Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Η συγκινητική ιστορία της Παγώνη: Αποφάσισα να γίνω γιατρός όταν...

Για την περιπέτεια της υγείας του πατέρα της που την οδήγησε και στην απόφαση να γίνει γιατρός, σε ηλικία μόλις επτά ετών, μίλησε η Ματίνα Παγώνη, η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας – Πειραιά, που όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας πρωταγωνιστεί στην ενημέρωση των πολιτών για τον ιό.

«Ήταν ένα πολύ δύσκολο γεγονός. Ήμουν επτά χρονών, όταν ο πατέρας μου έπαθε ένα πολύ σοβαρό τροχαίο και νοσηλεύτηκε στο ΚΑΤ, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Εγώ ήθελα πολύ να τον δω, ήταν καλοκαίρι. Ήθελα να τον δω στη μονάδα, δεν ήξερα τι εστί μονάδα. Ήμουν ένα μικρό παιδί που ήθελε να δει τον πατέρα του», είπε στον ΑΝΤ1 η κ. Παγώνη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνέχιζε λέγοντας: «έκλαιγα και χτυπιόμουν, οπότε ο διευθυντής της μονάδας μου είπε “ωραία, θα σε πάω. Πρέπει, όμως, να σου πω κάποια πράγματα. Πρέπει να έχεις θάρρος και να είσαι ψύχραιμη και δεν θα κλάψεις. Εάν μου υποσχεθείς, τότε εγώ θα σε πάω στη μονάδα”. Είπα βέβαια, εγώ δεν θα κλάψω, μια χαρά θα είμαι και θα μπω να δω τον μπαμπά μου».

Περιέγραψε ότι της φόρεσαν μάσκα, μπήκε στη μονάδα όπου βρίσκοταν πολλοί διασωληνωμένοι ασθενείς και δεν κατάλαβε ποιος ήταν ο πατέρας της.

«Πλησίασα, με πήγε κοντά κι εγώ νόμιζα πως θα μου μιλήσει και θα τον φιλήσω, αλλά μου εξήγησε (ο γιατρός) πως υπάρχουν τα μηχανήματα και δεν μπορούσε».

«Ρώτησα θα γίνει καλά;», είπε παρακάτω στη συνέντευξή της η κ. Παγώνη. «Μου απάντησε (ο γιατρός) ότι εμείς είμαστε εδώ για όλους αυτούς τους ασθενείς που βλέπεις για να τους κάνουμε καλά. Κι απαντώ εκείνη τη στιγμή και εγώ θα γίνω γιατρός, για να κάνω καλά τους ασθενείς. Μόλις βγήκαμε, ήθελα να κλάψω, αλλά τον κρατούσα από το χέρι και τον έσφιγγα. Δεν έκλαψα γιατί το είχα υποσχεθεί. Βγήκαμε και με ρωτούσαν οι συγγενείς, η μαμά μου, όλοι “τί έγινε; τί είδες;” αλλά δεν μιλούσα. Δεν μίλησα ποτέ για αυτό το γεγονός, παρά μόνο όταν πήγαμε στο σπίτι, πήγα κι έκλαψα μόνη μου στο δωμάτιο γιατί ήθελα να ξεσπάσω. Μετά έλεγα σε όλους εγώ θα γίνω γιατρός. Έτσι ξεκίνησε αυτή η ιστορία», ανέφερε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ήταν μια προσωπική περιπέτεια. Θα πω και κάτι άλλο… Ένα παιδί δεν πρέπει να μπαίνει σε μονάδα. Ακόμη και τώρα τις εικόνες εκείνες τις έχω ζωντανές. Όχι μόνο τον πατέρα μου, είναι τραυματική εμπειρία. Ακόμη θυμάμαι και τους υπόλοιπους ασθενείς που ήταν εκεί στα διπλανά κρεβάτια διασωληνωμένοι», πρόσθεσε.

