Τεχνολογία

Κινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν όπλο κατευθυνόμενης ενέργειας σαν το Death Star του Star Wars

Κινέζοι επιστήμονες ανακοίνωσαν την ανάπτυξη ενός όπλου κατευθυνόμενης ενέργειας που χρησιμοποιεί συγκλίνουσες δέσμες μικροκυμάτων για να στοχεύει και να διαταράξει ηλεκτρονικά συστήματα. Φυσικά, η σύγκριση με το Death Star του Star Wars είναι αναπόφευκτη, αφού κάπως αντίστοιχα λειτουργούσε και στις θρυλικές ταινίες του George Lucas το διαστημόπλοιο του Darth Vader.

Όπως αναφέρει το unboxholics.com, το κινέζικό αυτό σύστημα χρησιμοποιεί πολλαπλά οχήματα εκπομπής μικροκυμάτων που συγχρονίζονται για να παράγουν μια ενιαία, συγκεντρωμένη δέσμη. Θεωρητικά, θα μπορούσε να εμποδίσει δορυφορικές επικοινωνίες και να απενεργοποιήσει ηλεκτρονικές συσκευές, αν και η εφαρμογή του στον πραγματικό κόσμο μπορεί να αντιμετωπίσει σημαντικές προκλήσεις.

Ο σχεδιασμός απαιτεί εξαιρετικά υψηλή ακρίβεια, αφού τα οχήματα εκπομπής πρέπει να τοποθετούνται με απόκλιση χιλιοστού και να συγχρονίζονται σε χρονικό διάστημα picoseconds, δηλαδή τρισεκατομμυριοστά του δευτερολέπτου. Για την επίτευξη αυτού του επιπέδου ακρίβειας, ενσωματώθηκαν βοηθητικά συστήματα τοποθέτησης laser-ranging και πομποί οπτικών ινών. Αυτά τα μέτρα διασφαλίζουν ότι οι δέσμες μικροκυμάτων συγκλίνουν σωστά, ενισχύοντας τη συνδυαστική τους ισχύ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ωστόσο, οι ερευνητές αναγνωρίζουν ότι αυτές οι αυστηρές συνθήκες κάνουν την τεχνολογία ιδιαίτερα εξαρτώμενη από τις περιβαλλοντικές συνθήκες. Η εμβέλεια του όπλου λοιπόν περιορίζεται από τις επιπτώσεις της διασποράς σκόνης και της υγρασίας στις δέσμες των μικροκυμάτων. Αν και η αύξηση της ισχύος θα μπορούσε να ξεπεράσει αυτόν τον περιορισμό, οι ενεργειακές απαιτήσεις υπερβαίνουν επί του παρόντος τις δυνατότητες των υπαρχόντων συστημάτων μπαταριών. Οι ερευνητές βέβαια ισχυρίζονται ότι το φαινόμενο «1+1>2» του συστήματος ενισχύει τον αντίκτυπό του, αλλά αυτός ο ισχυρισμός φαίνεται να αμφισβητεί την αρχή διατήρησης της ενέργειας, υποδεικνύοντας ότι απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση για την επικύρωση των δυνατοτήτων του όπλου.

Το αν αυτή η τεχνολογία μπορεί να μεταβεί από το εργαστήριο στην πρακτική χρήση λοιπόν, θα εξαρτηθεί από την υπέρβαση των πολύπλοκων προκλήσεων του πραγματικού κόσμου, όπως η μεταβλητότητα του περιβάλλοντος και οι περιορισμοί στην παροχή ενέργειας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει ο ρωσικός πυραύλος Oreshnik! Η Ουκρανία παρουσίασε τα συντρίμμια του-"Πρώτη φορά ανακαλύπτεται κάτι τέτοιο"-(βίντεο-εικόνες)

Ο πύραυλος είχε έξι πολεμικές κεφαλές, καθεμία από τις οποίες έφερε έξι υποπυρομαχικά, και πετούσε με μέγιστη ταχύτητα...