Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Δολοφονία Άλκη: Απολογούνται οι δύο - Σοκαριστικές καταθέσεις - Φωτογραφίες των εμπλεκόμενων στην εν ψυχρώ εκτέλεση

Φωτογραφικά ντοκουμέντα από τους συλληφθέντες αλλά και το σημείο που βρήκε τραγικό θάνατο ο 19χρονος Άλκης, βλέπουν το φως της δημοσιότητας στο in.gr.

Οι φωτογραφίες από το σημείο της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη είναι αυτές που οδήγησαν στην ταυτοποίηση των δραστών από τις αρχές. Η σκηνή του εγκλήματος, γεμάτη στα αίματα συγκλονίζει. Οι φωτογραφίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας δείχνουν όσα έμειναν πίσω όταν οι δράστες ολοκλήρωσαν το «έργο» τους και ο Άλκης πια ήταν νεκρός. Την ίδια στιγμή οι δύο φίλοι του 19χρονου αναφέρουν όλα όσα σοκαριστικά έζησαν όταν τους επιτέθηκε το «τάγμα» των χούλιγκαν.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο από την ΕΡΤ και το in.gr και στο τέλος του κειμένου

    

Αυτή την ώρα βρίσκονται στο γραφείο της ανακρίτριας που έχει αναλάβει την πολύκροτη υπόθεση, ώστε να απολογηθούν. Πρόκειται για έναν 20χρονο Αλβανό και έναν 21χρονο Έλληνα που βρίσκονταν στο πρώτο αυτοκίνητο, Citroen το οποίο εμπλέκεται στη δολοφονία.

Δείτε το βίντεο από το thesstoday.gr

Ο Αλβανός φέρεται ότι μαχαίρωσε στο πόδι και τραυμάτισε έναν από τους φίλους του Άλκη, ενώ ο Έλληνας φέρεται πως συμμετείχε στην επίθεση.

Διώκονται -μεταξύ άλλων- για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Τους κατηγορουμένους τους έφεραν από την πίσω πόρτα των δικαστηρίων, ώστε να αποφευχθούν επεισόδια και εντάσεις που σημειώθηκαν την προηγούμενη φορά που παρευρέθηκαν στον χώρο. Γύρω από το κτίριο έχουν αναπτυχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Οι κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα που «καίνε» τον 23χρονο

Νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως της δημοσιότητας για την άγρια δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη που έχει συγκλονίσει τη χώρα

Το πρωί της Τετάρτης ξεκίνησαν τις απολογίες τους ενώπιον της 7ης τακτικής ανακρίτριας οι οκτώ κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν την Κυριακή για την εμπλοκή τους στην πολύκροτη δολοφονική επίθεση.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκαν πριν από λίγα λεπτά οι δύο από τους κατηγορούμενους: Πρόκειται για έναν Αλβανό κι έναν Έλληνα. Η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, Πέμπτη, και την Παρασκευή με την απολογία των υπόλοιπων έξι.

Δείτε το βίντεο του grtimes.gr

Σύμφωνα με το ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος τους, οι δέκα συλληφθέντες (σ.σ.: ανάμεσά τους είναι και ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής που οδηγούσε το λευκό Citroen) διώκονται μεταξύ άλλων για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, η οργανωμένη επίθεση πραγματοποιήθηκε από την συμμορία των «12» με μαχαίρι, σιδερένιους σωλήνες, ξύλινο στειλιάρι, δρεπάνι.

Οι δράστες επέβαιναν σε τρία αυτοκίνητα, ένα Renault Clio μαύρο, ένα Citroen C3 λευκό και ένα VW Polo σκούρου χρώματος, όπου στο καθένα υπήρχαν από τέσσερις δράστες.

Ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής, που ήταν και ο οδηγός και του λευκού Citroen και συνελήφθη 24 ώρες από την αιματηρή επίθεση, ήταν εκείνος που κατονόμασε τους υπόλοιπους 11, εκτός από έναν τα στοιχεία του οποίου δεν γνώριζε, όπως υποστήριξε.

Οι κλήσεις και τα γραπτά μηνύματα

Παράλληλα, σημαντικά είναι και τα γραπτά μηνύματα που φέρεται να αντάλλαξε ο 23χρονος μαζί με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λίγες ώρες πριν τη δολοφονία του Άλκη.

Ειδικότερα, το απόγευμα πριν την αιματηρή επίθεση, ο 23χρονος είχε επικοινωνία μέσω της εφαρμογής Messenger με τον 20χρονο συγκατηγορούμενό του. Το πρώτο μήνυμα το έστειλε ο 23χρονος στις 17.53 γράφοντάς του: «Ei» «Pou eisai» «Pame palataki me bobo».

Ο 20χρονος τού απάντησε «Έλαα Μπροο» και ο 23χρονος του ξανάστειλε «Psinesai ti ela?».

