O Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας του Άλκη, καθώς και των δύο φίλων του άτυχου 19χρονου που τραυματίστηκαν στην ίδια επίθεση, μίλησε για τις εξελίξεις στην υπόθεση.
Τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε, αφήνοντας αιχμές για ενδεχόμενο συγκάλυψης.
«Η δικαστική εξέλιξη αυτή τη στιγμή είναι ημιτελής και μάλιστα ανησυχητικά ημιτελής. Ενώ για τη δολοφονική επίθεση εις βάρος του Άλκη ήδη κατηγορούνται τουλάχιστον 7 με 8 πρόσωπα ότι τη διέπραξαν και υπάρχουν δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας εις βάρος άλλων δύο παιδιών, δεν έχει συλληφθεί κανείς. Μόνο ένας, που το αρνείται κιόλας. Είναι ανησυχητικό γιατί η Θεσσαλονίκη δεν είναι ούτε Νέα Υόρκη ούτε Λονδίνο. Δεν θέλω να σκεφτώ ότι δεν γίνεται σωστή δουλειά όσον αφορά την προανάκριση και όσα πρέπει να κάνει η αστυνομία», είπε ο Αλέξης Κούγιας.
Ο κ. Κούγιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί του Σαββάτου, αναφέρθηκε στην εμπειρία του ως διοικητικού παράγοντα του ποδοσφαίρου, λέγοντας χαρακτηριστικά για τους συνδέσμους πως «οι διοικήσεις των συνδέσμωνείναι με κουκούλες, δεν βλέπεις πρόσωπα» και συμπλήρωσε πως τα μέλη των συνδέσμων, που πλέον λειτουργούν ως «επιχειρήσεις», όπως ανέφερε, πολύ συχνά εμπλέκονται σε εμπόριο ναρκωτικών και όπλων, εκβιασμούς, «προστασία» σε μαγαζιά κτλ.
Και πρόσθεσε πως πρέπει να γίνουν νόμιμοι όλοι οι σύνδεσμοι, επισημαίνοντας ακόμη πως «το θέμα είναι και ποιος είναι ο πρόεδρος της ομάδας. Αν έχει ο πρόεδρος της ομάδας κάνει λεφτά από λαθρεμπόριο καυσίμων ή ναρκωτικών, δεν πρόκειται να καταγγείλεις κανέναν».
Αναφορικά με την έρευνα για την εξιχνίαση της δολοφονίας του Άλκη, ο Αλέξης Κούγιας είπε στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» πως «Με ανησυχεί ότι αργεί η σύλληψη των υπόλοιπων εμπλεκόμενων στην επίθεση. Μιλάμε για την Θεσσαλονίκη, όχι για την Νέα Υόρκη. Είναι μια πόλη που ξέρουν οι πάντες τα πάντα. Ειδικά αφότου βρέθηκε και αυτός ο χώρος και όσα βρέθηκαν σε αυτόν».
«Εμένα χθες μου ήρθε μια είδηση που με έχει συγκλονίσει. Μου έστειλαν μια φωτογραφία με τον φερόμενο ως δολοφόνο του Άλκη. Δίπλα του είναι ο γιός μιας ανώτερης αξιωματικού του Τμήματος Αθλητικής Βίας της Θεσσαλονίκης. Θα την θέσω υπόψη των Αρχών την φωτογραφία αυτή», είπε ο Αλέξης Κούγιας, εγείροντας σειρά ερωτημάτων για την συσχέτιση της φωτογραφίας ή μη, με την εξέλιξη των ερευνών.
Ακόμη, ο Αλέξης Κούγιας είπε πως «Με ανησυχεί ότι δεν έχουν συλλάβει τους υπολοίπους δολοφόνους και ότι χωρίστηκε η δικογραφία για τα όπλα στην «γιάφκα», χωρίς να ελεγχθούν για DNA και άλλα στοιχεία και πήγαν κατηγορούμενο τον φερόμενο ως δολοφόνο για αυτά», αναφέροντας πως κατά την γνώμη του εμπλέκονται ακόμη έως 7 άτομα στην επίθεση στον άτυχο Άλκη και τους φίλους του.
Ο 23χρονος αρνείται τις κατηγορίες
Ο Θεόδωρος Σιμόπουλος, δικηγόρος του κατηγορουμένου, δήλωσε ότι ο 23χρονος αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται. «Ο εντολέας μου αρνείται ότι είναι αυτός που δολοφόνησε τον 19χρονο. Με βάση την σχηματισθείσα προανακριτική δικογραφία στην υπόθεση εμπλέκονται 10 με 12 άτομα και ο εντολέας μου φέρεται ως οδηγός ενός εκ των αυτοκινήτων. Σεβόμενοι το τεκμήριο της αθωότητας του κατηγορουμένου, ας περιμένουν την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας προκειμένου να καταλογίσουμε στον εντολέα μου την ευθύνη που του αναλογεί», δήλωσε.
«Ο Άλκης ποτέ δεν έβγαζε φανατισμό»
Ο Περικλής Καράκος, προπονητής μπάσκετ του Άλκη, χαρακτήρισε τον 19χρονο ως ένα ήρεμο και φιλήσυχο παιδί, που δεν ήταν φανατισμένο. «Του άρεσε να γυμνάζεται και να αθλείται. Ήταν οπαδός του Άρη, αλλά ποτέ δεν έβγαζε φανατισμό. Μάλιστα, τον πετύχαινα πολλές φορές στο γήπεδο και χαιρετιόμασταν. Ήταν ένα παιδί που ήταν πάντα ευγενικό, χαμογελαστό, πολύ ήρεμο, πάντα να κάνει πλάκα, μέσα στην παρέα ήταν πολύ ενεργός. Θεωρώ ότι ήταν καθαρά ότι βρέθηκε στο λάθος μέρος, τη λάθος χρονική στιγμή κι έγινε ότι έγινε».
Σύμφωνα με τον προπονητή, ο Άλκης ήταν πάντα ψύχραιμος και ήρεμος: «Βρέθηκαν αυτοί, οι οποίοι ήθελαν να κάνουν κακό στον οποιοδήποτε, έτυχε να είναι αυτά τα παιδιά και μέσα σε αυτά ο Άλκης. Όλα αυτά τα παιδιά που προκαλούν τα συμβάντα έχουν τα δικά τους βιώματα. Εκεί προφανώς υπάρχει η απουσία. Υπάρχει η απουσία της οικογένειας, του σχολείου του κράτους».
Όπως δήλωσε, τα παιδιά του Συλλόγου είναι σοκαρισμένα και του αποκάλυψαν πως τους έτυχαν παρόμοιες περιπτώσεις. «Θεωρώ ότι και η ατιμωρησία παίζει πολύ μεγάλο ρόλο, έτσι; Γιατί και άλλες φορές έχουν γίνει γεγονότα και δεν έχει τιμωρηθεί κανένας. Φτάσαμε μέχρι το θάνατο τώρα. Ήταν πάρα πολύ βάναυσος ο τρόπος. Δεν ήταν ότι, άντε, πιαστήκανε στα χέρια. Θέλανε οι άλλοι να σκοτώσουν», δήλωσε.