Κοινωνία

Εξωφρενικό! Παίρνει 700 ευρώ σύνταξη και το ρεύμα του ήρθε 780 ευρώ!

Συνταξιούχος έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τον αδιανόητα υψηλό λογαριασμό ρεύματος.

Εξωφρενικές μπορούν να χαρακτηριστούν πλέον οι χρεώσεις στις τιμές της ενέργειας, με τους πολίτες που λαμβάνουν τους λογαριασμούς ρεύματος να... κρατούν την ανάσα τους για αυτό που θα αντικρύσουν.

Αυτό ακριβώς συνέβη και σε έναν 95χρονο στην Ανδραβίδα. Ο ηλικιωμένος άνδρας λαμβάνει σύνταξη 700 ευρώ από το ΙΚΑ.

Προ ολίγων ημερών, λοιπόν, έλαβε τον εκκαθαριστικό λογαριασμό ρεύματος για το τετράμηνο, ο οποίος ανερχόταν στα 785 ευρώ!

Μάλιστα, στο ποσό αυτό είχε συμπεριληφθεί και η έκπτωση των 250 ευρώ που δικαιούταν ο 95χρονος, δηλαδή ο αρχικός λογαριασμός ρεύματος κανονικά θα ξεπερνούσε τα 1.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του Open ο γιος του 95χρονου, Νίκος Δημάκης έκανε γνωστό πως έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας διαμαρτυρόμενος για τον υψηλό λογαριασμό.

Όπως εξήγησε, μάλιστα, όταν επικοινώνησε με τη ΔΕΗ τού είπαν πως έλεγξαν τους λογαριασμούς και ότι δεν οφείλεται στην κατανάλωση που έκανε ο πατέρας μου αυτή η εξωφρενική νέα χρέωση.

«Το αντίστοιχο περσινό τετράμηνο ο λογαριασμός ήταν 300 ευρώ με διαφορά μόνο 600 κιλοβατώρες. Η διαφορά στο τελικό ποσό οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στη ρήτρα αναπροσαρμογής, η οποία είναι 540,48 ευρώ. Δηλαδή από μόνη της η ρήτρα αναπροσαρμογής ισούται περίπου με τη σύνταξη του πατέρα μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δημάκης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Το Κούρσκ έχει 1000 πόρτες εισόδου και καμία εξόδου-Οι Ρώσοι εξόντωσαν 2300 στρατιώτες του Κιέβου και περικύκλωσαν τους υπόλοιπους 12.000 (Βίντεο)

Ο ρωσικός στρατός ανέκτησε τον έλεγχο του χωριού Κρούπετς στην περιοχή Κουρσκ, ανέφερε το ρωσικό ΥΠΑΜ-Οι Ουκρανοί δεν...