ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
Στα δικαστήρια μεταφέρθηκε η Ρούλα Πισπιρίγκου -Με κουκούλα στο κεφάλι και αλεξίσφαιρο. Να σημειωθεί ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν έχει πλέον δικηγόρο, αφού ο Απόστολος Λύτρας που την εκπροσωπούσε παραιτήθηκε.
Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Τσαντίρης που είχε ασχοληθεί με την υπόθεση από την αρχή της, δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του στην κάμερα του ΣΚΑΪ, μιλώντας για τον θάνατο της μικρής Τζωρτζίνας.
«Όταν δίνεις υψηλές δώσεις κεταμίνης ο θάνατος θα επέλθει μέσα σε λίγα λεπτά», είπε χαρακτηριστικά ο ιατροδικαστής και έδειξε να λυγίζει.
«Αυτό το περιστατικό θα μπει σε όλα τα βιβλία της ιατρικής. Μιλάμε για κάτι πρωτόγνωρο. Ο τρόπος, η μεθοδολογία και όλα όσα έγιναν είναι πρωτόγνωρα», πρόσθεσε σοκαρισμένος.
ΑΡΧΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ
Οι εξελίξεις στην υπόθεση θρίλερ με τα 3 νεκρά παιδιά από την Πάτρα είναι καταιγιστικές από χθες το απόγευμα, όταν έγινε γνωστό πως η Τζωρτζίνα πέθανε από κεταμίνη που της χορηγήθηκε στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν. Η Ρούλα Πισπιρίγκου συνελήφθη στην Πάτρα και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ. Ανακρίθηκε, αλλά παρέμεινε αμίλητη και ψυχρή, όπως γράψαμε και στο ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις και να σχολιάσει τα ευρήματα της μεγάλης έρευνας. Ζήτησε να τηλεφωνήσει στους συγγενείς της, αλλά δεν είχε τηλεκάρτα. Όπως αναφέρουν πηγές, η 33χρονη είναι ξαπλωμένη στο κρεβάτι του δωματίου χωρίς να κοιμάται.
Βρίσκεται διαρκώς υπό παρακολούθηση, καθώς υπάρχουν φόβοι, ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει κακό στον εαυτό της. Οι πρώτες επισκέψεις, θα έχουν να κάνουν με στενούς συγγενείς της, που θα ξεκινήσουν για την Αθήνα από την Πάτρα. Πλέον οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών εστιάζουν, στο αν υπάρχουν συνεργοί.
Ο δικηγόρος Απόστολος Λύτρας που την εκπροσωπούσε μέχρι χθες παραιτήθηκε και η 33χρονη περιμένει το απόγευμα τις πρώτες επισκέψεις στενών συγγενών της, από την Πάτρα.
Ενώπιον της ανακρίτριας
Μέσα στις επόμενες ώρες, η Ρούλα Πισπιρίγκου θα οδηγηθεί ενώπιον της Ανακρίτριας καθώς από χθες είναι κατηγορούμενη για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της στο Νοσοκομείο Παίδων στις 29 Ιανουαρίου. Η μητέρα, που μέσα σε διάστημα τριών ετών έχασε και τα τρία παιδιά της, καλείται να λογοδοτήσει για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και αναμένεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία για την απολογία της από τη δικαστική λειτουργό.
Σύμφωνα με τον νόμο, αφού η γυναίκα συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος της από την Ανακρίτρια κατόπιν σχετικής εισήγησης της Εισαγγελίας, έχει δικαίωμα να απολογηθεί εντός πέντε ημερών από την εκτέλεση του εντάλματος ώστε να κριθεί η περαιτέρω ποινική της μεταχείριση. Η κατηγορουμένη που είναι αντιμέτωπη με βαρύτατο και εξαιρετικά αναλυτικό κατηγορητήριο, καλείται να δώσει τη δική της εκδοχή σε όσα της καταλογίζονται βάσει της ενδελεχούς έρευνας του Τμήματος Ανθρωποκτονιών. Όπως αναφέρουν μάλιστα δικαστικές πηγές η υπόθεση του θανάτου του παιδιού δείχνει “απολύτως δεμένη” με ισχυρά στοιχεία που συνδέουν ευθέως τη μητέρα με τον θάνατο της Τζωρτζίνας που δέχθηκε θανατηφόρα δόση ή δόσεις συγκεκριμένης φαρμακευτικής ουσίας, η οποία δεν κυκλοφορεί ελεύθερα στο εμπόριο.