Έφυγα για να σπουδάσω από το Άργος για Ιταλία – Είχα από τότε τσαγανό και ήμουν πάντα κοκέτα

«Ήμουν πρώτη μαθήτρια, μπήκα στη Θεσσαλονίκη στην κτηνιατρική αλλά δεν μου άρεσε, είχα μάθει τα Ιταλικά, και έκανα την αίτηση και έφυγα κατευθείαν για την Ιταλία. Εκεί έκανα τις σπουδές μου. Ήμουν μοναχοπαίδι, ήταν δύσκολο να φύγει ένα παιδί με μια βαλίτσα από το Άργος, παρόλα αυτά εγώ είχα τσαγανό από τότε, ήμουν πάντα κοκέτα, είχα κάνει μια συμφωνία με τους γονείς μου, είχα πει θα είμαι άριστη μαθήτρια, όμως εγώ θα φοράω και θα ντύνομαι όπως μου αρέσει. Και έτσι ξεκίνησε η ιστορία του ντυσίματος και βέβαια σε ηλικία 17 ετών, βαφόμουν, φόραγα μίνι, ρολόγια μεγάλα, γυαλιά ηλίου πολλά έχω αδυναμία, έχω δυνατή συλλογή» είπε η Ματίνα Παγώνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όταν γνώρισα τον Ανδρέα Παπανδρέου στο νοσοκομείο του είπα «πρόεδρε, εγώ είμαι ΝΔ»

Η Ματίνα Παγώνη αποκάλυψε ότι είχε γνωρίσει στο νοσοκομείο που εργαζόταν τον Ανδρέα Παπανδρέου.

«Ήμουν στο “Γεννηματάς” επιμελήτρια ΄Β, και εφημέρευα στην παθολογική κλινική. Ο Παπανδρέου νοσηλευόταν τότε στην καρδιολογική κλινική επί Κρεμαστινού. Δεν ήταν όλοι οι γιατροί του εκεί ήμασταν οι εφημερεύοντες, κάνει έναν πυρετό 39, και μέχρι να έρθουν οι γιατροί του, από το σπίτι φώναξαν την παθολόγο, πάω τον πλησιάζω και του λέω πρόεδρε εγώ είμαι ΝΔ απλά ήρθα να σας δω, και μου λέει έχουμε ωραίες γιατρίνες, δεν έχει σημασία, μου λέει τι κάνεις τι ειδικότητα, είπαμε για τον πυρετό και μετά μιλήσαμε για τα συνδικαλιστικά και μου λέει θα γίνεις μεγάλη συνδικαλίστρια στο λέω εγώ. Ούτε εγώ περίμενα ότι θα συναντιόμασταν, έτυχε εκείνο το βράδυ».

Παγώνη στο MEGA: Πότε θα πετάξουμε τις μάσκες & τι ισχύει για την 3η δόση

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, αναφορικά με τις εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού, πότε αναμένεται να πετάξουμε τις μάσκες, αλλά και τη σύγχυση που έχει δημιουργηθεί για μεγάλες ομάδες ανθρώπων σχετικά με την έκδοση πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού για όσους νοσούν δεύτερη φορά.

 

«Οι μάσκες θα πεταχτούν όταν πρέπει»

Σχολιάζοντας το ότι στη Δανία πέταξαν τις μάσκες, και κάνοντας μια πρόβλεψη για το πότε θα μπορεί αυτό να γίνει και στην Ελλάδα, η κ. Παγώνη είπε ότι «Η Δανία έχει 90% εμβολιασμούς. Οι άνω των 60 έχουν κάνει 3η δόση στο 87%. Δεν πρέπει να συγκρίνουμε το γιατί πέταξαν εκεί τις μάσκες. Οι μάσκες θα πεταχτούν όταν πρέπει, όταν ανεβάσουμε τα ποσοστά των εμβολιασμών εκεί που πρέπει. Είμαστε ακόμα στο 69%. Δεν πρέπει να ξεσηκωνόμαστε, δε συγκρίνονται τα κράτη μεταξύ τους, γιατί έχουν άλλες παραμέτρους. Έχουμε 300.000 άνω των 60 που είναι ανεμβολίαστοι, και περίπου άλλους τόσους που πρέπει να κάνουν την 3η δόση. Δε θα πετάξουμε τις μάσκες ούτε το Πάσχα, αλλά θα περάσουμε ένα ωραίο Πάσχα που δε θα συγκρίνεται με τα προηγούμενα».

Παραμένει η σύγχυση με τα πιστοποιητικά νόσησης & εμβολιασμού

Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε και η κ. Εβελίνα Χαλαμπαλάκη, η οποία περιέγραψε το πρόβλημα που έχουν στην έκδοση πιστοποιητικού νόσησης και εμβολιασμού όσοι νοσούν για δεύτερη φορά.

