Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Τηλεοπτικές άδειες: Στον Άρειο Πάγο για να απολογηθεί ο Νίκος Παππάς

Ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από δύο προθεσμίες, θα βρεθεί ενώπιον της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου του νόμου περί ευθύνης υπουργών, Ευδοξία Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη. Ο Νίκος Παππάς ήταν ο αρμόδιος υπουργός για το διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, το 2016.

Μετά από ενδελεχή, πολύμηνη, έρευνα η Αρεοπαγίτισσα δικαστική λειτουργός, αφού εξέτασε μία σειρά κρίσιμων προσώπων στην υπόθεση, προχώρησε στην κλήση σε απολογία του Νίκου Παππά αλλά και του Χρήστου Καλογρίτσα, του επιχειρηματία ο οποίος με τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε το καλοκαίρι του 2020, ξεδίπλωσε το «κουβάρι» της υπόθεσης για τις τηλεοπτικές άδειες.

Προ ημερών, ο Χρήστος Καλογρίτσας ολοκλήρωσε την απολογία, ενώπιον της κας Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη, εμμένοντας στις καταγγελίες του για τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καλογρίτσας υποστήριξε ενώπιον της ανακρίτριας «γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξ αιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εν ολίγοις, ο επιχειρηματίας είχε καταγγείλει ότι πως υπήρξε εικονική συναλλαγή με το λιβανέζικο κατασκευαστικό όμιλο CCC προκειμένου να του δοθούν 3.000.000 ευρώ για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Ο Χρήστος Καλογρίτσας, μέσω της μηνυτήριας αναφοράς του απέδιδε στον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Παππά, ρόλο «οργανωτή» στην υπόθεση, προκειμένου η τότε κυβέρνηση να αποκτήσει τον «δικό» της τηλεοπτικό σταθμό, πανελλαδικής εμβέλειας.

Ο Νίκος Παππάς, απαντώντας, μέσω υπομνήματος στην προανακριτική επιτροπή στους ισχυρισμούς του Χρήστου Καλογρίτσα, έκανε λόγο για «βιασμό της λογικής», τονίζοντας πως εκείνος θέσπισε και νομοθέτησε τους όρους του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες και επισημαίνοντας πως ο επιχειρηματίας κηρύχθηκε έκπτωτος και ουδέποτε έλαβε την επίμαχη άδεια.

Η έρευνα της υπόθεσης από τη Βουλή κατέληξε στην άσκηση ποινικής δίωξης από τη Βουλή σε βάρος του Νίκου Παππά και ο φάκελος πέρασε στα χέρια των δικαστών του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Με  την απολογία του Νίκου Παππά θα ολοκληρωθεί η ανακριτική διαδικασία και, στη συνέχεια, το λόγο θα λάβει το ειδικό δικαστικό συμβούλιο του νόμου περί ευθύνης υπουργών το οποίο αποφασίζει για την παραπομπή ή όχι του πρώην υπουργού, στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