Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Θάνατος Τζωρτζίνας: Ο ιατροδικαστής Καρακούκης διαψεύδει επισήμως δημοσίευμα για εγκληματική ενέργεια

Διαψεύδει επισήμως ο Προϊστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Νικόλαος Καρακούκης, δημοσίευμα που απέδιδε τον θάνατο της Τζωρτζίνας στην Πάτρα, σε εγκληματική ενέργεια.

Η διάψευση ήρθε με επίσημη ανακοίνωση μετά από δημοσίευμα πως η Τζωρτζίνα εισέπνευσε τοξικό αέριο όπως προέκυψε από ιατροδικαστική έρευνα.

Η επίσημη ανακοίνωση του κ. Καρακούκη


Σας γνωρίζουμε ότι το άρθρο που δημοσιεύτηκε στο site protothema.gr την 21/2/2022 κ περί ώρα 18.00 με τίτλο «Σοκ Έγκλημα ο θάνατος της Τζωρτζίνας-Εισέπνευσε τοξικό αέριο» δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.Αντίθετα οι έρευνες συνεχίζονται.
Αθήνα 21/2/2022
Ο Προιστάμενος της Κεντρικής Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας
Νικόλαος Γ. Καρακούκης
Διδάκτωρ Ιατροδικαστικής ΕΚΠΑ

Από επίσημα χείλη, λοιπόν, τονίζεται πως δεν υπάρχουν τελικά αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων που να δείχνουν ότι το κορίτσι έφυγε από τη ζωή από δολοφονική ενέργεια. Μάλιστα, όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ήρθαν σε μια περίοδο που έχουν γεννηθεί πολλά ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση και τα οποία απαιτούν απαντήσεις.

Πηγές από την ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών με βαθιά γνώση του φακέλου της υπόθεσης του αιφνίδιου θανάτου των τριών παιδιών στην Πάτρα διαψεύδουν τις πληροφορίες που κυκλοφόρησαν νωρίτερα για εισπνοή τοξικού αερίου που οδήγησε την Τζωρτζίνα στο θάνατο.

Ειδικότερα, η πληροφορία ήταν ότι η νεκροψία, νεκροτομή αλλά και η επιστημονική εξέταση του 9χρονου κοριτσιού, της Τζωρτζίνας, δείχνει αλλοιώσεις στο οστό της μύτης της, που φέρεται να προέρχεται από εισπνεόμενο αέριο, τοξικό ή δηλητηριώδες, γεγονός που την οδήγησε στο θάνατο.

Με την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα να έχει συγκλονίσει τους πάντες, όλοι αναζητούν οποιαδήποτε πληροφορία που μπορεί να οδηγήσει σε εξιχνίαση του μυστηρίου και απαντήσεις. Ενίοτε διαστάσεις παίρνουν και λανθασμένες πληροφορίες ή παρερμηνείες των στοιχείων που συλλέγουν οι Αρχές και όσοι έχουν αναλάβει να βρουν τις πραγματικές αιτίες για το θάνατο των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας.

Το μυστήριο παραμένει

Οι Αρχές επισημαίνουν ότι οι θάνατοι των τριών παιδιών παραμένουν ανεξήγητοι, εξου και οι έρευνες συνεχίζονται εντατικά, χωρίς ακόμη να μπορεί να αποκλειστεί τίποτα.

Αφού οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ενημερωθούν εκτενώς για όλα τα στοιχεία και με δεδομένο ότι αύριο ή την Τετάρτη αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας, θα ανοίξουν τον πρώτο κύκλο των 25 προσώπων που θα κληθούν να δώσουν κατάθεση.

Πρόκειται για ιατρούς και νοσηλευτές που χειρίστηκαν την υπόθεση της μικρής Τζωρτζίνας.