«Αρχικά το θέμα ήρθε εις γνώσην μου από ανθρώπους νοσήσαντες για δεύτερη φορά που με πλησίασαν για να τους ενημερώσω για την έκδοση πιστοποιητικού νόσησης για δεύτερη φορά. Είχα και εγώ νοσήσει για δεύτερη φορά. Μιλούσα με τον ΕΟΔΥ και προσπαθούσα να μπω στο σύστημα για να εκδώσω τα πιστοποιητικά μου, και δεν με άφηνε το σύστημα. Θέλουν αυτοί οι άνθρωποι να κάνουν και την 3η δόση και το σύστημα δεν τους αφήνει. Εγώ είμαι τυχερή – όπως μου είπε ο ΕΟΔΥ – και μπόρεσα να εκδώσω για δεύτερη φορά πιστοποιητικό νόσησης», είπε η κ. Χαλαμπαλάκη.

«Η ιστορία αυτή έχει φτάσει στο υπουργείο, στους αρμόδιους. Θα πρέπει η ομάδα του υπουργείου που ασχολείται με τους εμβολιασμούς να το λύσει άμεσα. Δεν είναι ένας και δύο άνθρωποι. Το θέμα απασχολεί πολύ κόσμο. Υπάρχει πολύς κόσμος που έχει νοσήσει για δεύτερη φορά. Αρκετοί είναι και αυτοί που δεν ήθελα να δηλώσουν ότι νοσούν», σημείωσε από την πλευρά της η κ. Παγώνη.

Αναφερόμενη στα όσα πρέπει να περιμένουμε από εδώ και πέρα στο μέτωπο της πανδημίας, η κ. Παγώνη είπε ότι «Τον κορωνοϊό τον σπουδάσαμε εδώ και δύο χρόνια. Βλέπουμε πώς πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε. Έχουν βγει τα φάρμακα, έχουν προχωρήσει τα πρωτόκολλα, βγήκαν και τα καινούργια εμβόλια, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στις χώρες που δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου. Δεν έχουν παρενέργειες, είναι δύο δόσεις, και η θερμοκρασία συντήρησής τους είναι πολύ απλή, από 2 έως 4 βαθμούς».

«Η επιτροπή θα εισηγηθεί αν θα κάνουμε μια φορά το χρόνο τους εμβολιασμούς, καλό θα είναι να βγει ένα εμβόλιο για όλους τους κορωνοϊούς μια φορά το χρόνο, να ηρεμίσουμε όλοι», πρόσθεσε η ίδια.

«Με την 3η δόση ενισχύεται πολύ ο οργανισμός»

«Η 3η δόση γίνεται επειδή εξασφαλίζει με τα αντισώματα που παρέχει στον οργανισμό προστασία, και για την Όμικρον και τις υποπαραλλαγές της, και πιστεύω ότι θα καλύπτει ό,τι έχουμε με κορωνοϊό. Για την 4η δόση ας μην προτρέχουμε, θα εισηγηθεί η επιτροπή εμβολίων. Στην 3η δόση είμαστε ακόμα πολύ πίσω. Με την 3η δόση ενισχύεται ο οργανισμός πολύ, για αυτό επιμένουμε για τον εμβολιασμό», εξήγησε τέλος η κ. Παγώνη αναφερόμενη στην 3η δόση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ιρανικό ΜΜΕ: (Τούρκοι) Παγίδευσαν εκρηκτικό μηχανισμό και ανατίναξαν αμερικανική αυτοκινητοπομπή στην Χασάκα της Συρίας (Βίντεο)

Τούρκοι και Σύριοι Τζιχαντιστές απο κοινού θέλουν να προκαλέσουν πλήγμα στις αμερικανικές δυνάμεις για να πάρουν πίσω...
Βαλκάνια 0

Σημεία των καιρών; Το Ισραήλ κατηγορεί την Αίγυπτο για στρατό στο Σινά-Στον ουρανό του Βορονέζ εμφανίστηκαν σύννεφα σε σχήμα τεράστιου Σταυρού (Βίντεο)

Ο Ρώσος Πατριάρχης ανέφερε ότι "μυρίζει ήδη αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννη”-Οι προφητείες των Αγίων της ελληνικής εκκλησίας...