Κοινωνία

Αιχμάλωτοι '74: Επίδομα θα δοθεί σε όλους μετά από 48 χρόνια

Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησης του υπουργού Οικονομικών, Κωνσταντίνου Πετρίδη, με αντιπροσωπεία των αιχμαλώτων υπό τον πρόεδρο τους, Βάσο Χρίστου, σύμφωνα με το philenews.com.

Όπως μας είπε ο κ. Χρίστου, το επίδομα θα δίνεται στο σύνολο των αιχμαλώτων (περίπου 700) χωρίς κριτήρια ή άλλες διαδικασίες. Συνολικά το ετήσιο κόστος θα κυμαίνεται στο €1,5 εκατ. Το επίδομα θα δοθεί αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου 2022. Ο κ. Χρίστου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ευόδωση του στόχου των αιχμαλώτων, κάτι το οποίο συνιστά, όπως ανέφερε, αναγνώριση της προσφοράς τους. Όπως επισημαίνει, στα αρχικά στάδια οι αρμόδιοι δεν δέχονταν καν να ακούσουν το αίτημα, το οποίο είχε τεθεί προ τριετίας, και χρειάστηκε αρκετός χρόνος να αρχίσουν να το συζητούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη χθεσινή συνάντηση ήταν παρόντες και οι βουλευτές Χρίστος Σενέκης και Ρίτα Σούπερμαν, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων Νίκος Κέττηρος, ο οποίος θα παρευρισκόταν, απουσίαζε λόγω κορωνοϊού. Ο πρόεδρος των αιχμαλώτων εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Νίκο Κέττηρο και στον Χρίστο Σενέκη, ο οποίος, όπως εξήγησε, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην έγκριση του αιτήματος των αιχμαλώτων.

Συγκεκριμένα, όπως είπε ο κ. Χρίστου, ο κ. Σενέκης ήγειρε το θέμα του επιδόματος με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο, ο οποίος περιέλαβε το αίτημα στα έξι σημεία τα οποία ζήτησε να υλοποιηθούν προκειμένου να ψηφίσει το κόμμα τον προϋπολογισμό του κράτους. Τότε, το αίτημα έγινε αποδεκτό από τον υπουργό Οικονομικών. Τέλος, ο κ. Χρίστου εξέφρασε ευχαριστίες προς την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Προσφύγων για τη διαχρονική στήριξη των αιτημάτων των αιχμαλώτων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η απαρχή της Νεοθωμανικής αυτοκρατορίας είναι γεγονός, η Τουρκία στέλνει το Ορούτς Ρέις στη Σομαλία να ψάξει για φυσικό αέριο και πετρέλαιο

Η Σομαλία έχει παραχωρήσει τα χωρικά της ύδατα στην Τουρκία ενώ η Άγκυρα διατηρεί μια τεράστια βάση στην Αφρικανική...