Στις 18.59 πραγματοποιήθηκε μεταξύ τους ηχητική κλήση στην ίδια εφαρμογή που διήρκησε 37 δευτερόλεπτα.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Voria.gr, οι δυο τους, μαζί με ακόμα ένα άτομο το οποίο δεν εμπλέκεται στην επίθεση, πήγαν σε αγώνα βόλεϊ, στο γήπεδο της Πυλαίας («Παλατάκι») με το όχημα του 23χρονου, ο οποίος φέρεται να είναι το άτομο που ανέλαβε τα… τηλέφωνα για να βρεθούν οι εμπλεκόμενοι στην επίθεση στο Χαριλάου.

Οι αρχές έχουν εντοπίσει γραπτά μηνύματα στα κινητά και των άλλων συλληφθέντων που ρίχνουν φως στην επικοινωνία που είχαν οι φερόμενοι ως δράστες πριν τη δολοφονία. Οι κατηγορούμενοι είχαν ανταλλάξει μηνύματα μέσω του Messenger, του Instagram και του Viber.

Ο Μητσοτάκης επικοινώνησε με τους γονείς του 19χρονου

Οι γονείς του Άλκη ευχαρίστησαν δημόσια τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξε στην υπόθεση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε επικοινωνία με την οικογένεια του δολοφονημένου Άλκη για να τους εκφράσει την οδύνη του για το απεχθές συμβάν και τα συλλυπητήριά του για τον αδόκητο χαμό του παιδιού τους, και τους υποσχέθηκε ότι η πολιτεία θα κάνει το παν για να οδηγηθούν οι ένοχοι ενώπιον της Δικαιοσύνης και να τιμωρηθούν για την άνανδρη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή.

Η επικοινωνία του πρωθυπουργού με τους γονείς του Αλκη έγινε τη Δευτέρα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star οι γονείς του δολοφονημένου νεαρού ευχαρίστησαν δημόσια τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το προσωπικό ενδιαφέρον που επέδειξε στην υπόθεση, με τη μητέρα του Αλκη να λέει χαρακτηριστικά ότι «και ο κ. Μητσοτάκης είναι πατέρας και νιώθει τον πόνο μας».

Στο δωμάτιο του 19χρονου Άλκη μέρος των αφιερωμάτων από το σημείο όπου πέθανε

Τα αφιερώματα απομακρύνθηκαν από το σημείο όπου τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου ο Άλκης Καμπανός έπεσε θύμα δολοφονίας και θα «βρουν» καταφύγιο στο δωμάτιο που έμεινε αδειανό. Στο δωμάτιο του Άλκη

Πλήθος κόσμου εδώ και μια εβδομάδα επισκέπτεται καθημερινά το σημείο στην οδό Γαζή στο Χαριλάου όπου ο 19χρονος άφησε την τελευταία του πνοή. Στο σημείο της δολοφονίας που συγκλόνισε την Ελλάδα, όλοι άφηναν κάτι στη μνήμη του Άλκη.

Όλα τα αφιερώματα, απομακρύνθηκαν από το σημείο για να μην καταστραφούν. Και τα περισσότερα θα καταλήξουν στο δωμάτιο που κάποτε κοιμόταν ο 19χρονος Άλκης.

«Γιατί γίναμε έτσι…». «Όλοι φταίμε… Ας κάνουμε κάτι». «Είσαι και δικό μας παιδί». «Έρχομαι και ‘συ στην αγκαλιά των λουλουδιών, το χλωμό πρόσωπό σου, χρωματίζει η τρεμάμενη φλόγα των κεριών». Εκατοντάδες μηνύματα, ποιήματα, λόγια αγάπης, συμπαράστασης και θλίψης για τον άδικο χαμό του 19χρονου Άλκη, πλαισιωμένα από φανέλες και κασκόλ όλων των ομάδων και υπέροχες παιδικές ζωγραφιές συνθέτουν τον «πίνακα» των αφιερωμάτων που άφησαν -και συνεχίζουν να αφήνουν- καθημερινά χιλιάδες πολίτες.

Μηνύματα, φανέλες και ζωγραφιές από τον τόπο όπου άφησε την τελευταία του πνοή ο 19χρονος, βρίσκονται ήδη στο σπίτι του, στη Βέροια. Άλλωστε, επιθυμία του Αριστείδη Καμπανού, πατέρα του Άλκη, είναι μέρος αυτών να φυλάσσεται στο δωμάτιο του γιου του. «Θέλω να ευχαριστήσω όλο αυτόν τον κόσμο από τα βάθη της καρδιάς μου», δήλωσε, συγκινημένος, στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Καμπανός και πρόσθεσε: «Είναι πάρα πολλά τα μηνύματα που έχουμε λάβει από όλη την Ελλάδα και ένα μέρος από αυτά θέλουμε να βρίσκεται στο δωμάτιο του Άλκη. Θέλουμε να δημιουργήσουμε κάτι σαν μνημείο, ένα σύμβολο. Στη συνέχεια θα αποφασίσουμε πού θα συγκεντρώσουμε και τα υπόλοιπα αφιερώματα, διότι ο όγκος είναι πάρα πολύ μεγάλος».