Όπως εκτιμάται, η Ανακρίτρια που καλείται να διενεργήσει κύρια ανάκριση για τον θάνατο της 9χρονης, πιθανότατα θα χειριστεί εφόσον υπάρχουν ποινικά ευρήματα και τις υποθέσεις για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών της κατηγορουμένης, της Μαλένας τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών στο Νοσοκομείο Ελπίδα και της μόλις 6 μηνών Ίριδας στο σπίτι της οικογένειας τον Μάρτιο του 2021.
Ο φάκελος της υπόθεσης με τα 3 νεκρά παιδιά από την Πάτρα δεν κλείνει. Οι αστυνομικοί εστιάζουν τώρα στο αν υπάρχουν συνεργοί πίσω από τον θάνατο του παιδιού, με πολλούς να εκφράζουν τη βεβαιότητα πως όλα όσα έγιναν είναι αδύνατον να οργανώθηκαν και να εκτελέστηκαν μόνο από ένα πρόσωπο. Στο μικροσκόπιο βρίσκονται ήδη δύο συγκεκριμένα άτομα, που το επόμενο διάστημα είναι πολύ πιθανό να κληθούν να καταθέσουν…
Η συνέντευξη που έδωσε πριν από δύο 24ωρα – “Ο τρόπος που απαντάει την προδίδει”
Η Ρούλα Πισπιρίγκου θα μιλήσει σήμερα στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, όπως γνωστοποίησε η ίδια η παρουσιάστρια σε τηλεφωνική επικοινωνία στο Happy Day. Οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας είναι ραγδαίες, καθώς πριν από λίγο παραιτήθηκε ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Απόστολος Λύτρας.
“Θα ακούσουμε την Ρούλα σήμερα στην εκπομπή. Η μάνα απαντάει δύο ημέρες πριν από την σύλληψή της για τα φάρμακα και μάλιστα η αλήθεια είναι ότι ο τρόπος που απαντάει την προδίδει. Όταν την ρωτάμε αν γνωρίζει για ουσίες ή φάρμακα που δόθηκαν στο παιδί και όταν την ρωτάμε για βαρβιτουρικά απαντάει βεβαίως… Περισσότερα θα δείτε σήμερα” είπε η Τατιάνα Στεφανίδου.
«Η Πισπιρίγκου πειραματιζόταν με την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα!»
Η εκτίμηση που έχουν πια οι αστυνομικοί και οι εισαγγελικές αρχές είναι ότι σε σχέση με την Τζωρτζίνα η Ρούλα Πισπιρίγκου πειραματιζόταν με την κεταμίνη, σύμφωνα με την real.gr.
Το παιδί γεννήθηκε μια χαρά και το 2019 ήταν η πρώτη φορά που μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο, με τη μητέρα να ισχυρίζεται ότι παρουσιάζει σπασμούς. Εκεί έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις, όπου διαπιστώθηκε ότι το παιδί δεν είχε κάτι. Ωστόσο οι ιατροί συνέστησαν να κάνει πιο εξειδικευμένες εξετάσεις.
Την ώρα που η Τζωρτζίνα βρισκόταν σε μονόκλινο δωμάτιο μόνη με τη μητέρα της παθαίνει το πρώτο επεισόδιο και χρειάστηκε τριάντα λεπτά ανάνηψης από τους θεράποντες ιατρούς. Λόγω αυτού του περιστατικού παιδί έμεινε παραπληγικό και σχεδόν φυτό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα από τα πρώτα συμπτώματα της κεταμίνης είναι οι σπασμοί. Και το παιδί όταν υπέστη το επεισόδιο στο νοσοκομείο είχε σπασμούς.
