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, παιδίατρος του Αγλαΐα Κυριακού.

«Σαφώς τις ημέρες που δεν εφημερεύουμε, ο κόσμος, που βρίσκεται στο νοσοκομείο, είναι πολύ λιγότερος. Αυτό αφορά και συνοδούς και ιατρονοσηλευτικό προσωπικό. Όταν είναι “κλειστή εφημερία” και Σαββατοκύριακο, ο κόσμος που κυκλοφορεί είναι ακόμη λιγότερος», αναφέρει.

Γιατί πανικοβλήθηκε

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κατηγορουμένη είναι καλά «διαβασμένη». Από τις 11 Ιανουαρίου χωρίς λόγο αναζητά φάρμακα και ουσίες στο διαδίκτυο, πριν ακόμα ξεκινήσουν τα επεισόδια της Τζωρτζίνας. Επιμένει πολύ για εισαγωγή του παιδιού στο νοσοκομείο: πρώτα στο Ρίο και μετά στο Αγλαΐα Κυριακού. Έχει ήδη, σύμφωνα με τις αρχές, την κεταμίνη στα χέρια της και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να τη χορηγήσει. Οι Αρχές υποψιάζονται ότι χορηγούσε κεταμίνη στο παιδί από τη δεύτερη ημέρα νοσηλείας στο Αγλαΐα Κυριακού. Αιματολογικός έλεγχος γινόταν, αλλά όχι για αυτή την δολοφονική ουσία.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αδιαφορούσε για ένα δεύτερο φάρμακο που έπαιρνε η Τζωρτζίνα, αλλά πανικοβλήθηκε όταν ανακάλυψε την τελευταία ημέρα μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα ότι στο παιδί δόθηκε φαινοβαρβιτάλη. Είναι το φάρμακο που αδρανοποιούσε την κεταμίνη…

Φύλλο και φτερό το κινητό

Ένα από τα βασικά στοιχεία είναι οι αναζητήσεις της στο Διαδίκτυο μέσω του κινητού της τηλεφώνου και του ηλεκτρονικού υπολογιστή της την κρίσιμη περίοδο μεταξύ 12 και 28 Ιανουαρίου 2022, δηλαδή την προηγούμενη ημέρα του θανάτου της Τζωρτζίνας στο Νοσοκομείο Παίδων.

Στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρονται σε μεθοδικές έρευνες που έγιναν στο επονομαζόμενο «υπολογιστικό νέφος» (cloud), όπου βρέθηκαν αναζητήσεις της για τις συνέπειες από «έλλειψη οξυγόνου», για «αναισθητικά φάρμακα» και τις «αναισθησίες παιδιών». Και αυτό παρότι για την εξέλιξη της υγείας της κόρης της και τα φάρμακα που της δίνονταν είχε διαρκή αναλυτική ενημέρωση για πολλούς μήνες από τους θεράποντες ιατρούς της σε τουλάχιστον τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