Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Τραγωδία στο νοσοκομείο Παπανικολάου: Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες από τη φωτιά (Βίντεο) (upd)

Νεώτερη εξέλιξη,

Τα αίτια της φωτιάς που ξέσπασε νωρίς το πρωί σε πτέρυγα covid στο νοσοκομείο Παπανικολάου και είχε ως αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να πεθάνει, ένας να διασωληνωθεί και άλλοι τέσσερις να τραυματιστούν με εγκαύματα,  διερευνά το ανακτριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με μαρτυρίες των ασθενών, ακούστηκε κάτι σαν έκρηξη από κινητό νοσηλευόμενου πριν ξεσπάσει η φωτιά. Από την πλευρά του ο διευθυντής της κλινικής covid Διαμαντής Χλώρος ανέφερε ότι «ασθενής που νοσηλεύεται με κορωνοϊό πιθανότατα έβαλε τη φωτιά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κίνηση αυτή του ασθενούς δεν έγινε αντιληπτή κι έτσι η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε στο τριώροφο κτήριο, όπου νοσηλεύονται 20 βαριά ασθενείς με κορονοϊό.

Στο μεταξύ,  σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival, η φωτιά προκλήθηκε από τσιγάρο που άναψε ασθενής. Συγκεκριμένα, ασθενής με κορονοϊό ο οποίος ήταν με μάσκα  οξυγόνου,  άναψε τσιγάρο με αποτέλεσμα να αρπάξει φωτιά η οποία πάρα πολύ γρήγορα επεκτάθηκε στην υπόλοιπη πτέρυγα.
 

Αρχικό κείμενο 

Τραγική τροπή παίρνει η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Τετάρτης στη μονάδα Covid του νοσοκομείου Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες εντοπίστηκε ένα άτομο νεκρό. Την είδηση για τη σορό επιβεβαίωσε και η πυροσβεστική υπηρεσία. Την ίδια στιγμή ένα ακόμη άτομο έχει τραυματιστεί και νοσηλεύεται λόγω εγκαυμάτων.

Υπάρχουν φόβοι για περισσότερους εγκλωβισμένους ασθενείς και προσωπικό, ενώ η πτέρυγα εκκενώνεται.

«Έχει πολύ καπνό, αποπνικτική η ατμόσφαιρα»

«Ασθενής έβαλε τη φωτιά» λέει ο διευθυντής της κλινικής covid

«Ασθενής που νοσηλεύεται με κορωνοϊό πιθανότατα έβαλε τη φωτιά», είπε μιλώντας στο Open ο Διαμαντής Χλώρος, διευθυντής της κλινικής covid στο Παπανικολάου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κίνηση αυτή του ασθενούς δεν έγινε αντιληπτή κι έτσι η φωτιά γρήγορα επεκτάθηκε στο τριώροφο κτήριο, όπου νοσηλεύονται 20 βαριά ασθενείς με κορωνοϊό.

«Οι καπνοί είναι πάρα πολύ πυκνοί και αυτήν τη στιγμή, δεν έχουμε εικόνα τι γίνεται με τους 20 ασθενείς», σημείωσε ο κ. Χλώρος.

Η πυροσβεστική από την πρώτη στιγμή βοήθησε στην απομάκρυνση ασθενών  και ιατρικού προσωπικού.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