Ο ίδιος, θέλοντας να τιμήσει όλο αυτόν τον κόσμο που στέκεται δίπλα στην οικογένειά του, τόνισε: «Άνοιξα με μεγάλη συγκίνηση όλα αυτά τα δέματα, που έφτασαν στο σπίτι μας. Υπάρχουν φανέλες όλων των ομάδων και του ΠΑΟΚ, που ήδη βρίσκονται στο δωμάτιο του γιου μου. Θερμή παράκληση, όμως, να σταματήσει ο κόσμος να στέλνει όλα αυτά τα αφιερώματα, διότι δεν μπορούν να χωρέσουν στο δωμάτιο του Άλκη κι εγώ δεν θέλω σε καμία περίπτωση να αναγκαστώ να απορρίψω κάποια από αυτά. Σας ευχαριστώ όλους».

Τα αφιερώματα στη μνήμη του 19χρονου Άλκη συγκεντρώθηκαν από το σημείο, όπου άφησε την τελευταία του πνοή, και παραδόθηκαν στην οικογένεια με πρωτοβουλία του Αθλητικού Συλλόγου του Άρη, ενώ ο θείος του ήταν αυτός που τα μετέφερε στο σπίτι της οικογένειας, στη Βέροια.

Φιλικός αγώνας Καβάλας – Δράμας στη μνήμη του Άλκη

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Αριστείδης Καμπανός, αύριο (10.02.2022), στις 15:00, θα γίνει φιλικός αγώνας στην Καβάλα και ο ίδιος θα δώσει το «παρών».

«Αύριο θα παραβρεθώ στον αγώνα που θα γίνει στη μνήμη του γιου μου. Θέλω να κάνω πράξη αυτό που είπα, δεν θέλω να μείνουμε στα λόγια. Θα πάω στον αγώνα που θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα, καθώς οι φίλαθλοι των δύο ομάδων -της Καβάλας και της Δράμας- θα ενωθούν και εμείς θα είμαστε εκεί», ανάφερε χαρακτηριστικά.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η θυσία του Άλκη δεν πήγε χαμένη, μας αγαλλιάζει η αγάπη του κόσμου. Κάτι επιτέλους να αλλάξει, να μην υπάρχει οπαδική βία, να μη χάνονται άδικα ψυχές», υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο θείος του 19χρονου, Γιάννης Σιρέτης, ο οποίος θα συνοδεύσει τον κ. Καμπανό, αύριο, στον φιλικό αγώνα, στην Καβάλα.

«Θέλουμε να μην υπάρχουν άλλα θύματα, το ποδόσφαιρο να είναι χαρά και όχι λύπη. Πρέπει να μιλάμε με τα παιδιά μας. Ήμασταν συνέχεια μαζί με τον Άλκη και τα βάζω με τον εαυτό μου, που δεν του είπα “πρόσεχε”».

Ο 25χρονος πήρε προθεσμία

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν πραγματοποιήσει πολλές έρευνες για τον εντοπισμό του 25χρονου στην Αθήνα.

Συμπληρώνεται όσο περνούν οι ώρες το παζλ της άγριας επίθεσης στον 19χρονο Αλκη Καμπανό, στην περιοχή Χαριλάου της Θεσσαλονίκης. Μετά και την παράδοση του 25χρονου «Αθηναίου» που καταζητούνταν, πλέον οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του 20χρονου που φαίνεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία, ενώ ερευνάται και ο ρόλος ενός δωδέκατου εμπλεκόμενου.

O επονομαζόμενος ως «Αθηναίος», ο οποίος έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Παρασκευή, ήταν ο μόνος από τους κατηγορούμενους που δεν είχε έδρα τη Θεσσαλονίκη.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν πραγματοποιήσει πολλές έρευνες για τον εντοπισμό του 25χρονου στην Αθήνα. Μάλιστα, είχαν γίνει έφοδοι σε χώρους όπου θα μπορούσε να βρίσκεται, ενώ δεν ήταν τυχαία και η έρευνα που είχε γίνει προ ημερών σε κεντρικό σύνδεσμο του ΠΑΟΚ στην Ομόνοια.

Τελικά, ο 25χρονος παραδόθηκε την Τρίτη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου μετέβη συνοδεία του συνηγόρου του. Μετά τη σύλληψη του 25χρονου, διαφεύγει πλέον μόνο ένας από τους 11 κατά των οποίων έχει σχηματιστεί δικογραφία για το άγριο έγκλημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ταυτότητα του 25χρονου

Πρόκειται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, για έναν σκληροπυρηνικό χούλιγκαν της Θύρας 4 του ΠΑΟΚ, ο οποίος διέφυγε αρχικά στην Αθήνα πριν από μερικά εικοσιτετράωρα.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 25χρονος θεωρείται ως ο αρχηγός της ομάδας που επιτέθηκαν και δολοφόνησαν τον Άλκη, τα ξημερώματα της προηγούμενης Τρίτης, στην περιοχή της Χαριλάου.

Ο «Αθηναίος» είναι «καθαρός», δεν έχει συλληφθεί ποτέ, ούτε καν προσαχθεί και αμέσως μετά το φονικό σκηνικό εξαφανίστηκε σαν να άνοιξε η γη να τον κατάπιε.

