Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Θρίλερ στην Κέρκυρα: Εντοπίστηκαν ζωντανοί πέντε από τους αγνοούμενους του φλεγόμενου πλοίου Euroferry Olympia (upd)

Συνεχίζεται το θρίλερ με το φλεγόμενο πλοίο στην Κέρκυρα...

Έπειτα από μεγάλη επιχείρηση η ΕΜΑΚ κατάφερε να διασώσει τους δυο άνδρες που είχαν εγκλωβιστεί στο φλεγόμενο πλοίου.

Όπως μετέδωσε το MEGA, λίγο μετά τις 5 το μεσημέρι τα σωστικά συνεργεία της ΕΜΑΚ, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους δυο άντρες. Παράλληλα, συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό των 11 αγνοουμένων, ανάμεσά τους και 3 Έλληνες.

Όπως τόνισε ο κ.Λαγκαδιάνος καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο πλοίο από 3 ρυμουλκά σκάφη με πυροσβεστική δυνατότητα και επιβατηγό οχηματαγωγό Ε/Γ-Ο/Γ ανοικτού τύπου το οποίο μεταφέρει δύο πυροσβεστικά οχήματα. Αναμένονται επίσης ένα πλωτό πυροσβεστικό καθώς και ένα ρυμουλκό με αυξημένη πυροσβεστική δυνατότητα.

Στο σημείο μεταβαίνει εξάλλου Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ λαμβάνονται, με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας, ενδεικνυόμενα μέτρα αποφυγής θαλάσσιας ρύπανσης.

Διασώστες της ΕΜΑΚ απεγκλώβισαν δύο επιβάτες του φλεγόμενου Euroferry Olympia, ενώ έχουν εντοπιστεί ζωντανοί μέσα στο πλοίο πέντε από τους αγνοούμενους.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, διασώστες της ΕΜΑΚ κατάφεραν να απεγκλωβίσουν έναν Τούρκο κι έναν Βούλγαρο, που βρίσκονταν στο πλοίο.

Η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των εγκλωβισμένων που παραμένουν στο φλεγόμενο πλοίο Euroferry Olympia ανοιχτά της Κέρκυρας είναι σε πλήρη η εξέλιξη.

Πάντως, εξακολουθούν να παραμένουν αγνοούμενοι από τη φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο και ανάμεσά τους βρίσκονται τρεις Έλληνες και μια Ελληνίδα που έχει βουλγάρικο όνομα.

Στο σημείο του ναυτικού ατυχήματος έχει σπεύσει, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το Λιμενικό με ανακοίνωσή του και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ λαμβάνονται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας ενδεικνυόμενα μέτρα αποφυγής θαλάσσιας ρύπανσης.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο πλοίο από τρία ρυμουλκά σκάφη με πυροσβεστική δυνατότητα και Ε/Γ-Ο/Γ ανοικτού τύπου το οποίο μεταφέρει δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Βίντεο-ντοκουμέντο: Καρέ-καρέ η διάσωση επιβατών του πλοίου Euroferry Olympia από το ιταλικό σκάφος

Η ανακοίνωση της Grimaldi για τη φωτιά στο πλοίο της

Ανακοίνωση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ξέσπασε η φωτιά στο Euroferry Olympia εξέδωσε η πλοιοκτήτρια εταιρεία Grimaldi.

Όπως αναφέρει η πυρκαγιά ξέσπασε στο γκαράζ νούμερο τρία και το προσωπικό της κινητοποιήθηκε άμεσα για την κατάσβεση της φωτιάς και στη συνέχεια, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ο κυβερνήτης πληροφόρησε τις αρμόδιες ελληνικές και ιταλικές Αρχές και αποφάσισε την εγκατάλειψη του πλοίου.

Τα μέλη του πληρώματος είναι ελληνικής και ιταλικής υπηκοότητας και στο γκαράζ υπήρχαν 32 οχήματα. Το πλοίο φέρει σημαία Ιταλίας και καθελκύστηκε το 1995.
Από τα μέχρι στιγμής δεδομένα δεν φαίνεται μέχρι στιγμής να έχει επηρεαστεί η συνολική σταθερότητα του σκάφους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ η φωτιά ξεκίνησε από το τρίτο κατάστρωμα και αυτή τη στιγμή το πλοίο καίγεται από άκρη σε άκρη. Την ίδια ώρα μεγάλη ήταν κινητοποίηση των ελληνικών αρχών είναι μεγάλη.

Οι αγνοούμενοι είναι 11. Δύο βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο γκαράζ του πλοίου, ένας Τούρκος και ένας Βούλγαρος που νωρίτερα επικοινώνησαν μέσω κινητού με τις αρχές και ζήτησαν βοήθεια.

Ανάμεσα στους 11 αγνοούμενους βρίσκονται τρεις Έλληνες και μια Ελληνίδα που έχει βουλγάρικο όνομα.

Στο φλεγόμενο πλοίο και μονάδα υποβρυχίων αποστολών


Στο σημείο του ναυτικού ατυχήματος σπεύδει, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα το Λιμενικό με ανακοίνωσή του και Κλιμάκιο της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, ενώ λαμβάνονται με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας ενδεικνυόμενα μέτρα αποφυγής θαλάσσιας ρύπανσης.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται η προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο πλοίο από τρία ρυμουλκά σκάφη με πυροσβεστική δυνατότητα και Ε/Γ-Ο/Γ ανοικτού τύπου το οποίο μεταφέρει δύο πυροσβεστικά οχήματα. Αναμένονται ένα πλωτό πυροσβεστικό καθώς και ένα ρυμουλκό με αυξημένη πυροσβεστική δυνατότητα.

Η φωτιά καίει στο επιβατηγό Euroferry Olympia από τις 4 τα ξημερώματα και το καίει από άκρη σε άκρη.

Εντωμεταξύ 278 επιβαίνοντες του πλοίου που έπιασε φωτιά ανοιχτά της Κέρκυρας, έχουν μεταφερθεί με ασφάλεια στο λιμάνι του νησιού από νωρίς το πρωί, με το σκάφος της Ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας και το Ναυαγοσωστικό σκάφος Λ.Σ. .

Δέκα άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, είτε με ορθοπεδικά τραύματα είτε με αναπνευστικά προβλήματα ενώ οι υπόλοιποι διασωθέντες από το Euroferry Olympia μεταφέρονται σε ξενοδοχεία για φιλοξενία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...