Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Δολοφονία Άλκη: Προθεσμία πήρε ο 12ος κατηγορούμενος για την Πέμπτη

Στην απολογία του 12ου συλληφθέντα για την εμπλοκή του στην φονική επίθεση με θύμα τον 19χρονο Άλκη, στην Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας την Τρίτη, στον ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο συνήγορος της οικογένειας του άτυχου 19χρονου, αλλά και των δύο φίλων του που τραυματίστηκαν στην ίδια επίθεση, «ο συλληφθείς υποστηρίζει ότι απλώς μετέφερε άλλους στην περιοχή. Τους μετέφερε γιατί;», προσθέτοντας πως με τον νέο Ποινικό Κώδικα, όλοι οι εμπλεκόμενοι αντιμετωπίζονται το ίδιο από την Δικαιοσύνη, ασχέτως του είδους και του βαθμού εμπλοκής τους.\

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Όσο προχωρά η διερεύνηση της υπόθεσης και αποκαλύπτονται στοιχεία, προκύπτει πως ήταν μια πολύ καλά οργανωμένη καταδρομική επιχείρηση. Τα αυτοκίνητα που «περιπολούσαν» στα στενά, έψαχναν να βρουν τα παιδιά», συμπλήρωσε ο κ. Κούγιας.

Ο ποινικολόγος συμπλήρωσε δηκτικά πως «δώδεκα μέχρι τώρα (ενν. συλληφθέντες) και κανείς δεν χτύπησε τον Άλκη».

Όπως ανέφερε ο Αλέξης Κούγιας, η οικογένεια του Άλκη έχει αντίγραφο της δικογραφίας μέχρι και την κατάθεση του πρώτου κατηγορούμενου, ενώ σήμερα ο ίδιος θα μιλήσει με την ανακρίτρια για τυχόν επιπλέον ανακριτικές πράξεις που απαιτούνται, λέγοντας πάντως πως «είμαι ήσυχος ό,τι η ανακρίτρια θα κάνει ότι πρέπει».

«Νομίζω αναζητείται και 13ος, δεν γνωρίζω ποια ακριβώς είναι η εμπλοκή του με το περιστατικό, αλλά ειλικρινά νομίζω ότι δεν θα κλείσει εδώ ο κύκλος», προσέθεσε ο κ. Κούγιας, λέγοντας πως θα προκύψουν νέα στοιχεία από τα αποτελέσματα μιας σειράς εξετάσεων που αναμένεται να βγουν το επόμενο διάστημα.

 

Στην ανακρίτρια οδηγήθηκε ο 12ος εμπλεκόμενος στη δολοφονία του Άλκη


Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης έφτασε πριν από λίγο ο 22χρονος “Ντίνος”, ο οποίος κατηγορείται για την εμπλοκή του στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στην περιοχή Χαριλάου.

Ο 12ος φερόμενος ως δράστης θα βρεθεί ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας, όπως αναφέραμε και σε προηγούμενο άρθρο μας από όπου αναμένεται να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο “Ντίνος” είναι ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου (γκρι Polo) που μετέφερε την ομάδα των δραστών στο σημείο της δολοφονίας.

Ο 22χρονος διώκεται για από κοινού ανθρωποκτονία με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή, όπως επίσης για οπλοκατοχή, καθώς στο όχημά του εντοπίστηκε ένας σουγιάς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια του 22χρονου φερόμενου ως δράστη, ο ίδιος δεν είναι οργανωμένος οπαδός και δεν συμμετείχε στο επεισόδιο. Μάλιστα, η οικογένειά του σημειώνει ότι βρισκόταν συνεχώς εντός του αυτοκινήτου.

Υπενθυμίζεται πως για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη απολογήθηκαν και κρίθηκαν προφυλακιστέα αλλά 11 άτομα.

Παράλληλα, από τον συνήγορο της οικογένειας του Άλκη ζητήθηκε η άρση απορρήτου των δραστών, ενώ την Παρασκευή θα γίνει στην ΓΑΔΘ η αναγνώριση των δραστών από την παρέα του Άλκη.

Προθεσμία πήρε ο 12ος κατηγορούμενος για την Πέμπτη

Προθεσμία για να απολογηθεί μεθαύριο Πέμπτη, πήρε από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ο 22χρονος και 12ος κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, ο οποίος παραδόθηκε, το πρωί της Δευτέρας στην ΕΛ.ΑΣ.

Ο 22χρονος οδηγήθηκε, γύρω στις 11 το πρωί, στο γραφείο της εισαγγελέως και στη συνέχεια παρουσιάστηκε ενώπιον της ανακρίτριας που διερευνά την υπόθεση.

Ξεχωριστή δικογραφία γιατί βρέθηκε ένας σουγιάς στο αυτοκίνητό του

Καθώς στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένας σουγιάς σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία εναντίον του για παράνομη οπλοκατοχή, υπόθεση για την οποία παραπέμφθηκε να δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Ο σουγιάς κατασχέθηκε και απεστάλη για εργαστηριακή εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.

Στο μεταξύ, στα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης βρέθηκε νωρίτερα ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος των γονιών του 19χρονου Άλκη. Ο γνωστός ποινικολόγος -όπως δήλωσε- ενημερώθηκε από την 7η ανακρίτρια για τις ανακριτικές πράξεις στις οποίες προέβη ή ζήτησε να γίνουν και -μεταξύ άλλων- ανέφερε ότι την ερχόμενη Παρασκευή θα υπάρξει διαδικασία αναγνώρισης των κατηγορουμένων από την παρέα του Άλκη, τους δύο φίλους του, που τραυματίστηκαν και τους άλλους δύο που πρόλαβαν και ξέφυγαν. Αυτό αποφασίστηκε να γίνει προκειμένου -σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα ευρήματα, όπως η λήψη DNA- να αποσαφηνιστεί ο βαθμός συμμετοχής καθενός στο έγκλημα.

Η διαδικασία αναμένεται να διεξαχθεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...