Ούτε στα στέκια της Θεσσαλονίκης όπου σύχναζε, ούτε στο σπίτι του στην Αθήνα, ούτε στα γραφεία του συνδέσμου όπου έκαναν έφοδο βρέθηκαν στοιχεία που να αποκαλύπτουν τις κινήσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 25χρονος προέρχεται από γνωστή οικογένεια της Τήνου και είχε φύγει από το νησί πριν από αρκετά χρόνια για να φοιτήσει σε σχολή μαγειρικής στην Αθήνα.

Όταν η αστυνομία έφτασε στο νησί στο πλαίσιο των ερευνών για τους συμμετέχοντες στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, οι γονείς σε κατάσταση σοκ περίμεναν υπομονετικά στο σπίτι τους να τους καλέσει στο τηλέφωνο ο 25χρονος. Όταν ο νεαρός τηλεφώνησε, του είπαν να παραδοθεί, πράγμα που στη συνέχεια έκανε.

Γεμάτο… ΠΑΟΚ το προφίλ του στα social media

Η… αγάπη του για την ομάδα φαίνεται και από το προφίλ του στο Facebook, το οποίο είναι γεμάτο με φωτογραφίες από την Τούμπα και την εξέδρα του «Δικεφάλου του Βορρά».

«Σε ποθώ όπως η μολότοφ τον μπάτσο» φέρεται να γράφει σε μία από τις αναρτήσεις του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

"Μας κάρφωναν με το μαχαίρι, ο Άλκης ούρλιαζε βοήθεια, πονάω"

Οι καταθέσεις των δύο φίλων του Άλκη Καμπανού που δέχτηκαν επίθεση από την ομάδα των χούλιγκαν

Σοκαριστικές είναι οι περιγραφές των δύο φίλων του Άλκη Καμπανού που δέχτηκαν επίθεση από την ομάδα των χούλιγκανς.

Στις καταθέσεις που έδωσαν στην αστυνομία τα δύο παιδιά και αποκαλυπτει το protothema.gr περιγράφουν τo εφιαλτικό σκηνικό.

«Σπουδάζω στη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων. Μένω με τους γονείς μου και τον μικρό μου αδερφό. Την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου γύρω στις επτάμισι με οκτώ πήγα στην περιοχή Χαριλάου για να συναντηθώ με τους φίλους μου. Εκεί βρήκα τον Δημήτρη με τον οποίο κάνουμε παρέα, τον αδερφό το Σπύρο, τον Άλκη και ένα παιδί ακόμα που δε θυμάμαι το όνομά του. Αυτούς τους συνάντησα στο πάρκο του Άρη και μετά περάσαμε μια βόλτα από το σύνδεσμο του Άρη. Μετά ξανά πήγαμε στο πάρκο του Άρη όπου κάτσαμε για αρκετή ώρα και γύρω στις 11:40 εγώ και ο Άλκης πήγαμε με το μηχανάκι να τα αφήσουμε εκεί και να περπατήσουμε όλοι μαζί με την υπόλοιπη παρέα. Εγώ και ο Άλκης πήραμε ένα ενεργειακό ποτό για να το πιούμε από μισό.

Από την Παπαναστασίου στρίψαμε Δεξιά στην Πλαστήρα και από εκεί πάλι δεξιά στην οδό Γαζή. Λίγα μέτρα παρακάτω, βρήκαμε κάτι σκαλάκια. Περίπου μισή με 1 ώρα μετά είδα ξαφνικά να έρχονται από την οδό Πλαστήρα προς το μέρος μας, τρία άτομα ο πρώτος από τους οποίους μας ρώτησε “τι ομάδα είστε”. Ταυτόχρονα από την αντίθετη πλευρά, ήρθαν άλλα τέσσερα άτομα και ουσιαστικά μας περικύκλωσαν. Απ’ ό,τι θυμάμαι εγώ απάντησα ότι είμαστε Άρης και την ίδια στιγμή τα άτομα αυτά άρχισαν να μας χτυπάνε. Αυτός ρώτησε τι ομάδα είμαστε, δεν θυμάμαι αν κρατούσε κάτι στα χέρια του, πάντως θυμάμαι ότι κάποιος από τους άλλους δύο που ήταν μαζί του είχε στα χέρια του ένα μαχαίρι.

Από την τετράδα που ήρθε κατά πάνω μας από την ανατολική πλευρά της οδού Γαζή, από την οδό Σεφέρη δηλαδή προς εμάς, θυμάμαι ότι ο ένας κρατούσε ένα δρεπάνι στα χέρια του Μήκους περίπου 30 με 40 εκατοστά, ενώ ένας ακόμη κρατούσε στα χέρια του ένα μαχαίρι. Εγώ εκείνη τη στιγμή έπιασα αμέσως το κράνος μου και το έβαλα μπροστά στο στήθος μου για να προστατευτώ. Αυτός με το μαχαίρι που ήρθε από την Σεφέρη ανέβηκε τα σκαλιά και ήρθε προς τα πάνω μου και εγώ τον χτύπησα με το κράνος μία φορά στο κεφάλι. Τον πέτυχα στο μέτωπο, δεν ξέρω αν μάτωσε γιατί φορούσε κουκούλα. Μόλις τον χτύπησα έκανε ένα βήμα προς τα πίσω αλλά αμέσως μετά όρμηξε ξανά επάνω μου. Το κράνος μου έφυγε από τα χέρια, δεν θυμάμαι όμως πως ακριβώς.

