Κοινωνία
Ενημερώθηκε στις:

Τα «γυρίζει» ο φερόμενος ως δολοφόνος του Άλκη: «Ήμουν εκεί, αλλά δεν ήρθα σε φυσική επαφή»

Εκεί που αρνούνταν την οποιαδήποτε συμμετοχή του στη δολοφονική επίθεση, τώρα φαίνεται πως παραδέχεται ότι ήταν εκεί, αλλά δεν ήρθε σε σωματική επαφή με τα θύματα.

Σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε γράψει πως Η ΕΛ.ΑΣ. "υπενθυμίζει" την επίθεση του 2019 στη Χαριλάου.

Υπό το βάρος προφανώς τον πολλών και βαριών στοιχείων που τον βαραίνουν για την δολοφονία του 19χρονου Άλκη στο Χαριλάου Θεσσαλονίκης, ο 23χρονος Αλβανός που έχει συλληφθεί και κρατείται φαίνεται πως αλλάζει στάση, την ώρα που ετοιμάζει την απολογία του στον ανακριτή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΟΡΕΝ, ο 23χρονος φερόμενος δολοφόνος, εκεί που αρνούνταν τα πάντα και κρατούσε σκληρή στάση, λέγοντας πως δεν έχει καμία ανάμειξη με τη δολοφονική επίθεση, τώρα λέει πως όντως ήταν εκεί, αλλά δεν ήρθε σε φυσική επαφή με τα θύματα, τον 19χρονο Άλκη που έχασε τη ζωή του και τους δύο φίλους του, που νοσηλεύτηκαν με βαριά τραύματα, αλλά πήραν εξιτήριο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, υποστηρίζει ότι δεν κρατούσε μαχαίρι το επίμαχο βράδυ της δολοφονικής επίθεσης.

Ο μοναδικός άνθρωπος που φέρεται να έχει θελήσει να δει από κοντά τον 23χρονο, που κρατείται, είναι η μητέρα του. Όμως λόγω και των μέτρων που βρίσκονται σε ισχύ εξαιτίας του κορονοϊού κάτι τέτοιο δεν έχει καταστεί δυνατό κι έτσι οι δυο τους έχουν επικοινωνήσει μόνο τηλεφωνικά.

Τη Δευτέρα (7/2) θα απολογηθεί στον ανακριτή.

«Κλειδί» οι καταθέσεις των φίλων του Άλκη

Την ίδια ώρα, αναμένονται οι καταθέσεις των φίλων του 19χρονου, που ήταν μαζί του όταν σημειώθηκε η δολοφονική επίθεση και τραυματίστηκαν και οι ίδιοι.

Υπενθυμίζεται πως ο ένας εκ των δύο έχει αναγνωρίσει τον 23χρονο συλληφθέντα και τώρα που είναι καλά στην υγεία τους θα μιλήσουν ξανά στις Αρχές, όπως μεταδίδει το ίδιο μέσο.

Έτσι, τα ερωτήματα που αναμένεται να θέσουν οι αστυνομικοί στους δύο, είναι τα εξής:

  • Πώς λειτούργησαν οι δολοφόνοι;
  • Υπήρχαν ρόλοι;
  • Υπήρχε κάποιος που έδινε εντολές και οι υπόλοιποι τις ακολουθούσαν;

Οι παραπάνω ερωτήσεις θα γίνουν καθώς η αστυνομία θέλει να διαπιστώσει εάν πρόκειται για οργανωμένη οργάνωση και οι δράστες λειτούργησαν υπό αυτή την «ομπρέλα» στη δολοφονία του 19χρονου.

Όσον αφορά στον 20χρονο που φαίνεται να έχει διαφύγει στην Αλβανία, οι Αρχές θέλουν να διαπιστώσουν αν όντως συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση.

Όπως διευκρινίζουν, σύμφωνα με το Open, ακόμα κι αν κάποιοι έχουν φύγει από τη χώρα, υπάρχουν τρόποι να προσαχθούν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