Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο θρίλερ της Πάτρας, με τον θάνατο των τριών κοριτσιών.
Μετά την προφυλάκιση της Ρούλας Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της με κεταμίνη, οι Αρχές πραγματοποιούν ενδελεχή έρευνα προκειμένου να εντοπίσουν από πού και από ποιον προμηθεύτηκε αυτή τη δηλητηριώδη ουσία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του αστυνομικού συντάκτη των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου -ο οποίος συνομίλησε με τον εν διαστάσει σύζυγο της 30χρονης, Μάνο Δασκαλάκη– επιβεβαιώνονται οι «ύποπτες» αναζητήσεις της Ρούλας Πισπιρίγκου στο διαδίκτυο.
Ο Μάνος Δασκαλάκης θεωρεί αδιάσειστα τα στοιχεία περί ανεύρεσης κεταμίνης και δηλώνει πως δεν ξέρει πώς μπορεί να την προμηθεύτηκε η σύζυγός του. Στο σημείο αυτό, πάντως, επισημαίνει ότι η 30χρονη πραγματοποιούσε αναζητήσεις φαρμακευτικών ουσιών από το διαδίκτυο.
Οι μεταφορές του 30χρονου
Αξιοσημείωτο είναι, δε, πως ο ίδιος παραδέχεται -μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν ότι εργαζόταν σε μεταφορική εταιρεία που συνεργαζόταν με φαρμακευτική- πως η εταιρεία συνεργαζόταν με αποθήκη φαρμακευτικών προϊόντων που διέθετε κτηνιατρικά σκευάσματα, όπως η κεταμίνη.
Ωστόσο, ο ίδιος ισχυρίζεται πως ουδέποτε είχε αναλάβει σχετικό δρομολόγιο ούτε είχε αναμειχθεί σε αυτές τις μεταφορές η σύζυγός του.
Όπως ανέφερε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο Μάνος Δασκαλάκης εξακολουθεί να θεωρεί πως η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει προμηθευτεί την κεταμίνη από το διαδίκτυο ή με κάποιον άλλον τρόπο.
Σχετικά με το tablet με το οποίο έχει ταφεί η Τζωρτζίνα, ο ίδιος ισχυρίζεται πως πρέπει να ερευνηθεί αν έχει γίνει κάποια ύποπτη αναζήτηση από εκεί.
Καταθέτει σήμερα στην ανακρίτρια ο γιατρός που κούραρε την Τζωρτζίνα μετά τη διάγνωση της εγκεφαλοπάθειας
Τις συνθήκες νοσηλείας αλλά και την κλινική εικόνα που παρουσίαζε η 9χρονη Τζωρτζίνα όταν είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Ρίου, αναμένεται να περιγράψει σήμερα ενώπιον της 18ης τακτικής ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα, ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης που κούραρε την 9χρονη όταν εκείνη είχε ήδη διαγνωσθεί με εγκεφαλοπάθεια, συνεπεία καρδιακής ανακοπής που είχε υποστεί στις 11-04-2021.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ηλιάδης, διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων θα προσέλθει σήμερα στο ανακριτικό γραφείο, ανοίγοντας τον κύκλο των καταθέσεων που θα κληθούν να δώσουν ως μάρτυρες στο πλαίσιο της ανάκρισης, μεταξύ άλλων, γιατροί και νοσηλευτές από το Καραμανδάνειο νοσοκομείο της Πάτρας, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο αλλά και το Παίδων «Αγλαϊα Κυριακού» όπου νοσηλεύτηκε και άφησε την τελευταία της πνοή η 9χρονη στις 29ης Ιανουαρίου του 2022.