Έβαλε τα χέρια μου στο ύψος των δύο πλευρών μου για να προστατευτώ κι αυτός με το μαχαίρι άρχισε να με καρφώνει στα πόδια. Συγκεκριμένα με κάρφωσέ τρεις φορές στο αριστερό μου ποδι. Ταυτόχρονα με χτυπούσε με μπουνιές στο κεφάλι και ένα δεύτερο άτομο. Εκείνη την ώρα άκουσα τον Άλκη να ουρλιάζει βοήθεια δεν μπορώ πονάω. Γύρισα και τον είδα πεσμένο στο πεζοδρόμιο και τέσσερα άτομα από πάνω του να τον χτυπάνε. Εγώ προσπάθησα να πηδήξω από τα σκαλιά επάνω στον Άλκη για να τον σώσω από τα χτυπήματα προστατεύοντας τον με το σώμα μου, αλλά με κράτησαν τρία άτομα και εκεί έφαγα και μια ροπαλιά στο κεφάλι και κόντεψα να λιποθυμήσω. Τότε με κάρφωσέ και πάλι αυτός με το μαχαίρι στο δεξί μου πόδι αυτή τη φορά.

Έπεσα από τα σκαλιά δίπλα στον Άλκη κι αυτή έφυγαν τρέχοντας προς την οδό Πλαστήρα. Προσπάθησα να σηκώσω τον Άλκη. Κατάφερε για λίγο να σταθεί στα Τα πόδια του και προσπάθησα να του μιλήσω αλλά δεν επικοινωνούσε. Έτρεχε πάρα πολύ αίμα από το πόδι του. Είχα γεμίσει και εγώ αίματα παντού, έτρεχε αίμα από το κεφάλι μου, από τα πόδια μου και είχα πάνω μου το αίμα του Άλκη. Πήρα το κινητό μου και κάλεσα τον πατέρα μου και του είπα να έρθει κατευθείαν γιατί έγινε κάτι σοβαρό και δεν είναι καλά ούτε ο Άλκης, ούτε εγώ. Λίγο αργότερα ήρθε και η αστυνομία.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να βοηθήσουν τον Άλκη και να τον σταματήσουν την αιμορραγία από το πόδι. Μετά από αρκετή ώρα, περίπου ένα μισάωρο, έφτασαν δύο ασθενοφόρα. Μας παρέλαβαν και μας μετέφερε στο Παπανικολάου. Εμένα μου έλειψαν τα πόδια στα σημεία που δέχτηκα τις μαχαιριές. Τον Άλκη δεν τον έχω δει καθόλου από τότε, δεν έχω μάθει τίποτα από κανέναν για την υγεία του αλλά ανησυχώ πολύ γιατί όταν έφτασε το Ασθενοφόρο, πιστεύω ότι είχε ήδη χάσει την αναπνοή του. Στο νοσοκομείο συνάντησα τον Δημήτρη και τότε έμαθα ότι κι αυτός είχε φάει μαχαίρια. Ο Σπύρος και το παιδί που δε γνωρίζω το όνομα του τρέξανε και κατάφεραν να ξεφύγουν, δεν ξέρω προς τα που έφυγαν. Όλοι επίθεση διέρκησε δύο με 3 λεπτά περίπου».

Ερώτηση: μπορείς να μου περιγράψεις τα άτομα που σας επιτέθηκαν;

Απόκριση: εγώ είδα συνολικά επτά με οκτώ άτομα. Ήταν όλοι τους μαυροφορεμένοι με κουκούλες, λαιμούδιες και σκούφους. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίσω κανέναν απ’ αυτούς. Ακόμα κι αυτόν που με μαχαίρωνε, δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τίποτα γιατί φαινόταν μόνο τα μάτια του τα οποία ήταν καστανά η μαύρα. Όπως σας είπα όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα και ήταν κάτι πρωτόγνωρο για εμένα. Πάντως φαινόταν όλοι τους αρκετά γυμνασμένοι και εμπειροι σε φασαρίες, σε αντίθεση με εμάς που δεν έχουμε μπλεχτεί ποτέ σε καυγά.

Ερώτηση: αναγνωρίζεις τον εικονιζόμενο. Ο αστυνομικός έδειξε το νεαρό τον Αλβανό συλληφθέντα.