Από τότε αρχίζει να μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία με τελευταίο το Παίδων, όπου πάλι η μάνα με καθηστέρηση 30 λεπτών, όπως έχουν αναφέρει ιατροί στις καταθέσεις τους, ενημέρωσε ότι το παιδί έχει σπασμούς.
Εγιναν οι απαραίτητες προσπάθειες αλλά η Τζωρτζίνα κατέληξε. Γιατί τα 30 λεπτά; Γιατί η κεταμίνη έχει ως χρόνο δράσης τα 15-20 λεπτά. Οι αρχές πλέον αναζητούν απαντήσεις στα εξής ερωτήματα:
-Εάν υπάρχει συνεργός
-Εάν υπάρχουν κάποιοι από το περιβάλλον της μητέρας που ήξεραν αλλά δεν μίλησαν
-Πού βρήκε η Ρούλα Πισπιρίγκου την κεταμίνη που χορηγείται μόνο με συνταγή και αυτό σε ειδικές περιπτώσεις
-Ο τρόπος με τον οποίο χορηγούσε στο παιδί αυτό το ισχυρό φάρμακο-ναρκωτικό
Ίσως έγιναν 9 απόπειρες δολοφονίας της Τζωρτζίνας
Όπως γράψαμε και σε προηγούμενο άρθρο μας, σύμφωνα με τον Alpha, στον οργανισμό του άτυχου παιδιού, οι ποσότητες κεταμίνης ήταν 6 mg ανά λίτρο αίματος. Αξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι η κεταμίνη εξαφανίζεται από ζωντανούς οργανισμούς μέσα σε μιάμιση ώρα περίπου, γεγονός που κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει ότι αυτός που το χορηγούσε στο παιδί, το γνώριζε.
Συστατικά της περιέχονται και στο γνωστό ως "χάπι του βιασμού", συνεπώς εξαλείφεται από ζωντανό οργανισμό μέσα σε λίγη ώρα, όχι όμως και σε έναν νεκρό οργανισμό... Για αυτό και έγινε ανιχνεύσιμη από τις τοξικολογικές εξετάσεις.
Όπως αναφέρθηκε στον Alpha, η κεταμίνη προκαλεί σπασμούς, σύμπτωμα με το οποίο διακομίστηκε πολλές φορές σε νοσοκομεία της Πάτρας η μικρή Τζωρτζίνα. Συνολικά εννέα ήταν τα επεισόδια, κάτι που οδηγεί στη σκέψη ότι ενδεχομένως όλα αυτά να οφείλονται στη χορήγηση κεταμίνης. Άρα, είναι πιθανό να έγιναν εννέα απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος της 9χρονης!
Γαλεντέρης: Ο θάνατος με κεταμίνη δεν είναι ακαριαίος
Για την ουσία κεταμίνη, που βρέθηκε στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας και προκάλεσε το θάνατό της, μίλησε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».
Εξήγησε πως πρόκειται για αναισθητικό φάρμακο που βοηθά στη διασωλήνωση. «Αν δοθεί σε μεγάλη, ενδοβλέφια ποσότητα μπορεί να σταματήσει την αναπνοή» και να οδηγήσει σε θάνατο.
Αναφορικά με την ποσότητα που βρέθηκε στον οργανισμό του παιδιού είπε πως, πρόκειται για μεγάλη ποσότητα, αφού η κεταμίνη χορηγείται ανάλογα με τα κιλά, «όσο πιο μικρόσωμος είναι κάποιος, τόσο πιο λίγη πρέπει να είναι η ποσότητα».
Ερωτηθείς σχετικά με το αν η 9χρονη είχε βασανιστικό θάνατο, απάντησε πως η κεταμίνη «προκαλεί σταδιακή επιβράδυνση της αναπνοής, μπορεί να προκαλέσει και επιληπτική κρίση και ο θάνατος δεν είναι ακαριαίος».
Τέλος, εξήγησε πως η διάρκεια της δράσης της ουσίας είναι μικρή, αφού σταματά μετά από 20 λεπτά, όμως «η ουσία είναι ανιχνεύσιμη και μετά θάνατον, γι ‘αυτό και ανιχνεύτηκε».