Το χρονικό των αλλεπάλληλων εισαγωγών του παιδιού στα νοσοκομεία αλλά και σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ξεδιπλώνεται στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση. Συγκεκριμένα, η μικρή Τζωρτζίνα παρουσίασε πολλαπλά αιφνίδια ιατρικά επεισόδια τα οποία άρχισαν να εκδηλώνονται από τις 8 Απριλίου του 2021, μόλις τρεις εβδομάδες μετά τον θάνατο της αδελφής της Ίριδας και πάντα ενώ η μικρή νοσηλεύονταν σε θαλάμους νοσοκομείων και όχι σε ΜΕΘ, έχοντας δίπλα της μόνο τη μητέρα της. Όλα αυτά τα επεισόδια, πλην του τελευταίου, ξεκινούσαν με ταχυκαρδία (150 με 160 σφίξεις το λεπτό). Αντίθετα, κατά το τελευταίο επεισόδιο οι γιατροί βρήκαν το παιδί απνοϊκό (32 σφίξεις το λεπτό).
Μάλιστα, κατά την απολογία της στην ανακρίτρια η Ρούλα Πισπιρίγκου, είχε αναφέρει ότι μετά την καρδιακή ανακοπή που είχε υποστεί η κόρη της, διακομίσθηκε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου του Ρίο και την ανέλαβε ο διευθυντής της, ο κ. Ηλιάδης, εντατικολόγος. Ειδικότερα, σε ερώτηση της ανακρίτριας για το λόγο και την αιτία της νοσηλεία της Τζωρτζίνας από το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, η 33χρονη κατηγορουμένη απάντησε: «Μας είπε ο κ. Ηλιάδης ότι υπάρχει μια συσκευή απινιδωτή-βηματοδότη, την οποία θα μπορούσε να τοποθετήσει στο σώμα της Τζωρτζίνας ο γιατρός (….) του Ωνασείου.
Ανακρίτρια. Αυτή τη συσκευή ο κ. Ηλιάδης είπε ότι πρέπει να την τοποθετήσετε υποχρεωτικά ή απλά σας τη συνέστησε;
Απάντηση: Ο κ. Ηλιάδης αρχικά επέμενε, μας το συνέστησε και εμείς ως γονείς το δεχτήκαμε γιατί όταν ένας γιατρός λέει σε έναν γονιό ότι μπορεί να κάνει κάτι για να θωρακιστεί το παιδί του θεωρήσαμε ότι έπρεπε να προχωρήσουμε σε αυτή τη ενέργεια.»
Ο κ. Ηλιάδης που αναμένεται να καταθέσει σήμερα στην ανακρίτρια θεωρείται κρίσιμος μάρτυρας, καθώς είναι ο γιατρός που είχε σώσει τη ζωή της 9χρονης, όταν εκείνη είχε εισαχθεί στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Ρίου.
Να σημειωθεί ότι χθες στην ανάκριση για τις συνθήκες θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας είχε καταθέσει ο πατέρας της Μάνος Δασκαλάκης. Είχε προηγηθεί η δήλωση παράσταση πολιτικής αγωγής από τον ίδιο στην ανακρίτρια αλλά και η δήλωσή του ότι τα στοιχεία σε βάρος της εν διαστάσει συζύγου του Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο της Τζωρτζίνας -με χορήγηση κεταμίνης - είναι «αδιάσειστα».
Η μητέρα και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου στις φυλακές
Η μητέρα και η αδερφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία κατηγορείται για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας, αναμένεται να ξεκινήσουν σήμερα το πρωί από την Πάτρα προκειμένου να επισκεφτούν στις φυλακές Κορυδαλλού την 33χρονη γυναίκα για να της δώσουν κάποια προσωπικά της αντικείμενα, ρούχα και χρήματα ώστε να μπορεί να τρέφεται από το κυλικείο των φυλακών.
Η Ρούλα που διανύει την τέταρτη ημέρα κρατούμενη σε ειδικό κελί στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών αναμένεται την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, να προσφύγει κατά του εντάλματος προσωρινής της κράτησης.
Η ίδια φαίνεται να είναι ιδιαίτερα απογοητευμένη από τον εν διαστάσει σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος έχει δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής για την υπόθεση της 9χρονης κόρης τους ενώ χτες το μεσημέρι, ο 30χρονος άντρας μετέβη εκ νέου στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων και κατέθεσε στην ανακρίτρια όλα όσα γνωρίζει.