Απόκριση: δεν τον έχω ξαναδεί ποτέ στη ζωή μου. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω κανέναν απο αυτους που μας επιτέθηκαν. Μόνο αυτός που μας ρώτησε αρχικά τι ομάδα είστε; Θυμάμαι ότι είχε βαριά φωνή και ίσως μπορώ να καταλάβω τη φωνή αν τον ακούσω. Είμαι σίγουρος ότι το κίνητρο της επίθεση σε βάρος μας είναι οπαδικό. Εμείς πάντως δεν Είμαστε οργανωμένοι, Ούτε έχουμε μπλέξει ποτέ σε κάποια φασαρία. Πηγαίνουμε καμιά φορά στο σύνδεσμο για βόλτα. Εκείνο το βράδυ, εγώ και ο Άλκης είχαμε πει από μια μπύρα. Από την υπόλοιπη παρέα μας κανείς δεν είχε πιει αλκοόλ. Δεν είχε προηγηθεί φασαρία με κανέναν, ούτε υπήρχε αφορμή για όλο αυτό που μας συνέβη. Μας επιτέθηκαν τελείως άνετη ακόμα απλά και μόνο επειδή καθόμασταν κοντά στο γήπεδο του Άρη και είμαστε φίλαθλοι αυτής της ομάδας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο δεύτερος αναφέρει πως:

«Είμαι φοιτητής και μένω με τους γονείς μου. Την Δευτέρα το μεσημέρι πήγα στη σχολή μου γιατί είχα εξεταστική. Τελείωσα τις εξετάσεις και ενας συμφοιτητής μου με γύρισε με το αυτοκίνητο και με άφησε στην περιοχή Χαριλάου. Πήγα στο πάρκο του Άρη, δίπλα από το γήπεδο που βρήκα τους φίλους μου, τον αδερφό μου Σπύρο, τον Άλκη και το Νίκο και τον άγγελο. Με τον αδερφό μου και το Νίκο βρισκόμαστε σχεδόν καθημερινά ενώ με τον άγγελο και τον Άλκη κάνουμε παρέα αλλά δεν είμαστε κολλητοί. Γενικότερα εγώ τα απογεύματα συχνάζω εκεί, στην περιοχή του Χαριλάου, μαζί με τους φίλους μου. Στο πάρκο του Άρη κάτσαμε περίπου 1 ωρα και μετά πήγαμε στο σύνδεσμο του Άρη. Στον σύνδεσμο παραμείναμε για καμιά ώρα περίπου και μετά επιστρέψαμε πάλι στο πάρκο. Η ώρα ήταν περίπου 10. Κάτσαμε στο πάρκο για περίπου μιάμιση ώρα και γύρω στις εντεκάμιση, Πήγαμε σε μία κρεπερί. Μετά από λίγο ήρθαν και οι υπόλοιποι και είπαμε να πάμε μια βόλτα να περπατήσουμε προς τα πάνω. Από την Παπαναστασίου, ανέβηκα με την Νικόλαο Πλαστήρα και στην πρώτη διασταύρωση στρίψαμε δεξιά στην οδό Γαζή. Λίγα μέτρα παρακάτω ήτανε κάτι σκαλάκια μιας πολυκατοικίας και καθίσαμε εκεί για να πιουν οι φίλοι μας κάτι ενεργειακά αναψυκτικά που είχαν πάρει νωρίτερα. Καθόμασταν στα σκαλάκια και συζητούσαμε για διάφορα θέματα, κυρίως για την εξεταστική μας. Γύρω στις 12:30 όπως υπολογίζω θα ξαφνικά μια ομάδα 10 με 15 άτομα να έρχεται κοντά μας από την πλευρά της στην Νικόλαο Πλαστήρα. Εγώ όταν το αντιλήφθηκα, ο πρώτος της ομάδας αυτής βρισκόταν σε απόσταση 2 m περίπου από εμένα. Υπόλοιποι βρισκόταν από πίσω του. Ο πρώτος κρατούσε στα χέρια του ένα δρεπάνι. Η λαβή του θυμάμαι ότι ήταν μαύρη, ο κορμός του μεταλλικός κόκκινου χρώματος Και μήκους περίπου 30 εκατοστών. Από πίσω του είδα ένα άλλο άτομο που κρατούσε στα χέρια του ένα μαχαίρι με ίσια λάμα μήκους περίπου 15 εκατοστών και ένα ακόμη άτομο που κρατούσε ένα ξύλινο Ρόπαλο καφέ ανοικτού χρώματος μήκους περίπου 50 εκατοστών. Ο πρώτος που σας είπα, αυτός με το δρεπάνι γύρισε και μας ρώτησε τι ομάδα είστε; Εγώ κοκάλωσα όπως και οι φίλοι μου και δεν απάντησαμε τίποτα. Αμέσως μετά όρμηξαν όλοι μαζί προς τα πάνω μας. Εμείς προσπαθήσαμε να τρέξουμε για να φύγουμε. Κάποιοι τα καταφέραμε αλλά κάποιοι δεν πρόλαβα. Εγώ έτρεξα προς την αντίθετη πλευρά από αυτή που μας επιτέθηκαν. Όπως γύρισα την πλάτη μου, ένιωσα ένα χτύπημα στον αριστερό γλουτό. Νόμιζα ότι θα κάνω παλιά. Έτρεξε προς την διπλανή οικοδομή όπου είχε ένα κάγκελο πυλωτής. Πήδηξα πάνω απ αυτό και μπήκα στην πυλωτή. Την ώρα που πήδηξε τα κάγκελα, είδα ότι από την ομάδα που μας επιτέθηκαν περίπου έξι με επτά άτομα, ήταν στα σκαλάκια και χτυπούσαν τον άγγελο και τον Άλκη. Συγκεκριμένα είδα ότι εκείνη τη στιγμή περίπου τέσσερα άτομα, χτυπούσαν ταυτόχρονα τον Άλκη και δύο χτυπούσαν τον άγγελο. Νομίζω ότι ανάμεσα στους τέσσερις που χτυπούσαν τον Άλκη, είδα και αυτόν με το δρεπάνι, αλλά δεν είμαι σίγουρος. Επίσης είδα περίπου τρία με τέσσερα άτομα από την ομάδα αυτή, να επιστρέφουν προς την οδό Πλαστήρα και να Κατευθύνονται σε δύο αυτοκίνητα που είχαν σταματήσει ακριβώς πάνω στη διασταύρωση της Γαζή με την Πλαστήρα. Το ένα αυτοκίνητο ήταν λευκού χρώματος και το άλλο μαύρο. Το λευκό αμάξι είχε ανοιχτή την πόρτα της αριστερής πλευράς, πίσω από τον οδηγό. Δεν είδα κάποιον να μπαίνει μέσα στα αυτοκίνητα αυτά αλλά είμαι σίγουρος ότι κατευθύνονταν προς αυτά. Το λευκό αμάξι θυμάμαι ότι ήταν κόφτο στο πίσω μέρος, τετράθυρο, καθώς όπως σας ειπα η πόρτα πίσω από τον οδηγό ήταν ανοιχτή, αλλά δεν πρόλαβα να διακρίνω τι μάρκα ήταν. Για το μαύρο αμάξι, εκτός από το χρώμα του, δεν μπορώ να θυμηθώ τίποτα άλλο. Αφού λοιπόν μπήκα στην πυλωτή, Έτρεξα προς το πίσω μέρος και από την πρασιά πήδηξα σε άλλο φράκτη, βγήκα σε άλλη πυλωτή και από κει στην οδό Παπαναστασίου. Στην Παπαναστασίου, αρχικά κινήθηκα προς την Πλαστήρα, για να δω αν μπορέσω να δω τι συνέβη στους φίλους μου. Φτάνοντας στην οδό Παπαναστασίου με Πλαστήρα είδα ότι τα αυτοκίνητα των δραστών ήταν ακόμα εκεί. Κάποιοι ήταν ακόμα μέσα και φωνάζανε «άντε πάμε πάμε». Δευτερόλεπτα μετά μπήκαν τρία με τέσσερα άτομα στα αυτοκίνητα και έφυγαν. Και τα δύο χήματα, τα είδα ότι ξεκίνησα να κατεβαίνουν την Πλαστήρα προς Παπαναστασίου. Νομίζω ότι μπροστά ήταν το μαύρο αυτοκίνητο και πίσω του βρισκόταν το λευκό όχημα. Επίσης εκείνη την ώρα θα περίπου πέντε άτομα τα οποία πηγαίνοντας προς τα εκεί για να αποκρούσουν την επίθεση. Το μαύρο αμάξι πρόλαβε και έφυγε, Ενώ το λευκό αμάξι έκανε κάποιους ελιγμούς πάνω στην Πλαστήρα. Κάποιος μάλιστα θυμάμαι ότι πέταξε μια καρέκλα πάνω σε αυτό η οποία χτύπησε το αμάξι, αλλά δεν θυμάμαι σε ποιο ακριβώς σημείο του οχήματος. Όταν τα αυτοκίνητα πλησίασαν διασταύρωση που βρισκόμουν, γύρισα πλάτη και έφυγα προς ανατολικά. Τότε συνειδητοποίησα ότι έχω αίματα στον αριστερό γλουτό και κατάλαβα ότι το χτύπημα που ένιωσα ήταν από το δρεπάνι και όχι από το ρόπαλο. Πάνω στην Παπαναστασίου συνάντησα ένα φίλο μου. Στρίψε αριστερά στον πρώτο δρόμο που βρήκαμε και περπατήσαμε προς τα πάνω. Είδα μια μαύρη φόρμα δίπλα από κάτι κάδους και έκατσα στην είσοδο μιας πολυκατοικίας όπου την έβαζα στο πόδι μου για να σταματήσω την αιμορραγία. Συνάντησα τυχαία ένα παιδί που το γνωρίζω μόνο φυσιογνωμικά και του ζήτησα να πάει στο σημείο της επιθέσης και να μου φέρει το κινητό μου γιατί το είχα παρατήσει στα σκαλάκια όταν δέχτηκα με την επίθεση. Το παιδί αυτό πήγε και μου έφερε και διαπίστωσα ότι οθόνη του τηλεφώνου μου ήταν σπασμένη. Στη συνέχεια περπάτησα προς τα πάνω με το φίλο μου μέχρι που συνάντησα ένα στενό φόρο και το σταμάτησα για να τους πω τι έπαθα. Μπήκα μέσα στο ασθενοφόρο και με μετέφεραν στο νοσοκομείο που με βάλανε στο χειρουργείο και μου κάνουνε ράμματα στον αριστερό γλουτό. Μέσα στο ασθενοφόρο έμαθα από την επίθεση που δέχτηκαν ότι ο Άλκης σκοτώθηκε. Μετά στο νοσοκομείο έμαθα ότι είχανε μαχαιρώσει και τον άγγελο. Για τον αδερφό μου Σπύρο και το Νίκο δεν ξέρω πως κατάφερα και ξέφυγα να την επίθεση. Ερώτηση: μπορείς να μου περιγράψεις τα χαρακτηριστικά των ατόμων που σας επιτέθηκαν;