Νέα στοιχεία: Οι κάμερες και το μονόκλινο

Στο φως έρχονται δε συνεχώς νέα στοιχεία ή περισσότερες πληροφορίες και εξηγήσεις για γεγονότα που ήδη γνωρίζαμε.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος στο MEGA, παιδίατροι στην Πάτρα επισημαίνουν ότι τους είχε προβληματίσει ιδιαίτερα το γεγονός ότι τα κορίτσια παρουσίαζαν προβλήματα υγείας μόνο όταν βρίσκονταν στο μονόκλινο δωμάτιο, χωρίς την επίβλεψη γιατρών, ενώ όταν βρίσκονταν στην ΜΕΘ δεν παρουσίαζαν επεισόδια που να προκαλούν ανησυχία.

Όλα αυτά είχαν δημιουργήσει σαφείς υπόνοιες στους γιατρούς και είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο να τοποθετήσουν κάμερες στους χώρους που νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα, αν και τελικά δεν υλοποιήθηκε αυτό το σχέδιο.

Προβληματισμό δε προκαλεί και η επιλογή μονόκλινου δωματίου.

Η μητέρα σε συνέντευξη που έδωσε είχε ισχυριστεί ότι τα παιδιά έμειναν σε μονόκλινο, γιατί έτσι είχαν προτείνει οι γιατροί. Ωστόσο, όσα δηλώνει η μητέρα έρχονται σε αντίθεση με όσα ισχυρίζονται οι γιατροί, οι οποίοι αποκάλυψαν πως η διαμονή των παιδιών σε μονόκλινο ήταν επίκληση της μητέρας των κοριτσιών, η οποία τους ανέφερε ότι ήταν έγκυος λίγων εβδομάδων και ζαλιζόταν.

Σύμφωνα με το protothema, νέα δεδομένα και ραγδαίες εξελίξεις, προκύπτουν στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας με τον θάνατο των τριών παιδιών. Οι έρευνες ενός και πλέον μήνα και εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων,οδηγούν τις αρμόδιες αρχές στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της μικρής Τζωρτζίνας,οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια. Η νεκροψία, η νεκροτομή αλλά και η επιστημονική εξέταση του 9χρονου κοριτσιού, εντόπισε αλλοίωση στο οστό της μύτης της Τζωρτζίνας που φέρεται να προέρχεται από εισπνεόμενο αέριο, τοξικό ή δηλητηριώδες.

Με απλά λόγια το κοριτσάκι, εισέπνευσε αέριο το οποίο προκάλεσε την ανακοπή καρδιάς και τον αιφνίδιο θάνατο της. Τα νέα δεδομένα, ανοίγουν τη βεντάλια των ερευνών καθώς το επόμενο στάδιο είναι να εντοπιστεί αυτός που στην ουσία δολοφόνησε το παιδάκι. Σε αυτή την περίπτωση, το αμέσως επόμενο στάδιο των ερευνών είναι οι αρχές να σχηματίσουν μια λίστα υπόπτων και μόλις αξιολογήσουν τα στοιχεία, να καταλήξουν στον δολοφόνο και τα κίνητρα του. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από το λεγόμενο “στατιστικό παράδοξο” των τριών θανάτων στην οικογένεια της Πάτρας, υπήρξαν ενδείξεις ότι κάτι περίεργο συμβαίνει ειδικά στην περίπτωση της μικρής Τζωρτζίνας.

Δεν είναι τυχαίο, ότι ο φάκελος ανετέθη στους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής που ξεκίνησαν μια ενδελεχή έρευνα για να εντοπίσουν σε πρώτη φάση το δολοφόνο της Τζωρτζίνας και σε δεύτερο χρόνο αν οι θάνατοι και των άλλων δύο κοριτσιών της Μαλένας και της Ίριδος οφείλονται σε εγκληματική ενέργεια. Έτσι, αφού ενημερώθηκαν εκτενώς για όλα τα στοιχεία και με δεδομένο ότι αύριο αναμένονται τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων, οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών θα ανοίξουν τον πρώτο κύκλο των 15 προσώπων που θα κληθούν να δώσουν κατάθεση. Πρόκειται για ιατρούς και νοσηλευτές που χειρίστηκαν την υπόθεση της μικρής Τζωρτζίνας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...