Απόκριση: θυμάμαι μόνο τα χαρακτηριστικά του ενός αυτό που σας είπα οτι προπορευόταν και κρατούσε το δρεπάνι. Αυτός φορούσε μία μαύρη λαιμούδιερα, μαύρη σηκωμένη μέχρι το ύψος της μύτης. Ήταν ηλικίας περίπου 21 ετών, ύψος περίπου 175 – 180 cm και είχε λίγα παραπανίσια κιλά. Είχε καστανόξανθα μαλλιά πολύ κοντά στο πλάι και πολύ μεγαλύτερα στο επάνω μέρος του κεφαλιού του. Αυτός ήταν ο μόνος που δε φορούσε κουκούλα στο κεφάλι και γι’ αυτό μπορεσα να διακρίνω τα χαρακτηριστικά του. Ερώτηση: αναγνωρίζεις τον εικονιζόμενο στη φωτογραφία. Αστυνομικός δείχνει τον αλβανό συλληφθέντα.

Απόκριση: μοιάζει πολύ με αυτόν που κρατούσε το δρεπάνι. Τον προσομοιάζω σε ποσοστό περίπου 60%. Τα μαλλιά του, το μέτωπο και το σχήμα του προσώπου του είναι ίδια, όπως ταιριάζω σωματότυπός του. Εάν το δω από κοντά και οι δύο σαν άκουσα τη φωνή του πιστεύω ότι είμαι σε θέση να τον γνωρίσω ανεπιφύλακτα. Ερώτηση: από το απόγευμα που συναντήθηκες με τους φίλους σου, κατανάλωσε κάνεις αλκοόλ;

Απόκριση: εγώ ο Σπύρος και ένας φίλος μας δεν είχαμε πιει καθόλου αλκοόλ. Ο Άλκης και ο άγγελος νομίζω ότι ηπιαν από μια μπύρα. Θελω να πω οτι ο Άλκης ήταν αυτός που ερχόταν λιγότερο από όλους μας στο γήπεδο. Ποτέ δεν μπλέχτηκαμε σε καυγάδες και φασαρίες, ποτέ δε δώσαμε δικαίωμα σε κανέναν είτε παραμικρή αφορμή. Δεν είχε προηγηθεί τίποτα που να δικαιολογεί αυτό που συνέβη».

Εκδόθηκε το διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον 20χρονο στην Αλβανία

Στο αλβανικό υπουργείο Δημόσιας Τάξης βρίσκεται το διεθνές ένταλμα για τη σύλληψη του 20χρονου από την Αλβανία, που πιστεύεται ότι διέφυγε στη γειτονική χώρα μετά την δολοφονία του Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 20χρονου που φέρεται να συμμετείχε στη δολοφονία του Άλκη και να έχει διαφύγει στην Αλβανία. Όπως έγινε γνωστό έχει εκδοθεί διεθνές ένταλμα για τη σύλληψή του.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, την Τρίτη επιβεβαιώθηκε από το υπουργείο της Αλβανίας η άφιξη του εντάλματος και ότι ήδη ξεκίνησε η διαδικασία έρευνας για την για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του φερόμενου ως δράστη για τη δολοφονία Άλκη.

Ακόμη, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι έρευνες έχουν ξεκινήσει από τις συνοριακές διαβάσεις αλλά δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια ενημέρωση. Από τις Αρχές εκτιμάται ότι είναι δύσκολο να έχει διαφύγει μόνος του ο νεαρός στην Αλβανία και μάλιστα από αφύλαχτες διαβάσεις όπως συνήθως συμβαίνει.

Στο παρελθόν δεν έχουν υπάρξει στη χώρα πολλές περιπτώσεις σύλληψης και έκδοσης υπόπτων για εγκλήματα σε άλλες χώρες, αναφέρει η κρατική τηλεόραση.

Παράλληλα, σήμερα, Τετάρτη ξεκινούν οι απολογίες των οκτώ συλληφθέντων για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Άλκη.

Την πόρτα της 7ης τακτικής ανακρίτριας που διερευνά την υπόθεση θα περάσουν σήμερα τρεις εξ αυτών, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί αύριο, Πέμπτη και αναμένεται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Πρόκειται για τους οκτώ που είχαν συλληφθεί την περασμένη Κυριακή, με εντάλματα που ενεργοποίησε η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης.

GALLERY

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τα “βατράχια μας” ως απάντηση στο παραμύθι των γειτόνων “θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” και στους Τούρκους “ψαράδες” του Αιγαίου

Στις 18 Ιουλίου 2024 αναφέρθηκε η παρουσία Εξήντα Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο με 5 από αυτούς γύηρω από την Ζουράφα-Οι...